Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
17.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Χρυσοί Σκούφοι 2023: Μεγάλος Νικητής ο Έκτορας Μποτρίνι

ΑρχικήΟικιακάΓαστρονομίαΧρυσοί Σκούφοι 2023: Μεγάλος Νικητής ο Έκτορας Μποτρίνι
spot_img

Φέτος ο θεσμός γιόρτασε 30 χρόνια παρουσίας στα γαστρονομικά δρώμενα της χώρας.

Για άλλη μία φορά μεγάλος νικητής των «Χρυσών Σκούφων 2023» που φέτος γιόρτασαν τα 30 χρόνια, στέφθηκε το εστιατόριο Etrusco του έκτορα Μποτρίνι με δύο βραβεία και βαθμολογία 17/20. Η τελετή απονομής έγινε στο  Grand Ball Room του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία με την επιμέλεια του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη και παρουσιαστές τους Στέλιο Μάινα, Άκη Σακελλαρίου, Ναταλία Δραγούμη, Εβελίνα Παπούλια, Γιώργο Καραμίχο και Κρατερό Κατσούλη

Βραβεύτηκαν συνολικά 39 εστιατόρια: 17 από αυτά βρίσκονται στην Αθήνα, 10 στις Κυκλάδες, 4 στα Επτάνησα, 3 στη Χαλκιδική, 2 στην Πελοπόννησο και από ένα σε Θεσσαλονίκη, Ρόδο και Κρήτη. Τα νέα εστιατόρια που μπήκαν στη λίστα των νικητών είναι “Delta”, “Botrini’s Santorini”, “Varoulko Santorini”, “Baos”, “Fiore”, “Kooc Secrets”, “Makris Dégustation”, “Melia” και “Le Pavillon”.

Tις υψηλότερες βαθμολογίες στους Χρυσούς Σκούφους συγκέντρωσαν:

Etrusco 17/20 Κέρκυρα / Σεφ: Έκτoρας Μποτρίνι

Botrini’s 16/20 Χαλάνδρι, Βασ. Γεωργίου Β΄24Β / Σεφ: Έκτoρας Μποτρίνι

Delta 16/20 Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» / Σεφ: Γιώργος Παπαζαχαρίας, Θάνος Φέσκος

Herve Restaurant 16/20, Πετράλωνα, Τριών Ιεραρχών / Executive Σεφ: Ερβέ Προνζάτο

Varoulko Seaside 16/20, Μικρολίμανο, Ακτή Κουμουνδούρου / Σεφ: Κομνηνός Μουφλουζέλης, Λευτέρης Λαζάρου.

Δείτε όλους του νικητές ΕΔΩ.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα