Συμβουλές για να απολαμβάνουμε πάντα το ψωμί μας φρέσκο και τραγανό
Λόγω της μικρής διάρκειας ζωής του, το ψωμί χρειάζεται κατάλληλη αποθήκευση για να διατηρήσει τη φρεσκάδα του . Αν και υπάρχουν πολλές επιλογές για την αποθήκευση του ψωμιού, είναι σημαντικό να αποφύγετε ορισμένες συσκευές κουζίνας που θα κάνουν το ψωμί να χαλάσει πολύ πιο γρήγορα.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Χλωρίνη σε ασπράδια αυγού – Επείγουσα ανάκληση
Συγκεκριμένα, για να βοηθήσετε το ψωμί σας να παραμείνει φρέσκο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, συνιστάται να το κρατάτε μακριά από οποιεσδήποτε συσκευές κουζίνας που εκλύουν θερμότητα, όπως φούρνους, φούρνους μικροκυμάτων, εστίες. Η θερμότητα και η υγρασία που απελευθερώνονται από αυτές τις συσκευές μπορεί να στεγνώσουν το ψωμί, να του δημιουργήσουν μούχλα και να το μπαγιατεύσουν πιο γρήγορα. Επίσης εκεί το ψωμί να γίνεται λιγότερο μαλακό και λαστιχωτό.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Lidl GB: “Μην το φάτε” – Άμεση ανάκληση περιζήτητου προϊόντος, λόγω επιμόλυνσης από επικίνδυνο παθογόνο
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Ανάκληση συσκευασμένου σάντουιτς με επικίνδυνο συστατικό – Μπορεί να προκαλέσει απώλεια συνείδησης
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Φριτέζα αέρα: Κινδυνεύουμε από έκθεση σε καρκινογόνα PFAS από τις αντικολλητικές επιστρώσεις της;
Πώς να κάνετε το ψωμί σας να κρατήσει περισσότερο
Το ψωμί που αγοράζεται στο κατάστημα μπορεί συνήθως να διατηρηθεί σε θερμοκρασία δωματίου για δύο έως τέσσερις ημέρες. Εάν θέλετε να παρατείνετε τη φρεσκάδα του για μερικές επιπλέον ημέρες, μπορείτε να το φυλάξετε στο ψυγείο, κάτι που θα αυξήσει τη διάρκεια ζωής του από επτά έως 14 ημέρες.
Το ψωμί μπορεί να διατηρηθεί και στην κατάψυξη για τρεις έως έξι μήνες. Όταν είστε έτοιμοι να το φάτε ξανά, απλώς ξεπαγώστε το και βάλτε το στο φούρνο για να το φρεσκάρετε.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Νερό βρύσης: Με νόμο η απαγόρευση φθορίωσης – Σφοδρές αντιδράσεις από την Επιστημονική Κοινότητα
Γιατί το ψωμί χαλάει όταν φυλάσσεται δίπλα σε φρούτα;
Φρούτα όπως οι μπανάνες και τα μήλα απελευθερώνουν ένα αέριο που ονομάζεται αιθυλένιο, το οποίο δρα ως παράγοντας ωρίμανσης. Αυτό επιταχύνει τη διαδικασία της αλλοίωσης του ψωμιού, με αποτέλεσμα να χαλάει πολύ πιο γρήγορα. Συνιστάται να αποθηκεύετε το ψωμί σε πλαστική σακούλα για να διατηρείται η υγρασία του και να διατηρείται η κρούστα του. Ωστόσο, το να το τυλίξετε πολύ σφιχτά μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα.