Πέμπτη, 17 Απριλίου, 2025
16.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τελικός απολογισμός των τροφικών δηλητηριάσεων από βιολογικά καρύδια στις ΗΠΑ

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΤελικός απολογισμός των τροφικών δηλητηριάσεων από βιολογικά καρύδια στις ΗΠΑ
spot_img

Ο FDA και το CDC των ΗΠΑ κήρυξαν λήξη στο ξέσπασμα λοιμώξεων από E. coli από βιολογικά καρύδια.

Το σήμα της λήξης έδωσε η Υπηρεσία προτύπων Τροφίμων των ΗΠΑ FDA, για την επιδημία τροφικών δηλητηριάσεων από βιολογικά καρύδια που ξεκίνησαν τον περασμένο Απρίλιο. Συνολικά έχουν καταγραφεί 13 κρούσματα ασθενειών από E. coli και οι 7 χρειάστηκε να νοσηλευτούν. Τα βιολογικά καρύδια ήταν της εταιρείας Gibson Farms που πωλούνταν χύμα σε καταστήματα τροφίμων. Όλα τα καρύδια από την Gibson Farms έχουν ανακληθεί.

- Advertisement -

Οι κρατικοί και τοπικοί αξιωματούχοι δημόσιας υγείας πήραν συνεντεύξεις από ασθενείς για τα τρόφιμα που κατανάλωσαν την εβδομάδα πριν αρρωστήσουν. Από τα 10 άτομα που ερωτήθηκαν, και τα 10 (100%) ανέφεραν ότι έφαγαν καρύδια και σχεδόν όλοι ανέφεραν ότι αγόρασαν βιολογικά καρύδια από χύμα κάδους σε συνεταιρισμούς τροφίμων ή καταστήματα φυσικών τροφίμων.

Συμπτώματα E. coli

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν σοβαρές κράμπες στο στομάχι, διάρροια, πυρετό, ναυτία και/ή έμετο. Τα συμπτώματα αρχίζουν οπουδήποτε από λίγες ημέρες μετά την κατανάλωση μολυσμένων τροφίμων ή έως και εννέα ημέρες αργότερα.

Η σοβαρότητα ή η παρουσία ορισμένων συμπτωμάτων μπορεί να εξαρτάται από τον τύπο του παθογόνου E. coli που προκαλεί τη μόλυνση. Ορισμένες λοιμώξεις μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή αιματηρή διάρροια και να οδηγήσουν σε απειλητικές για τη ζωή καταστάσεις, όπως ένας τύπος νεφρικής ανεπάρκειας που ονομάζεται αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο (HUS) ή ανάπτυξη υψηλής αρτηριακής πίεσης, χρόνιας νεφρικής νόσου και νευρολογικών προβλημάτων.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Επιβίωση των μελισσών χωρίς γύρη – Επιστημονική ανακάλυψη μετά από έρευνα 10 ετών

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια νέα πηγή τροφής που έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τις αποικίες μελισσών επ' αόριστον χωρίς φυσική γύρη

ΕΕ: Τα καλλυντικά παραμένουν και το 2024 τα πιο επικίνδυνα προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά – Έκθεση του RAPEX

Τα καλλυντικά βρίσκονται ξανά στην κορυφή της λίστας των πιο επικίνδυνων προϊόντων που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Αλλάζει το “παιχνίδι” στην ανίχνευση παθογόνων στα τρόφιμα – Νέα καινοτόμος τεχνολογία ανάλυσης

Η νέα μέθοδος μειώνει σημαντικά τον χρόνο ανίχνευσης παθογόνων σε λιγότερο από τέσσερις ώρες και κοστίζει μόλις 0,5$ ανά δείγμα
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα