ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΑύριο τα νέα μέτρα για την ακρίβεια - "Δεν μπορούν να γίνουν...

Αύριο τα νέα μέτρα για την ακρίβεια – “Δεν μπορούν να γίνουν πολλά τώρα, για την τιμή του ελαιολάδου”

2 λεπτά ανάγνωσης

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει κάτι σε αυτή τη φάση για την τιμή στο ελαιόλαδο, δήλωσε ο Άκης Σκέρτσος.

Ο υπουργός Επικρατείας ‘Ακης Σκέρτσος, μιλώντας απόψε στην ΕΡΤ, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο θέμα της ακρίβειας, λέγοντας ότι η κυβέρνηση λαμβάνει συνεχώς μέτρα για να τιθασεύσει την ακρίβεια, για την οποία εκτίμησε πως είναι το σημαντικότερο πρόβλημα για την ελληνική οικογένεια. Τόνισε πως η κυβέρνηση το αντιμετωπίζει με αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, και είπε ότι αύριο θα ανακοινωθούν μέτρα για τον καλύτερο ανταγωνισμό στην αγορά προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες καθαρότερων τιμών, και να λειτουργεί η αγορά όπως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.  
 
Ο κ. Σκέρτσος είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να απαντήσει γιατί καταψήφισε την απελευθέρωση του παιδικού γάλακτος από τα φαρμακεία, και προσέθεσε ότι θα ανακοινωθούν ειδικότερες δράσεις και για το θέμα αυτό. “Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος πέραν της διατίμησης, και θα ανακοινωθούν αύριο” είπε. Αναφερόμενος στην τιμή του λαδιού, είπε ότι το λάδι είναι μια ειδική περίπτωση γιατί έχει να κάνει με κλιματολογικές συνθήκες και ελλείψεις, και σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει κάτι σε αυτή τη φάση. Προσέθεσε ότι ελέγχονται τα περιθώρια κερδοφορίας στο λάδι και επιβάλλονται πρόστιμα όπου χρειάζεται, επισημαίνοντας ότι η παραβατικότητα μειώθηκε κάτω από το 10% με βάση τους ελέγχους, κάτι που δείχνει ότι έχουν αποτέλεσμα τα πρόστιμα. 

- Advertisement -

ΑΠΕ
 

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Δημοφιλές συστατικό σαλάτας πίσω από σοβαρές επιδημίες E. coli και Salmonella με δεκάδες νεκρούς και χιλιάδες κρούσματα

Νέα επιδημία με 55 κρούσματα στις ΗΠΑ, μετά τις μεγάλες εξάρσεις που καταγράφηκαν τα προηγούμενα χρόνια στην Ευρώπη.

Κιμάς πίσω από τραγωδία με 10 νεκρούς – Καμπανάκι για τις πρακτικές και τα πρόστιμα στα ελληνικά σουπερμάρκετ

Δέκα θάνατοι από STEC O157:H7 στο Βέλγιο και αλλεπάλληλα πρόστιμα για τη διαχείριση κιμά στην Ελλάδα.

Μπισκότα: Μελέτη εντόπισε σε όλα τα δείγματα ακρυλαμίδιο, ουσία με πιθανές καρκινογόνες επιδράσεις – Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

Η μελέτη εντόπισε ακρυλαμίδιο σε όλα τα δείγματα και συνύπαρξη πολλών διαφορετικών μυκοτοξινών σχεδόν στο σύνολο των προϊόντων.