Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
22.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Χαλκιδική: Street food με bao buns με γέμιση αγριοκάτσικο και μαύρο χοίρο!

ΑρχικήΝέαΧαλκιδική: Street food με bao buns με γέμιση αγριοκάτσικο και μαύρο χοίρο!
spot_img
spot_img

Επίδειξη της αρχαιοελληνικής κουζίνας στο Άλσος Αριστοτέλη.

Street food με προζυμένια bao buns (μπάο μπαν) με γέμιση αγριοκάτσικου ή κιμά μαύρου χοίρου και τρούφα θα σερβίρονται στις 18 Μαΐου στο Άλσος του Αριστοτέλη, στα Στάγειρα Χαλκιδικής, σε μια διοργάνωση που φέρει τον τίτλο «Αριστοτελικό Συμπόσιο».

   Πρόκειται για εκδήλωση του δήμου Αριστοτέλη, στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής, στην οποία θα γίνει επίδειξη της αρχαιοελληνικής κουζίνας αλλά και των υλικών που χρησιμοποιούνταν πριν από χιλιάδες χρόνια, με στόχο να δημιουργηθεί μια «γέφυρα» από το παρελθόν στο σήμερα.

   Γευστικοί «πρωταγωνιστές» θα είναι ο μαύρος χοίρος, το άγριο κατσίκι, το προζυμένιο ψωμί, τα αριστοτελικά βότανα, τα τουρσιά, τα φρούτα του δάσους και οι τρούφες μετατρέποντας το street food σε «πρεσβευτή» της γαστρονομικής ιστορίας του Αριστοτελικού Όρους.

   Τη γαστρονομική επιμέλεια του αρχαιοελληνικού μενού, που θα δοκιμάσουν οι επισκέπτες, θα έχει ο chef Δημήτρης Τσανανάς, ο οποίος θα βραβευτεί για την προσφορά του στη γαστρονομία και την αναγνώρισή του εκτός των ορίων του δήμου Αριστοτέλη απ` όπου κατάγεται.

   Μέρος των εσόδων της εκδήλωσης θα διατεθεί από τον τοπικό κοινωνικό φορέα «Ενσυναίσθηση» στο Ιατρείο των Σταγείρων, προκειμένου αυτό να εξοπλισθεί με είδη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

   Το «Αριστοτελικό Συμπόσιο» στα Στάγειρα, ο Δήμος Αριστοτέλη φιλοδοξεί να το θεσμοθετήσει ως ένα ετήσιο street food festival, ενταγμένο στο KOUZINA και στα ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΑ, συνδυάζοντας μέσα από δρώμενα και αφηγήσεις, γαστρονομία, ιστορία, πολιτισμό και τουρισμό.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα τρόφιμα που μπορεί να βλάψουν τον εγκέφαλο μας

Πώς οι καθημερινές διατροφικές επιλογές μπορούν να ευεργετήσουν ή βλάψουν τον εγκέφαλό μας.

Τα επαναχρησιμοποιήσιμα πλαστικά καλαμάκια που κυκλοφορούν στην αγορά είναι… μιας χρήσης! Προειδοποίηση από το ΥΠΕΝ

 Η νέα εγκύκλιος του ΥΠΕΝ με την οποία ενημερώνει για τα fake επαναχρησιμοποιήσιμα πλαστικά καλαμάκια.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Σταφυλόκοκκος η αιτία των τροφικών δηλητηριάσεων των 63 μαθητών στη Λαμία

Οι τροφιμογενείς εστίες ασθενειών που προκαλούνται από το παθογόνο βακτήριο Staphylococcus aureus εμφανίζονται συνήθως λόγω ανθυγιεινών πρακτικών χειρισμού τροφίμων.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα