ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνNestlé: Επαναλειτουργία του εργοστασίου απ’ όπου ξεκίνησε η πολύνεκρη επιδημία E. Coli

Nestlé: Επαναλειτουργία του εργοστασίου απ’ όπου ξεκίνησε η πολύνεκρη επιδημία E. Coli

2 λεπτά ανάγνωσης

 Το μεγαλύτερο διατροφικό σκάνδαλο της Ευρώπης εδώ και 30 χρόνια.

Οι Αρχές της Γαλλίας έδωσαν το πράσινο φως για να αρχίσει και πάλι τις εργασίες το εργοστάσιο Buitoni της Nestlé, έξω από το Παρίσι, όπου παρασκευάζονται οι πίτσες Fraîch’Up. Αυτές οι πίτσες ήταν η αιτία να δηλητηριαστούν 56 άνθρωποι, τον περασμένο Φεβρουάριο, κυρίως μικρά παιδιά εκ των οποίων δύο έχασαν τη ζωή τους ενώ σημειώθηκαν και 50 περιπτώσεις Αιμολυτικού Ουραιμικού Συνδρόμου (HUS). Όλοι οι ασθενείς είχαν καταναλώσει πίτσα buitoni και βρέθηκαν θετικοί στο E. Coli. Το τραγικό περιστατικό χαρακτηρίστηκε ως  το μεγαλύτερο διατροφικό σκάνδαλο της Ευρώπης εδώ και 30 χρόνια.

- Advertisement -

Ομάδα 48 οικογενειών, συμπεριλαμβανομένων 55 θυμάτων, έχουν καταθέσει πολιτική αγωγή 250 εκατομμυρίων ευρώ κατά της Nestle, για αμέλεια προς τους καταναλωτές και πιέζουν για αλλαγή της νομοθεσίας, με εξονυχιστικούς ελέγχους στη βιομηχανία τροφίμων. Σκοπός τους είναι να λάβουν απαντήσεις για την τραγωδία τους, αλλά και να μην επαναληφθεί το συμβάν.

Οι Γαλλικές αρχές έδωσαν άδεια για μερική επαναλειτουργία του εργοστασίου, μόνο για παραγωγή πίτσας με μαγειρεμένη ζύμη και όχι για την γραμμή παραγωγής της πίτσας  Fraîch’Up παρά το γεγονός ότι η εταιρεία είχε ισχυριστεί ότι το E. Coli είχε εντοπιστεί στο αλεύρι με το οποίο παρασκευάστηκε η πίτσα και όχι στις γραμμές παραγωγής.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων: Οι “30 Εντολές” που μπορούν να αποτρέψουν μια τροφική δηλητηρίαση

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων, το cibum συγκεντρώνει 30 πρακτικές οδηγίες που μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά στη μείωση των τροφιμογενών περιστατικών και στην προστασία της δημόσιας υγείας

Παρθένο ελαιόλαδο: Ελλάδα και Γαλλία στις χώρες με ευρήματα φυτοφαρμάκων, σύμφωνα με την EFSA

Αυξημένα τα ευρήματα υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων στο παρθένο ελαιόλαδο σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων

Ελλάδα: Ποιος φταίει για την ακρίβεια στα τρόφιμα; Τι απαντούν οι εκπρόσωποι του κλάδου

Η βιομηχανία και το λιανεμπόριο αποδίδουν τις ανατιμήσεις στο υψηλό ενεργειακό κόστος, τις διεθνείς πιέσεις και τις αυξήσεις στα νωπά προϊόντα, απορρίπτοντας τις κατηγορίες περί υπερβολικών κερδών