ΑρχικήΝέαΧαλκιδική: Street food με bao buns με γέμιση αγριοκάτσικο και μαύρο χοίρο!

Χαλκιδική: Street food με bao buns με γέμιση αγριοκάτσικο και μαύρο χοίρο!

2 λεπτά ανάγνωσης

Επίδειξη της αρχαιοελληνικής κουζίνας στο Άλσος Αριστοτέλη.

Street food με προζυμένια bao buns (μπάο μπαν) με γέμιση αγριοκάτσικου ή κιμά μαύρου χοίρου και τρούφα θα σερβίρονται στις 18 Μαΐου στο Άλσος του Αριστοτέλη, στα Στάγειρα Χαλκιδικής, σε μια διοργάνωση που φέρει τον τίτλο «Αριστοτελικό Συμπόσιο».

- Advertisement -

   Πρόκειται για εκδήλωση του δήμου Αριστοτέλη, στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής, στην οποία θα γίνει επίδειξη της αρχαιοελληνικής κουζίνας αλλά και των υλικών που χρησιμοποιούνταν πριν από χιλιάδες χρόνια, με στόχο να δημιουργηθεί μια «γέφυρα» από το παρελθόν στο σήμερα.

   Γευστικοί «πρωταγωνιστές» θα είναι ο μαύρος χοίρος, το άγριο κατσίκι, το προζυμένιο ψωμί, τα αριστοτελικά βότανα, τα τουρσιά, τα φρούτα του δάσους και οι τρούφες μετατρέποντας το street food σε «πρεσβευτή» της γαστρονομικής ιστορίας του Αριστοτελικού Όρους.

- Advertisement -

   Τη γαστρονομική επιμέλεια του αρχαιοελληνικού μενού, που θα δοκιμάσουν οι επισκέπτες, θα έχει ο chef Δημήτρης Τσανανάς, ο οποίος θα βραβευτεί για την προσφορά του στη γαστρονομία και την αναγνώρισή του εκτός των ορίων του δήμου Αριστοτέλη απ` όπου κατάγεται.

   Μέρος των εσόδων της εκδήλωσης θα διατεθεί από τον τοπικό κοινωνικό φορέα «Ενσυναίσθηση» στο Ιατρείο των Σταγείρων, προκειμένου αυτό να εξοπλισθεί με είδη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

   Το «Αριστοτελικό Συμπόσιο» στα Στάγειρα, ο Δήμος Αριστοτέλη φιλοδοξεί να το θεσμοθετήσει ως ένα ετήσιο street food festival, ενταγμένο στο KOUZINA και στα ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΑ, συνδυάζοντας μέσα από δρώμενα και αφηγήσεις, γαστρονομία, ιστορία, πολιτισμό και τουρισμό.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Η Ελλάδα ενημερώθηκε για κίνδυνο αλλαντίασης από κονσέρβα χοιρινού – Προκάλεσε προβλήματα υγείας σε καταναλωτή (μάρκα και φωτογραφία)

Χοιρινό πατέ με Clostridium botulinum εντοπίστηκε στην Τσεχία, με την Ελλάδα μεταξύ των χωρών που ενημερώθηκαν μέσω του RASFF.

Τα τρόφιμα υψηλού κινδύνου που μπαίνουν στη νέα λίστα της ΕΕ για αυξημένους ελέγχους

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει κατάλογο προϊόντων υψηλού κινδύνου και θέτει το σχέδιο κανονισμού σε δημόσια διαβούλευση.

«Μην το τρώτε»: Οι αρχές τεσσάρων χωρών καλούν τους καταναλωτές να αποφεύγουν αυτό το τρόφιμο λόγω καρκινογόνου αρσενικού

Διεθνείς αρχές προειδοποιούν για την παρουσία υψηλών επιπέδων ανόργανου αρσενικού, σε τρόφιμο που διατίθεται και στην ευρωπαϊκή αγορά.