Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
9.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σκάνδαλο: Στα “πράσα” από δημοσιογράφο η μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής κρέατος της Κίνας

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΣκάνδαλο: Στα "πράσα" από δημοσιογράφο η μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής κρέατος της Κίνας
spot_img

Σκάνδαλο έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες με το μεγαλύτερο παραγωγό κρέατος της Κίνας ύστερα από ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Jiangxi που έφερε στο φως επικίνδυνες για την υγεία των καταναλωτών, πρακτικές στο εργοστάσιο παραγωγής κρέατος Nanchang Shuanghui Food στην επαρχία Jiangxi, στην ανατολική Κίνα.

Δημοσιογράφος του σταθμού είχε πιάσει δουλειά στο εργοστάσιο στα τέλη του περασμένου μήνα χωρίς να αποκαλύψει την πραγματική της ιδιότητα και ανακάλυψε – μεταξύ άλλων – πλαστογραφημένα πιστοποιητικά υγείας για το προσωπικό με τους περισσότερους εργαζόμενους να μην έχουν καν υποβληθεί σε υποχρεωτική υγειονομική εξέταση, όπως ορίζεται από το νόμο. Επιπλέον, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που φορούσαν βρώμικες στολές που μύριζαν και είχαν αλλάξει χρώμα από τη βρώμα με το διευθυντή να μην κάνει δεκτό το αίτημα της ρεπόρτερ να τις αλλάξουν και να βάλουν καθαρές.

Πολύ λίγοι εργαζόμενοι ακολουθούσαν πιστά τους κανόνες υγιεινής παρά το γεγονός ότι αυτοί ήταν κολλημένοι σε εμφανή σημεία σε όλο το εργοστάσιο, ενώ πολλοί επανέφεραν στην παραγωγή όλα τα κομμάτια που έπεφταν στο βρώμικο πάτωμα σα να μην τρέχει τίποτα. Μάλιστα, όταν εκείνη ανέφερε το συμβάν στον επόπτη, εκείνος της απάντησε ότι δεν υπάρχει θέμα εφόσον δεν το είδε εκείνος προσωπικά!

Ακόμα η δημοσιογράφος είδε σε διάστημα μισής ώρας έντεκα εργάτες να μπαίνουν στο εργοστάσιο και να ξεκινούν να δουλεύουν χωρίς να απολυμαίνουν τα χέρια τους, όπως απαιτείται από το νόμο. Ακόμα έπεσε στην αντίληψή της ένας άλλος εργαζόμενος, ο οποίος έπλενε μια πετσέτα σε έναν κουβά με βρώμικο νερό, στη συνέχεια τη χρησιμοποίησε για να σκουπίσει τα χέρια του και στη συνέχεια σκούπισε με αυτή… λουκάνικα…

Εκτός από τις παραβιάσεις της υγιεινής, το εργοστάσιο φέρεται να παραβιάζε και τα ωράρια, αφήνοντας το προσωπικό να εργάζεται 11,5 ώρες την ημέρα, σύμφωνα με σχετική έκθεση.

Από πλευράς της η εταιρεία δήλωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστώσει εάν όλα τα παραπάνω είναι αλήθεια, αλλά αυτό θα χρειαστεί λίγο χρόνο, σύμφωνα με το Beijing News. Πάντως, να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που διατυπώνονται φόβοι για την ασφάλεια των τροφίμων από τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης.

Πληροφορίες από asiaone

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο