Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023
22.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Βρετανία: Αλλαγές στις εισαγωγές τροφίμων λόγω των χιλιάδων θυμάτων σαλμονέλωσης από εισαγόμενο κοτόπουλο

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΒρετανία: Αλλαγές στις εισαγωγές τροφίμων λόγω των χιλιάδων θυμάτων σαλμονέλωσης από εισαγόμενο κοτόπουλο
spot_img

Η επιδημία σαλμονέλας από εισαγόμενο κοτόπουλο έχει επηρεάσει έως και 5.000 ανθρώπους σύμφωνα με εκτιμήσεις.

Έως και 5.000 ανθρώπους μπορεί να έχει επηρεάσει η επιδημία σαλμονέλας από κοτόπουλο μεταξύ 2020 και 2021 στη Βρετανία σύμφωνα με αξιωματούχους όπως αναφέρει το Food Safety News.

Οι επιβεβαιωμένες δηλητηριάσεις από το κοτόπουλο προέλευσης Πολωνίας ήταν περίπου 1.000, αλλά υπολογίζεται πως ακόμα 4.000 δεν αναφέρθηκαν.

Οι μαζικές τροφικές δηλητηριάσεις, κόστισαν περίπου 7,7 εκατομμύρια λίρες (9,6 εκατομμύρια δολάρια), σύμφωνα με έγγραφο που περιγράφει λεπτομερώς τα σχέδια της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου να εισαγάγει νέους ελέγχους στις εισαγωγές από τον Οκτώβριο του 2023.

Τα πρώτα 400 κρούσματα αναφέρθηκαν τον Οκτώβριο του 2020. Πολλοί νοσηλεύτηκαν ενώ σημειώθηκαν και 4 θάνατοι. Τα κρούσματα έχουν μειωθεί, ίσως επειδή μεγάλα σουπερμάρκετ άλλαξαν προμηθευτές. Βέβαια και το 2022 συνεχίστηκε το σήριαλ με τα μολυσμένα κοτόπουλα.

Λόγω των παραπάνω η Βρετανική κυβέρνηση, σχεδιάζει να εισαγάγει νέους ελέγχους στις εισαγωγές τροφίμων από αυτόν τον Οκτώβριο, με νέους ελέγχους στο πλαίσιο του Operating Model Target των Συνόρων που θα τεθούν σε εφαρμογή σταδιακά τον επόμενο χρόνο.

Το αυστηροποίηση των ελέγχων πςριλαμβάνει μεταξύ άλλων:

  • 31 Οκτωβρίου 2023 – Εισαγωγή υγειονομικής πιστοποίησης στις εισαγωγές ζωικών προϊόντων μεσαίου κινδύνου, φυτών, φυτικών προϊόντων και τροφίμων (και ζωοτροφών) υψηλού κινδύνου μη ζωικής προέλευσης από την ΕΕ.
  • 31 Ιανουαρίου 2024 – Εισαγωγή εγγράφων και ελέγχων ταυτότητας βάσει κινδύνου και φυσικών ελέγχων σε ζωικά προϊόντα μεσαίου κινδύνου, φυτά, φυτικά προϊόντα και τρόφιμα (και ζωοτροφές) υψηλού κινδύνου μη ζωικής προέλευσης από την ΕΕ.
  • 31 Οκτωβρίου 2024 – Οι δηλώσεις ασφάλειας για τις εισαγωγές της ΕΕ θα τεθούν σε ισχύ από τις 31 Οκτωβρίου 2024.

Ο μετασχηματισμός των συνόρων υποστηρίζεται από επένδυση άνω του 1 δισεκατομμυρίου λιρών σε αυτήν την περίοδο αναθεώρησης δαπανών, για να βελτιωθεί ο τρόπος με τον οποίο τα κυβερνητικά συστήματα και η τεχνολογία υποστηρίζουν τη διακίνηση αγαθών και ανθρώπων πέρα ​​από τα σύνορα.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Φέτα: Αξιολόγηση ποιότητας σε συνάρτηση με το δοχείο ωρίμανσης – Μελέτη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Έλληνες επιστήμονες συνέκριναν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά φέτας που ωρίμασε σε ξύλινο βαρέλι, σε δοχείο από ανοξείδωτο χάλυβα και σε δοχείο από κασσίτερο.

Κοροϊδεύουν επίσημα το φυτικό γάλα: Καταγγελία για την περιπαικτική διαφήμιση “γάλα από ξύλο”

Μαίνεται ο "πόλεμος" μεταξύ της γαλακτοβιομηχανίας και της βιομηχανίας φυτικών ροφημάτων.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα