Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Chiber: Αλλάζει το “παιχνίδι” στην παράταση διάρκειας ζωής τροφίμων και ποτών

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνChiber: Αλλάζει το "παιχνίδι" στην παράταση διάρκειας ζωής τροφίμων και ποτών
spot_img

Η πρώτη ίνα μανιταριού που περιλαμβάνεται στον εγκεκριμένο κατάλογο συστατικών της Whole Foods Market.

Η Chinova Bioworks (Chinova), καναδική εταιρεία τεχνολογίας τροφίμων, ανακοίνωσε ότι το προϊόν της Chiber™από μανιτάρια για την παράταση της διάρκειας ζωής τροφίμων και ποτών, είναι πλέον η πρώτη ίνα μανιταριού που περιλαμβάνεται στον εγκεκριμένο κατάλογο συστατικών της Whole Foods Market.

Η Whole Foods Market, είναι η μεγαλύτερη αμερικανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ που ειδικεύεται σε φυσικά και βιολογικά τρόφιμα και εφαρμόζει ένα αυστηρό πρόγραμμα Προτύπων Ποιότητας που αξιολογεί κάθε συστατικό που χρησιμοποιείται στα προϊόντα που πωλούνται στα καταστήματά της. Αυτό το πρόγραμμα διασφαλίζει ότι χρησιμοποιούνται μόνο εγκεκριμένα συστατικά και ότι κάθε προϊόν πληροί τα υψηλά πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας.

Το Chiber™ είναι μια φυσική ίνα που εξάγεται από λευκά μανιτάρια που παρατείνει τη διάρκεια ζωής των προϊόντων τροφίμων και ποτών. Έχει κερδίσει τη βιομηχανία τροφίμων λόγω της φυσικής του προέλευσης και της ικανότητάς του να βοηθά στη μείωση της σπατάλης τροφίμων βελτιώνοντας την ποιότητα και τη φρεσκάδα των προϊόντων. Χρησιμοποιείται στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών, συμπεριλαμβανομένων των βιομηχανιών ποτών, αρτοποιίας, κρέατος φυτικής προέλευσης και γαλακτοκομικών προϊόντων. 

Κατά τη διάρκεια μιας διαδικασίας κατά την οποία η Chinova Bioworks παρείχε λεπτομερή δεδομένα ασφάλειας, επεξεργασίας και εφαρμογής για το εκχύλισμα μανιταριού Chiber™ στη Whole Foods Market, το συστατικό προστέθηκε στη λίστα ως αποδεκτό συστατικό. 

 «Το Chiber™ μεταμορφώνει τη βιομηχανία τροφίμων παρέχοντας μια φυσική και αποτελεσματική λύση για την παράταση της διάρκειας ζωής των προϊόντων τροφίμων και ποτών», δήλωσε η Natasha Dhayagude, Διευθύνουσα Σύμβουλος και συνιδρυτής της Chinova Bioworks.  Χρησιμοποιώντας μια πατενταρισμένη φιλική προς το περιβάλλον διαδικασία, η Chinova Bioworks εξάγει μια ίνα από τους ανακυκλωμένους μίσχους λευκών μανιταριών -button mushroom- για να δημιουργήσει έναν καθαρό παράγοντα επέκτασης διάρκειας ζωής που ενσωματώνεται εύκολα σε προϊόντα τροφίμων και ποτών ενώ παρέχει προστασία ευρέος φάσματος από μικροοργανισμούς που προκαλούν αλλοίωση. Το Chiber™ είναι απαλλαγμένο από αλλεργιογόνα, δεν έχει αισθητική επίδραση και παρατείνει τη διάρκεια ζωής των προϊόντων χωρίς να επηρεάζει τη γεύση, την υφή ή την εμφάνισή τους. Εγκεκριμένο για χρήση στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και 70 άλλες χώρες, το Chiber™ είναι πιστοποιημένο ως vegan, Kosher και Halal και είναι συμβατό με βιολογικά και μη ΓΤΟ.

Το Chiber™ πληροί φυσικά τα αυστηρά πρότυπα για διαφανή και υγιεινά συστατικά”, δήλωσε ο David Brown, COO και συνιδρυτής της Chinova Bioworks. “Η έγκριση του Chiber™ για χρήση σε καταστήματα Whole Foods παρέχει στους κατασκευαστές τροφίμων και ποτών μια λύση καθαρής ετικέτας για να βελτιώσουν την ποιότητα και τη φρεσκάδα των προϊόντων τους, αυξάνοντας παράλληλα τη διαφάνεια και τη βιωσιμότητα.”

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο