H Capsoil Food Tech ανέπτυξε μια υδατοδιαλυτή σκόνη βιταμίνης D που, σύμφωνα με ισχυρισμούς της εταιρείας, είναι η μοναδική στην αγορά.
Η αγορά έχει σημειώσει σημαντική άνοδο στις πωλήσεις λειτουργικών ποτών, προβιοτικών και βιταμινών, αλλά και ειδικότερα για βιταμίνη D, αφού αποτελεί απαραίτητο παράγοντα για την υγεία των οστών. Η πανδημία έχει, επίσης, φέρει στο προσκήνιο ένα ακόμα ατού της βιταμίνης D που την καθιστά ακόμα πιο δημοφιλή, που δεν είναι άλλο από την ενίσχυση του ανοσοποιητικού.
Για να καλύψει αυτή την καταναλωτική ζήτηση, η Capsoil Food Tech ανέπτυξε μια υδατοδιαλυτή σκόνη βιταμίνης D που, σύμφωνα με ισχυρισμούς της εταιρείας, είναι η μοναδική στην αγορά. Η σκόνη μπορεί να προστεθεί στο γάλα για πιο ομοιόμορφη κατανομή και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, χωρίς τη χρήση σταθεροποιητών όπως η καραγενάνη.
Σύμφωνα με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα FoodIngredientsFirst , ο επιστημονικός διευθυντής της Capsoil Dr. Itay Shafat, επιβεβαιώνει ότι η σύνθεση της σκόνης της Capsoil Food Tech χρησιμοποιεί μια εντελώς διαφορετική τεχνολογία. Επιπλέον, σε αντίθεση με τις περισσότερες εταιρείες που χρησιμοποιούν μια αραιωμένη σκόνη που περιέχει μόνο 0,01% βιταμίνη D, η Capsoil ισχυρίζεται πως έχει την απάντηση και σε αυτό.
Η Capsoil διεξήγαγε μια μελέτη, προσθέτοντας τη σκόνη βιταμίνης D σε παστεριωμένο γάλα 3% λιπαρών υψηλής θερμοκρασίας (HTST), χρησιμοποιώντας αναμικτήρα χαμηλής ενέργειας και χωρίς προσθήκη σταθεροποιητών. Το μπουκάλι χωρίστηκε σε τρία τμήματα τα οποία αναλύθηκαν χωριστά για να αποδειχθεί ότι η βιταμίνη D της Capsoil κατανέμεται ομοιόμορφα σε όλο το μπουκάλι και με σταθερό τρόπο.
Η συγκέντρωση βιταμίνης D αναλύθηκε τόσο στην πρώτη όσο και στην 14η μέρα και βρέθηκαν ίδιες μέσες συγκεντρώσεις με καλή σταθερότητα της βιταμίνης D στο γάλα κατά τη διάρκεια ζωής.
Η εταιρεία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι με τη βιταμίνη D (έλαιο σε σκόνη) της Capsoil Food Tech, δεν απαιτείται σταθεροποιητής, επιτρέποντας φορτίο ελαίου έως και 30%.
Επιπλέον, η σκόνη βιταμίνης D της Capsoil προσφέρει τα ακόλουθα βασικά οφέλη:
- Υψηλή περιεκτικότητα λαδιού σε σκόνη για περισσότερη ισχύ
- Αυτογαλακτωματοποιούμενο νανογαλάκτωμα που οδηγεί σε υδατοδιαλυτότητα
- Καλύτερη βιοδιαθεσιμότητα
- Καθαρή διαδικασία παραγωγής
- Υπάρχει επίσης μια επιλογή για vegan
Σύμφωνα με τον Shafat, το γάλα είναι μόνο ένα παράδειγμα για το πώς μπορεί να καταναλωθεί η βιταμίνη D. Οι χυμοί, οι εναλλακτικές λύσεις γάλακτος, το βιταμινούχο νερό, το παγωμένο τσάι και πολλά άλλα είναι δυνητικά κατάλληλα για την προσθήκη της βιταμίνης D της Capsoil. Η εταιρεία ισχυρίζεται πως μπορεί να χρησιμοποιήσει την ίδια τεχνολογία και για άλλες βιταμίνες, όπως A, E και Κ.