Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
21.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Περισσότερα από 70 κρούσματα σαλμονέλας από τυρί

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΠερισσότερα από 70 κρούσματα σαλμονέλας από τυρί
spot_img

Περισσότεροι από 70 άνθρωποι έχουν αρρωστήσει στη Γαλλία σε μια επιδημία σαλμονέλας που συνδέεται με το τυρί.

Τα 72 κρούσματα σαλμονέλωσης συνδέονται με την κατανάλωση μαλακών τυριών Le Chasteau που παράγονται στο Cantal από την GAEC Deflisque μεταξύ των αρχών Μαρτίου και των αρχών Αυγούστου.

Το Institut Pasteur και η Santé publique France εντόπισαν κρούσματα με παρόμοια χαρακτηριστικά στα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου.

Τα ερωτηματολόγια για τα τρόφιμα μεταξύ των ασθενών και οι εργασίες ιχνηλασιμότητας που πραγματοποιήθηκαν στους τόπους αγοράς και κατανάλωσης κατέστησαν δυνατή την ταυτοποίηση των εμπλεκόμενων προϊόντων. Η ανάκληση που έγινε αφορά όλα τα τυριά αγροικίας Le Chasteau από την GAEC Deflisque, όλες τις παρτίδες, όλες τις ημερομηνίες χρήσης (DLC), που διατίθενται στο εμπόριο από τον Μάρτιο του 2024.

Οι επίσημες επιθεωρήσεις στο Cantal έκλεισαν το τυροκομείο και κατέσχεσαν τα τυριά επί τόπου στις 23 Ιουλίου. Η δειγματοληψία επιβεβαίωσε τη μόλυνση των τυριών την 1η Αυγούστου.

Τα τρόφιμα που έχουν μολυνθεί με βακτήρια σαλμονέλας συνήθως δεν φαίνονται, δεν μυρίζουν ούτε έχουν αλλοιωμένη γεύση. Οποιοσδήποτε μπορεί να νοσήσει από μόλυνση από σαλμονέλα. Τα βρέφη, τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο σοβαρής ασθένειας, επειδή το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι εύθραυστο, σύμφωνα με το CDC.

Όποιος έχει καταναλώσει ανακληθέντα προϊόντα και εμφάνισε συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης από σαλμονέλα κληθηκε από τις αρχές να αναζητήσει ιατρική βοήθεια. Οι άρρωστοι θα πρέπει να ενημερώσουν τους γιατρούς τους για την πιθανή έκθεση σε βακτήρια σαλμονέλας, διότι απαιτούνται ειδικές εξετάσεις για τη διάγνωση της σαλμονέλωσης. Τα συμπτώματα της λοίμωξης από σαλμονέλα μπορεί να μιμούνται άλλες ασθένειες, οδηγώντας συχνά σε λανθασμένη διάγνωση.

Τα συμπτώματα της λοίμωξης από σαλμονέλα μπορεί να περιλαμβάνουν διάρροια, κοιλιακές κράμπες και πυρετό εντός 12 έως 72 ωρών μετά την κατανάλωση μολυσμένων τροφίμων. Κατά τα άλλα, οι υγιείς ενήλικες είναι συνήθως άρρωστοι για τέσσερις έως επτά ημέρες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ωστόσο, η διάρροια μπορεί να είναι τόσο σοβαρή ώστε οι ασθενείς να χρειάζονται νοσηλεία.

Οι ηλικιωμένοι ενήλικες, τα παιδιά, οι έγκυες γυναίκες και τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως οι καρκινοπαθείς, έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν σοβαρή ασθένεια και σοβαρές, ενίοτε απειλητικές για τη ζωή καταστάσεις. Ορισμένοι άνθρωποι μολύνονται χωρίς να αρρωστήσουν ή να παρουσιάσουν συμπτώματα. Ωστόσο, ενδέχεται να μεταδώσουν τις λοιμώξεις σε άλλους.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο