Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

SGS Food Contact Product: Νέο σήμα πιστοποίησης για τα υλικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα

ΑρχικήΠιστοποίησηSGS Food Contact Product: Νέο σήμα πιστοποίησης για τα υλικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα
spot_img

Το νέο σήμα πιστοποίησης ενισχύει την εμπιστοσύνη στα προϊόντα που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCM).

Η SGS* λανσάρει το σήμα πιστοποίησης προϊόντων SGS Food Contact Product για να βοηθήσει τους κατασκευαστές και τους προμηθευτές να αποδείξουν τη συμμόρφωση, την ασφάλεια και την απόδοση των προϊόντων τους. Τα υλικά που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCM) δεν πρέπει να θέτουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη υγεία ή να αλλοιώνουν τα τρόφιμα ή τα ποτά με τα οποία έρχονται σε επαφή από χημικές ουσίες. Οι καταναλωτές και οι ρυθμιστικές αρχές αναζητούν τώρα ανεξάρτητη επαλήθευση ότι τα προϊόντα πληρούν τις απαιτήσεις της αγοράς για ασφάλεια και απόδοση.

Το σήμα πιστοποίησης προϊόντων SGS Food Contact Product καλύπτει τόσο τις υποχρεωτικές απαιτήσεις ασφάλειας όσο και τις εθελοντικές παραμέτρους απόδοσης. Βελτιώνει την ιχνηλασιμότητα και χτίζει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών, ενώ απλοποιεί την πρόσβαση στην αγορά και παρέχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

To νέο σήμα καλύπτει ολόκληρο το φάσμα των προϊόντων/υλικών που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα συμπεριλαμβανομένων:

  • σαλιάρες, χαρτοπετσέτες κ.λπ.
  • Σκεύη προετοιμασίας – σκεύη ψησίματος ή μαγειρικής κ.λπ.
  • Σκεύη σερβιρίσματος – ποτού- και επιτραπέζια σκεύη
  • Εργαλεία σερβιρίσματος – μαχαιροπίρουνα ή ξυλάκια κ.λπ.
  • Δοχεία τροφίμων – κουτιά γεύματος ή αλουμινόχαρτα κ.λπ.

Καλύπτοναι προϊόντα που παράγονται από:

  • Πλαστικό, καουτσούκ και σιλικόνη
  • Μέταλλα και κράματα
  • Υαλοειδές (γυαλί, κεραμικό, σμάλτο)
  • Χαρτί και χαρτόνι

Η πιστοποίηση προσφέρεται είτε ως «Food Safe» ή «Food Safe and Performance» και αποτελεί σαφή ένδειξη ότι ένα προϊόν συμμορφώνεται με όλα τα σχετικά πρότυπα που απαιτούνται για την επιτυχία σε ανταγωνιστικές, ρυθμιζόμενες αγορές όπως οι ΗΠΑ, η ΕΕ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελβετία και η Κίνα.

Τα πιστοποιημένα προϊόντα μπορούν να εμφανίζουν το σήμα πιστοποίησης προϊόντων SGS Food Contact Product, το οποίο περιλαμβάνει:

  • Αποδεικτικό ανεξάρτητης πιστοποίησης από αξιόπιστο πάροχο υπηρεσιών
  • Πληροφορίες σχετικά με τα κριτήρια βάσει των οποίων αξιολογήθηκε το προϊόν (ασφάλεια/απόδοση)
  • Κωδικός QR που συνδέεται με τη βάση δεδομένων πελάτη ProCert

Σε μια εποχή που οι ρυθμιστικές αρχές και οι καταναλωτές απαιτούν ανεξάρτητη επαλήθευση ότι τα προϊόντα είναι ασφαλή και ότι θα λειτουργούν αποτελεσματικά, το σήμα πιστοποίησης προϊόντων SGS Food Contact Product δείχνει ότι οι κατασκευαστές/προμηθευτές έχουν υπερβεί τη βασική συμμόρφωση, χτίζοντας εμπιστοσύνη στα προϊόντα τους και αποκτώντας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στις παγκόσμιες αγορές .

* Η SGS (πρώην Société Générale de Surveillance (Γαλλικά ως General Society of Surveillance) είναι μια ελβετική πολυεθνική εταιρεία με έδρα τη Γενεύη, η οποία παρέχει υπηρεσίες επιθεώρησης , επαλήθευσης , δοκιμών και πιστοποίησης. Έχει περισσότερους από 96.000 υπαλλήλους και λειτουργεί πάνω από 2.600 γραφεία και εργαστήρια σε όλο τον κόσμο. Η SGS λειτουργεί στην Ελλάδα από το 1933.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο