Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

RASFF: Συναγερμός σε 8 χώρες από γάλα καρύδας

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνRASFF: Συναγερμός σε 8 χώρες από γάλα καρύδας
spot_img

Γάλα καρύδας έχει υψηλή περιεκτικότητα σε διοξείδιο του θείου.

Η Ολλανδία ενημέρωσε σήμερα το Ευρωπαϊκό Σύστημα Ταχείας Ειδοποίησης για τρόφιμα RASFF για πιθανό κίνδυνο από γάλα καρύδας light. Το φυτικό γάλα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε θειώδη και πιο συγκεκριμένα διοξείδιο του θείου – E220 σε ποσότητα 19,9 mg/kg με μηδενικό όριο.  Τα θειώδη είναι συντηρητικά που προστίθενται σε τρόφιμα και ποτά για να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων EFSA, η πρόσληψη διοξειδίου του θείου μέσω των τροφίμων αποτελεί πηγή ανησυχίας για την ασφάλεια των καταναλωτών.  Η ομάδα της EFSA βρήκε στοιχεία για δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία στο κεντρικό νευρικό σύστημα, όπως η καθυστερημένη απόκριση των νευρικών κυττάρων στα ερεθίσματα, ένα πρώιμο σημάδι δυσλειτουργίας του νευρικού συστήματος. Επιπλέον πολλοί καταναλωτές έχουν ευαισθησία ή είναι αλλεργικοί στα θειώδη και στο διοξείδιο του θείου.

Το γάλα καρύδας είναι προέλευσης Ταϊλάνδης και πωλείται σε Βέλγιο, Ολλανδία, Ρουμανία Ισπανία Αρούμπα, Κουρακάο και Σουρινάμ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο