ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΠροσοχή: Κίνδυνος από συμπλήρωμα διατροφής για απώλεια βάρους

Προσοχή: Κίνδυνος από συμπλήρωμα διατροφής για απώλεια βάρους

2 λεπτά ανάγνωσης

Περιέχει ουσία που προκαλεί καρδιαγγειακές παθήσεις και εγκεφαλικά.

Ο Ε.Ο.Φ., κατόπιν ενημέρωσης των Μεξικανικών Αρχών, προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση του προϊόντος LIPOVON caps.
Το προϊόν παρουσιάζεται ως συμπλήρωμα διατροφής για την απώλεια βάρους και είναι πιθανό να  έχει  διατεθεί και στη χώρα μας, ειδικά μέσω διαδικτύου. Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Αρμόδια Αρχή του Μεξικού τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου που διενεργήθηκαν από διεθνή εργαστήρια έδειξαν ότι το προϊόν περιέχει την φαρμακευτική  ουσία σιβουτραμίνη  (sibutramine).

- Advertisement -

Η σιβουτραμίνη είναι ένα κατασταλτικό της όρεξης που έχει διακοπεί σε πολλές χώρες καθώς έχει συσχετιστεί με αυξημένες καρδιαγγειακές παθήσεις και εγκεφαλικά. Αποσύρθηκε από την αγορά το 2010 σε αρκετές χώρες και περιοχές, όπως στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την Αυστραλία, Καναδά, Κίνα, Χονγκ Κονγκ, Ινδία, Μεξικό, Νέα Ζηλανδία, Φιλιππίνες, Ταϊλάνδη, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο, το φάρμακο παραμένει διαθέσιμο σε ορισμένες χώρες.

Συνεπώς, κατά τη χρήση του ανωτέρω μη εγκεκριμένου προϊόντος, ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία του χρήστη.
Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.
Υπογραμμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Μετά τα κρούσματα σαλμονέλωσης στη Λαμία: Οι “γκρίζες ζώνες” και το παράδοξο της νομοθεσίας για τη Salmonella στο κοτόπουλο – Του Δρ. Φ. Γαΐτη

Ο Δρ. Φραγκίσκος Γαΐτης εξηγεί τις διαφορές στα μικροβιολογικά κριτήρια για τη Salmonella στο κοτόπουλο και το παράδοξο του Κανονισμού 2073/2005.

Ανακαλείται γιαούρτι μεγάλης εταιρείας λόγω S. aureus – Ένα σπάνιο περιστατικό επιμόλυνσης με σταφυλόκοκκο σε εμπορικό γιαούρτι

Γιατί η επιμόλυνση εμπορικού γιαουρτιού είναι ασυνήθιστη και ποιος είναι ο πραγματικός κίνδυνος για τους καταναλωτές - Του Νίκου Γδοντέλη

Η ΕΕ εγκρίνει την πρώτη πρόσθετη ύλη ζωοτροφών για μέλισσες – Τι προβλέπει η απόφαση και τι έδειξε η αξιολόγηση της EFSA

Η πρώτη πρόσθετη ύλη ζωοτροφών για μέλισσες εγκρίθηκε από την ΕΕ μετά από αξιολόγηση ασφάλειας και αποτελεσματικότητας της EFSA.