Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
23.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

RASFF: Συναγερμός σε 8 χώρες από γάλα καρύδας

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνRASFF: Συναγερμός σε 8 χώρες από γάλα καρύδας
spot_img

Γάλα καρύδας έχει υψηλή περιεκτικότητα σε διοξείδιο του θείου.

Η Ολλανδία ενημέρωσε σήμερα το Ευρωπαϊκό Σύστημα Ταχείας Ειδοποίησης για τρόφιμα RASFF για πιθανό κίνδυνο από γάλα καρύδας light. Το φυτικό γάλα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε θειώδη και πιο συγκεκριμένα διοξείδιο του θείου – E220 σε ποσότητα 19,9 mg/kg με μηδενικό όριο.  Τα θειώδη είναι συντηρητικά που προστίθενται σε τρόφιμα και ποτά για να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής.

- Advertisement -

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων EFSA, η πρόσληψη διοξειδίου του θείου μέσω των τροφίμων αποτελεί πηγή ανησυχίας για την ασφάλεια των καταναλωτών.  Η ομάδα της EFSA βρήκε στοιχεία για δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία στο κεντρικό νευρικό σύστημα, όπως η καθυστερημένη απόκριση των νευρικών κυττάρων στα ερεθίσματα, ένα πρώιμο σημάδι δυσλειτουργίας του νευρικού συστήματος. Επιπλέον πολλοί καταναλωτές έχουν ευαισθησία ή είναι αλλεργικοί στα θειώδη και στο διοξείδιο του θείου.

Το γάλα καρύδας είναι προέλευσης Ταϊλάνδης και πωλείται σε Βέλγιο, Ολλανδία, Ρουμανία Ισπανία Αρούμπα, Κουρακάο και Σουρινάμ.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Γιατί η Manchester United ψάχνει υπεύθυνο ασφάλειας τροφίμων; Το σωστό παράδειγμα ενός τεράστιου συλλόγου

Η σημασία της διατροφικής ασφάλειας στον επαγγελματικό αθλητισμό και ένα πρόσφατο περιστατικό που το επιβεβαιώνει

Εξαγωγές ελληνικών προϊόντων στις ΗΠΑ: Αιφνιδιαστικές επιθεωρήσεις ανακοίνωσε ο FDA

Τέλος στις προειδοποιήσεις για ελέγχους σε φαρμακοβιομηχανίες και μονάδες παραγωγής τροφίμων.

Πατατάκια και κατεψυγμένη πίτσα ΔΕΝ είναι τρόφιμα λένε επιστήμονες – Ο οργανισμός τα αντιμετωπίζει ως… φλεγμονή

Νέα μελέτη-ορόσημο συνδέει άμεσα τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα με την κακή υγεία
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα