Παρασκευή, 11 Απριλίου, 2025
12.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πρόσθετα τροφίμων: Η EE δημοσιεύει πρόσκληση για στοιχεία για τις κυτταρίνες

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΠρόσθετα τροφίμων: Η EE δημοσιεύει πρόσκληση για στοιχεία για τις κυτταρίνες
spot_img

Η γνωμοδότηση της EFSA.

Η Eυρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε πρόσκληση για να δώσει την ευκαιρία στους επιχειρηματίες να υποβάλουν τα τεχνικά δεδομένα EN ••• που απαιτούνται για την αντιμετώπιση ζητημάτων που εντόπισε η EFSA κατά την επαναξιολόγηση της ασφάλειας EN ••• των κυτταρινών (E 460(i), E 460 (ii), E 461, E 462, E 463, E 464, E 465, E 468 και E 469) ως πρόσθετα τροφίμων. 

- Advertisement -

Εάν οι υπεύθυνοι επιχειρήσεων δεν παράσχουν τα ζητούμενα στοιχεία (μέχρι την προκαθορισμένη προθεσμία), η άδεια θα αναθεωρηθεί με βάση την τρέχουσα επιστημονική γνώμη της EFSA και το πρόσθετο(α) ενδέχεται να
αφαιρεθούν από τον κατάλογο της Ένωσης με τα επιτρεπόμενα πρόσθετα. Το ίδιο ισχύει εάν τα νέα στοιχεία που υποβάλλονται δεν είναι επαρκή ώστε η EFSA να ολοκληρώσει την αξιολόγηση κινδύνου.

Η προθεσμία υποβολής στοιχείων είναι η 29η Νοεμβρίου 2023.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα πρόσθετα τροφίμων που συνδέονται – σύμφωνα με νέα μελέτη – με κίνδυνο διαβήτη

Νέα μελέτη αναδεικνύει συγκεκριμένα επικίνδυνα μείγματα.

Τι “κρύβεται” πίσω από τις καθημερινές ανακλήσεις τροφίμων λόγω μόλυνσης από μεταλλικά θραύσματα

Αν και οι βιομηχανίες τροφίμων εφαρμόζουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας, τα λάθη δεν μηδενίζονται ακόμη και από τους κολοσσούς της βιομηχανίας τροφίμων.

Το «πότε» μετράει όσο το «τι» : Πως το timing των γευμάτων επηρεάζει την απώλεια βάρους – Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Η ώρα που τρώμε είναι εξίσου σημαντική με το τι τρώμε, επηρεάζοντας τον μεταβολισμό, την όρεξη και τη γενικότερη υγεία.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα