Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
16.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σπάνιος τύπος σαλμονέλας προκαλεί 31 ασθένειες στη Νορβηγία

ΑρχικήΝέαΣπάνιος τύπος σαλμονέλας προκαλεί 31 ασθένειες στη Νορβηγία
spot_img

Η Salmonella Agona είναι ένας σπάνιος τύπος σαλμονέλας στη Νορβηγία και την Ευρώπη. Προς το παρόν γίνεται έρευνα σχετικά με την πηγή της μόλυνσης.

Μαζική επιδημία σαλμονέλας έλαβε χώρα στη Νορβηγία, με το Νορβηγικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας (FHI) να αναφέρει ότι συνολικά 31 άνθρωποι έχουν αρρωστήσει από το βακτήριο Salmonella Agona, ενώ 13 χρειάστηκαν νοσηλεία.

Όλοι οι ασθενείς που διαγνώστηκαν με λοίμωξη φέτος τον Νοέμβριο, είναι ηλικίας 1 έως 84 ετών και 18 από αυτούς είναι γυναίκες, ενώ ζουν και διαμένουν σε συνολικά 8 περιοχές της Νορβηγίας, συμπεριλαμβανομένης και της πρωτεύουσας (Όσλο).

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Food Safety News, η έρευνα για την εύρεση της πηγής βρίσκεται σε εξέλιξη από το FHI, σε συνεργασία με τους τοπικούς αξιωματούχους, τη Νορβηγική Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (Mattilsynet) και το Κτηνιατρικό Ινστιτούτο.

Γίνονται συνεντεύξεις σχετικά με το τι έχουν φάει οι ασθενείς και με ποιες πιθανώς μολυσμένες πηγές έχουν έρθει σε επαφή. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε δειγματοληψία τροφίμων και άλλες εργασίες ανίχνευσης.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του FHI, η Salmonella Agona είναι ένας σπάνιος τύπος σαλμονέλας στη Νορβηγία και την Ευρώπη. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, αν και ο αριθμός των κρουσμάτων είναι σχετικά υψηλός, δεν υπάρχει ένδειξη πως ο συγκεκριμένος τύπος προκαλεί πιο σοβαρά συμπτώματα από τους υπόλοιπους.

Η Salmonella Agona έχει ανιχνευθεί στο παρελθόν στη Νορβηγία, αλλά μόνο σε μεμονωμένες περιπτώσεις. Τα κρούσματα σαλμονέλας στη χώρα είναι σπάνια συγκριτικά με άλλες χώρες και συχνά συνδέονται με ταξίδια στο εξωτερικό ή εισαγόμενα τρόφιμα, γεγονός που υποδεικνύει το υψηλό επίπεδο ασφάλειας τροφίμων της χώρας. 

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, αλιευτικά προϊόντα, γαλακτοκομικά προϊόντα και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα