Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
19.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι Αρχές της Σλοβενίας καταστρέφουν ελληνικό κατσικίσιο τυρί

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΟι Αρχές της Σλοβενίας καταστρέφουν ελληνικό κατσικίσιο τυρί
spot_img

Ειδοποίηση RASFF.

Η Αρχές της Σλοβενίας ενημέρωσαν την Ευρωπαϊκή Πύλη Έγκαιρης ειδοποίησης για τα Τρόφιμα RASFF για επικίνδυνο κατσικίσιο ελληνικό τυρί.Μετά από επίσημο έλεγχο, στο τυρί εντοπίστηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός Listeria monocytogenes.

Όπως αναφέρει η RASFF ο κίνδυνος για τους καταναλωτές είναι σοβαρός και το φορτίο με το ελληνικό τυρί, καταστράφηκε πριν κυκλοφορήσει στην αγορά.

Η Listeria monocytogenes γίνεται όλο και περισσότερο αιτία ανησυχίας στη βιομηχανία τροφίμων. Η λιστερίωση είναι μια σοβαρή μολυσματική ασθένεια με ένα από τα υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας (περίπου 20%) μεταξύ των ασθενειών που εκδηλώνονται από βακτηριακά τροφιμογενή παθογόνα στον άνθρωπο, ενώ τα γαλακτοκομικά προϊόντα συχνά εμπλέκονται ως πηγές μόλυνσης του ανθρώπου, με Listeria monocytogenes. Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου δύο μήνες σήμανε συναγερμός σε 13 χώρες της Ευρώπης για Listeria από γαλλικό τυρί με τέσσερις γυναίκες να γεννούν πρόωρα!

Η ασθένεια προκαλεί κυρίως προβλήματα στις εγκύους τα  νεογέννητα και τους ενήλικες με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Μετά την έκθεση, οι περισσότεροι υγιείς ενήλικες δεν παρουσιάζουν συμπτώματα, εκτός από την περίπτωση εγκύων γυναικών. Η λιστερίωση μπορεί να οδηγήσει σε μια αυτοπεριοριζόμενη ασθένεια που μοιάζει με γρίπη σε έγκυες γυναίκες, η οποία μπορεί να επηρεάσει τη μήτρα. Επιπλέον, η λιστερίωση σε ηλικιωμένους και ενήλικες με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να οδηγήσει σε μηνιγγίτιδα, εγκεφαλική βλάβη και σοβαρή μόλυνση του αίματος.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.

«Θα σε συναντήσω στο Greeks»: Πως η Ελληνική γαστρονομία και τα προϊόντα μας κυριαρχούν στις διεθνείς αγορές

Τα Ελληνικά προϊόντα γίνονται mainstream στον κόσμο κερδίζοντας τους καταναλωτές πολύ πέρα από την Ελληνοαμερικανική αγορά.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα