Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Capsoil Food Tech: Νέα σκόνη βιταμίνης D που μπορεί να διαλυθεί σε ροφήματα γάλακτος

ΑρχικήΝέαCapsoil Food Tech: Νέα σκόνη βιταμίνης D που μπορεί να διαλυθεί σε ροφήματα γάλακτος
spot_img

H Capsoil Food Tech ανέπτυξε μια υδατοδιαλυτή σκόνη βιταμίνης D που, σύμφωνα με ισχυρισμούς της εταιρείας, είναι η μοναδική στην αγορά. 

Η αγορά έχει σημειώσει σημαντική άνοδο στις πωλήσεις λειτουργικών ποτών, προβιοτικών και βιταμινών, αλλά και ειδικότερα για βιταμίνη D, αφού αποτελεί απαραίτητο παράγοντα για την υγεία των οστών. Η πανδημία έχει, επίσης, φέρει στο προσκήνιο ένα ακόμα ατού της βιταμίνης D που την καθιστά ακόμα πιο δημοφιλή, που δεν είναι άλλο από την ενίσχυση του ανοσοποιητικού.

Για να καλύψει αυτή την καταναλωτική ζήτηση, η Capsoil Food Tech ανέπτυξε μια υδατοδιαλυτή σκόνη βιταμίνης D που, σύμφωνα με ισχυρισμούς της εταιρείας, είναι η μοναδική στην αγορά. Η σκόνη μπορεί να προστεθεί στο γάλα για πιο ομοιόμορφη κατανομή και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, χωρίς τη χρήση σταθεροποιητών όπως η καραγενάνη.

Σύμφωνα με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα FoodIngredientsFirst , ο επιστημονικός διευθυντής της Capsoil Dr. Itay Shafat, επιβεβαιώνει ότι η σύνθεση της σκόνης της Capsoil Food Tech χρησιμοποιεί μια εντελώς διαφορετική τεχνολογία. Επιπλέον, σε αντίθεση με τις περισσότερες εταιρείες που χρησιμοποιούν μια αραιωμένη σκόνη που περιέχει μόνο 0,01% βιταμίνη D, η Capsoil ισχυρίζεται πως έχει την απάντηση και σε αυτό.

Η Capsoil διεξήγαγε μια μελέτη, προσθέτοντας τη σκόνη βιταμίνης D σε παστεριωμένο γάλα 3% λιπαρών υψηλής θερμοκρασίας (HTST), χρησιμοποιώντας αναμικτήρα χαμηλής ενέργειας και χωρίς προσθήκη σταθεροποιητών. Το μπουκάλι χωρίστηκε σε τρία τμήματα τα οποία αναλύθηκαν χωριστά για να αποδειχθεί ότι η βιταμίνη D της Capsoil κατανέμεται ομοιόμορφα σε όλο το μπουκάλι και με σταθερό τρόπο. 

Η συγκέντρωση βιταμίνης D αναλύθηκε τόσο στην πρώτη όσο και στην 14η μέρα και βρέθηκαν ίδιες μέσες συγκεντρώσεις με καλή σταθερότητα της βιταμίνης D στο γάλα κατά τη διάρκεια ζωής.

Η εταιρεία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι με τη βιταμίνη D (έλαιο σε σκόνη) της Capsoil Food Tech, δεν απαιτείται σταθεροποιητής, επιτρέποντας φορτίο ελαίου έως και 30%. 

Επιπλέον, η σκόνη βιταμίνης D της Capsoil προσφέρει τα ακόλουθα βασικά οφέλη:

  • Υψηλή περιεκτικότητα λαδιού σε σκόνη για περισσότερη ισχύ 
  • Αυτογαλακτωματοποιούμενο νανογαλάκτωμα που οδηγεί σε υδατοδιαλυτότητα
  • Καλύτερη βιοδιαθεσιμότητα
  • Καθαρή διαδικασία παραγωγής
  • Υπάρχει επίσης μια επιλογή για vegan

Σύμφωνα με τον Shafat, το γάλα είναι μόνο ένα παράδειγμα για το πώς μπορεί να καταναλωθεί η βιταμίνη D. Οι χυμοί, οι εναλλακτικές λύσεις γάλακτος, το βιταμινούχο νερό, το παγωμένο τσάι και πολλά άλλα είναι δυνητικά κατάλληλα για την προσθήκη της βιταμίνης D της Capsoil. Η εταιρεία ισχυρίζεται πως μπορεί να χρησιμοποιήσει την ίδια τεχνολογία και για άλλες βιταμίνες, όπως A, E και Κ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο