Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
20.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Capsoil Food Tech: Νέα σκόνη βιταμίνης D που μπορεί να διαλυθεί σε ροφήματα γάλακτος

ΑρχικήΝέαCapsoil Food Tech: Νέα σκόνη βιταμίνης D που μπορεί να διαλυθεί σε ροφήματα γάλακτος
spot_img

H Capsoil Food Tech ανέπτυξε μια υδατοδιαλυτή σκόνη βιταμίνης D που, σύμφωνα με ισχυρισμούς της εταιρείας, είναι η μοναδική στην αγορά. 

Η αγορά έχει σημειώσει σημαντική άνοδο στις πωλήσεις λειτουργικών ποτών, προβιοτικών και βιταμινών, αλλά και ειδικότερα για βιταμίνη D, αφού αποτελεί απαραίτητο παράγοντα για την υγεία των οστών. Η πανδημία έχει, επίσης, φέρει στο προσκήνιο ένα ακόμα ατού της βιταμίνης D που την καθιστά ακόμα πιο δημοφιλή, που δεν είναι άλλο από την ενίσχυση του ανοσοποιητικού.

Για να καλύψει αυτή την καταναλωτική ζήτηση, η Capsoil Food Tech ανέπτυξε μια υδατοδιαλυτή σκόνη βιταμίνης D που, σύμφωνα με ισχυρισμούς της εταιρείας, είναι η μοναδική στην αγορά. Η σκόνη μπορεί να προστεθεί στο γάλα για πιο ομοιόμορφη κατανομή και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, χωρίς τη χρήση σταθεροποιητών όπως η καραγενάνη.

Σύμφωνα με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα FoodIngredientsFirst , ο επιστημονικός διευθυντής της Capsoil Dr. Itay Shafat, επιβεβαιώνει ότι η σύνθεση της σκόνης της Capsoil Food Tech χρησιμοποιεί μια εντελώς διαφορετική τεχνολογία. Επιπλέον, σε αντίθεση με τις περισσότερες εταιρείες που χρησιμοποιούν μια αραιωμένη σκόνη που περιέχει μόνο 0,01% βιταμίνη D, η Capsoil ισχυρίζεται πως έχει την απάντηση και σε αυτό.

Η Capsoil διεξήγαγε μια μελέτη, προσθέτοντας τη σκόνη βιταμίνης D σε παστεριωμένο γάλα 3% λιπαρών υψηλής θερμοκρασίας (HTST), χρησιμοποιώντας αναμικτήρα χαμηλής ενέργειας και χωρίς προσθήκη σταθεροποιητών. Το μπουκάλι χωρίστηκε σε τρία τμήματα τα οποία αναλύθηκαν χωριστά για να αποδειχθεί ότι η βιταμίνη D της Capsoil κατανέμεται ομοιόμορφα σε όλο το μπουκάλι και με σταθερό τρόπο. 

Η συγκέντρωση βιταμίνης D αναλύθηκε τόσο στην πρώτη όσο και στην 14η μέρα και βρέθηκαν ίδιες μέσες συγκεντρώσεις με καλή σταθερότητα της βιταμίνης D στο γάλα κατά τη διάρκεια ζωής.

Η εταιρεία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι με τη βιταμίνη D (έλαιο σε σκόνη) της Capsoil Food Tech, δεν απαιτείται σταθεροποιητής, επιτρέποντας φορτίο ελαίου έως και 30%. 

Επιπλέον, η σκόνη βιταμίνης D της Capsoil προσφέρει τα ακόλουθα βασικά οφέλη:

  • Υψηλή περιεκτικότητα λαδιού σε σκόνη για περισσότερη ισχύ 
  • Αυτογαλακτωματοποιούμενο νανογαλάκτωμα που οδηγεί σε υδατοδιαλυτότητα
  • Καλύτερη βιοδιαθεσιμότητα
  • Καθαρή διαδικασία παραγωγής
  • Υπάρχει επίσης μια επιλογή για vegan

Σύμφωνα με τον Shafat, το γάλα είναι μόνο ένα παράδειγμα για το πώς μπορεί να καταναλωθεί η βιταμίνη D. Οι χυμοί, οι εναλλακτικές λύσεις γάλακτος, το βιταμινούχο νερό, το παγωμένο τσάι και πολλά άλλα είναι δυνητικά κατάλληλα για την προσθήκη της βιταμίνης D της Capsoil. Η εταιρεία ισχυρίζεται πως μπορεί να χρησιμοποιήσει την ίδια τεχνολογία και για άλλες βιταμίνες, όπως A, E και Κ.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα «φάουλ» της Ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων το 2023 – Κατασχέθηκαν 128,8 τόνοι μη ασφαλών τροφίμων

Απολογισμός ελέγχων του ΕΦΕΤ για το 2023 - Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών είχαν το υψηλότερο ποσοστό μη συμμορφούμενων εγκαταστάσεων.

Άρχισαν οι εγγραφές στα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Διάκριση, προβολή και σημαντικά έπαθλα που προσφέρουν οι χορηγοί των FΕΑ 2024 στους νικητές.

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας του Campden BRI για την εκπαίδευση ασφάλειας τροφίμων στη Βιομηχανία

Αυτή είναι η 8η παγκόσμια έρευνα κατάρτισης για την ασφάλεια τροφίμων που διοργανώθηκε με την Intertek Alchemy σε συνεργασία με τις BRCGS, BSI, Intertek, SGS, SQF, TSI.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα