Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
21.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το 60% όσων δεν καταναλώνουν λακτόζη δεν έχουν δυσανεξία

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΤο 60% όσων δεν καταναλώνουν λακτόζη δεν έχουν δυσανεξία
spot_img

Το 40% των φαρμάκων περιέχουν λακτόζη – Τι αποκαλύφθηκε σε σεμινάριο της Ισπανικής Ένωσης Δυσανεξίας στη Λακτόζη.

H Adilac η Ισπανική  Ένωση Δυσανεξίας Λακτόζης, αποκάλυψε πως το 25% των Ισπανών, καταναλώνουν προϊόντα χωρίς λακτόζη και το 60% από αυτούς δεν το κάνουν λόγω δυσανεξίας, σύμφωνα με έρευνα.

Από αυτό το 60%, το 39,5% δηλώνουν ότι το κάνουν επειδή με την λακτόζη αισθάνονται άσχημα, το 32,2% επειδή χωρίς τη λακτόζη έχουν καλύτερη πέψη και το 11,5 επειδή ζουν με άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη. Επίσης το 42% των χορτοφάγων δεν λαμβάνουν λακτόζη.

H Ένωση διαχωρίζει τους καταναλωτές προϊόντων χωρίς λακτόζη σε τρεις κατηγορίες: σε αυτούς που έχουν δυσανεξία, σε αυτούς που έχουν λανθασμένη διάγνωση ( δεν έχουν αλλά νομίζουν ότι έχουν ) και σε αυτούς που ενώ ξέρουν πως δεν έχουν δυσανεξία, επιλέγουν προϊόντα χωρίς λακτόζη επειδή πιστεύουν πως αισθάνονται καλύτερα, ή για λόγους μόδας ή για διάφορους άλλους λόγους.

Σύμφωνα με το Techpress ο πρόεδρος της Adilac Orio Sans, σε διαδικτυακό σεμινάριο είπε, ότι όσοι επιλέγουν για τους δικούς τους λόγους να καταναλώνουν τρόφιμα χωρίς λακτόζη, αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην πρόσβαση σε αυτά. Για παράδειγμα δεν υπάρχουν στα μενού των εστιατορίων ενώ και το 40% των φαρμάκων έχουν λακτόζη! Ταυτόχρονα στα σουπερμάρκετ τα προϊόντα χωρίς λακτόζη είναι έως και 40% πιο ακριβά.

Στο σεμινάριο αποκαλύφθηκε επίσης ότι η δίαιτα χωρίς λακτόζη είναι η δεύτερη πιο συχνά ακολουθούμενη δίαιτα στην Ισπανία, σε ποσοστό 13,3% μετά την υποθερμιδική δίαιτα, με τις γυναίκες να την ακολουθούν περισσότερο από τους άντρες.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.

«Θα σε συναντήσω στο Greeks»: Πως η Ελληνική γαστρονομία και τα προϊόντα μας κυριαρχούν στις διεθνείς αγορές

Τα Ελληνικά προϊόντα γίνονται mainstream στον κόσμο κερδίζοντας τους καταναλωτές πολύ πέρα από την Ελληνοαμερικανική αγορά.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα