Πέμπτη, 27 Μαρτίου, 2025
16.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πόσο κρατά το μπέικον στο ψυγείο;

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΠόσο κρατά το μπέικον στο ψυγείο;
spot_img

Δείτε πώς να διατηρήσετε το μπέικον σας φρέσκο ​​και ασφαλές, και ποια είναι τα προειδοποιητικά σημάδια που υποδηλώνουν ότι ήρθε η ώρα να το πετάξετε.

Το μπέικον αποτελεί για πολλούς βασικό τρόφιμο για το πρωινό. Η ακατάλληλη αποθήκευση του όμως, μπορεί να οδηγήσει σε αλλοίωση και σοβαρές τροφιμογενείς ασθένειες. Πώς θα καταλάβετε λοιπόν αν το μπέικον που έχετε στο ψυγείο σας είναι ασφαλές για κατανάλωση ή όχι;

- Advertisement -

Δείτε πώς να διατηρήσετε το μπέικον σας φρέσκο ​​και ασφαλές, και ποια είναι τα προειδοποιητικά σημάδια που υποδηλώνουν ότι ήρθε η ώρα να το πετάξετε.

Όταν είστε στο σούπερ μάρκετ ή το παντοπωλείο, φροντίστε να βάλετε στο καλάθι σας το μπέικον τελευταίο, λίγο πριν φθάσετε στο ταμείο. Σύμφωνα με το USDA (Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών), είναι σημαντικό να το βάλετε στο ψυγείο αμέσως μόλις φθάσετε σπίτι, στους 4,5 βαθμούς Κελσίου ή και χαμηλότερα. Από εκεί και πέρα μπορείτε να καταναλώσετε το μπέικον εντός 7 ημερών ή να το καταψύξετε.

Πώς θα καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα να το πετάξετε;

  • Ελέγξτε τη μυρωδιά: Εάν το μπέικον σας μυρίζει ξινίλα, είναι ταγγό ή έχει οποιαδήποτε δυσάρεστη μυρωδιά, είναι ισχυρή ένδειξη ότι έχει χαλάσει. Η άσχημη μυρωδιά είναι ένδειξη ότι το λίπος έχει αρχίσει να διασπάται και ότι δεν είναι πλέον ασφαλές για κατανάλωση.
  • Δείτε το χρώμα: Το φρέσκο ​​μπέικον έχει ροζ χρώμα με λευκές λωρίδες λίπους. Όταν το μπέικον χαλάσει, αρχίζει να αλλάζει χρώμα. Εάν το μπέικον σας είναι καφέ, γκρι, πράσινο ή έχει πορτοκαλί αποχρώσεις, πετάξτε το. Είναι σημάδι βακτηρίων ή μούχλας που αναπτύσσονται πάνω του.
  • Η υφή έχει σημασία: Εάν το μπέικον σας είναι σφιχτό και λίγο λιπαρό, σημαίνει ότι είναι φρέσκο. Το μπέικον γίνεται γλοιώδες ή κολλώδες στην αφή, όταν χαλάσει, πετάξτε το. Η γλοιώδης επίστρωση είναι σημάδι βακτηρίων που αναπτύσσονται και πολλαπλασιάζονται πάνω τΠΟΘ.

Ψάξτε για μούχλα: Το μουχλιασμένο μπέικον αποτελεί κίνδυνο για την υγεία και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ασθένειες. Το καλούπι εμφανίζεται συνήθως ως ασαφείς κηλίδες σε αποχρώσεις του πράσινου, του μπλε ή του λευκού.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποιο είναι το τυρί που έχει μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης από τον ιό της γρίπης των πτηνών

Τι έδειξαν τα αποτελέσματα της μελέτης του Πανεπιστημίου Cornell

Γάλα σόγιας: Επίσημη προειδοποίηση για σοβαρό κίνδυνο – Σύσταση να μην χρησιμοποιούνται προϊόντα σόγιας σε εστιατόρια!

Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας συνιστούν την αποφυγή προϊόντων σόγιας από τη μαζική εστίαση
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα