Κυριακή, 3 Ιουλίου, 2022
30.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

COP26: Με φρούτα και λαχανικά θα την «βγάλουν» οι παγκόσμιοι ηγέτες στη διάσκεψη για το κλίμα!

ΑρχικήΝέαΔιεθνήCOP26: Με φρούτα και λαχανικά θα την «βγάλουν» οι παγκόσμιοι ηγέτες στη διάσκεψη για το κλίμα!
spot_img

Οι παγκόσμιοι ηγέτες που θα παρευρεθούν στο COP26 (2021 United Nations climate change conference)
τον Νοέμβριο στη διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή, θα γευματίσουν ΜΟΝΟ με εποχιακά βρετανικά τρόφιμα, αφού η εταιρεία που τροφοδοτεί την εκδήλωση ανακοίνωσε την απαγόρευση των φρούτων και λαχανικών που μεταφέρονται αεροπορικώς.
Η διάσκεψη, φιλοξενείται από το Ηνωμένο Βασίλειο σε συνεργασία με την Ιταλία και θα πραγματοποιηθεί από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 12 Νοεμβρίου 2021 στην πανεπιστημιούπολη εκδηλώσεων της Σκωτίας (SEC) στη Γλασκώβη του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η εταιρεία Levy UK + I, η οποία θα προμηθεύσει τα τρόφιμα στη διεθνή διάσκεψη, ανακοίνωσε ότι δεν θα χρησιμοποιεί πλέον προϊόντα που μεταφέρονται αεροπορικώς καθώς είναι μέρος της φιλοδοξίας της εταιρείας να έχει ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα στο εγγύς μέλλον.

Το «Διεθνές Φόρουμ Μεταφορών» εκτιμά ότι τα φορτία αποτελούν περισσότερο από το 7% των παγκόσμιων εκπομπών. Οι αεροπορικές μεταφορές ιδίως πιστεύεται ότι είναι ένας από τους πιο ρυπογόνους, ως προς τον άνθρακα, τρόπους μεταφοράς τροφίμων.

Τα μενού για το COP26 θα επικεντρωθεί στα εποχιακά φρούτα και λαχανικά, αποφεύγοντας προϊόντα όπως τα φασόλια, τα σπαράγγια από τη Νότια Αμερική και τα μούρα που πετούν από όλο τον κόσμο.

«Ήταν εδώ και καιρό φιλοδοξία μας ως εταιρεία να απομακρυνθούμε από τη χρήση αεροπορικών μεταφορών στις προμήθειές μας», λέει ο Jon Davies, διευθύνων σύμβουλος της Levy UK.

«Πιστεύουμε ότι είναι καθήκον μας να συνεχίσουμε να αξιοποιούμε τη δύναμη της αλυσίδας εφοδιασμού μας για να οδηγήσουμε σε καλύτερα πρότυπα για το περιβάλλον, στην ασφάλεια και την ευημερία στον τομέα μας».

Προσθέτει ότι η απόφαση δεν αφορά τον περιορισμό των επιλογών για τους επισκέπτες αλλά το να είσαι πιο δημιουργικός, για το πώς η εταιρεία σχεδιάζει και προσφέρει εμπειρίες φαγητού για τους πελάτες της.

Οι ειδικοί έχουν πει ότι τα τρόφιμα πρέπει να βρίσκονται στο επίκεντρο της περιβαλλοντικής δράσης πριν από το COP26. Καθώς ο αντίκτυπός μας στα οικοσυστήματα της Γης γίνεται ανησυχητικά σαφής, λένε ότι τα συστήματα που μας τρέφουν πρέπει να είναι βιώσιμα, ασφαλή και δίκαια.

Στη διάσκεψη στη Γλασκώβη, είναι πιθανό να διεξαχθούν σημαντικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των παγκόσμιων ηγετών κατά τη διάρκεια των γεύματων όσο και σε επίσημες συναντήσεις. Υπολογίζεται ότι 30.000 άνθρωποι θα παρακολουθήσουν τις συνομιλίες για το κλίμα αργότερα φέτος και η σίτισή τους δεν θα είναι μικρή δουλειά.

Για όλες τις τοποθεσίες που καλύπτει, συμπεριλαμβανομένων των Wimbledon, Tottenham Hotspur Stadium και The O2 Arena, η Levy UK σχεδιάζει μενού που θα εξελίσσονται μέσα στο χρόνο ανάλογα με την εποχή. Άρα στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Νοέμβριο, σημαίνει τρόφιμα όπως λάχανο, παντζάρια, αγκινάρες και μανιτάρια κανθαρέλλα.

“Πολλά πράσινα λαχανικά που μπορούν να καλλιεργηθούν εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο εισάγονται άσκοπα από το εξωτερικό μέσω αυτής της μεθόδου, η οποία συνεπάγεται τεράστιο κόστος για την υγεία του πλανήτη μας”, προσθέτει ο Davies.

“Από την πλευρά της προμήθειας, πρόκειται για την αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων για τις αεροπορικές μεταφορές που να είναι λιγότερο επιβλαβείς για το περιβάλλον.”

Πρόσθεσε ότι τα τροπικά φρούτα και το αβοκάντο θα είναι διαθέσιμα εάν υπάρχει ζήτηση, αλλά η εταιρεία θα αναζητήσει προμηθευτές κοντά στην έδρα της. Ακόμα και αυτό το προϊόν θα έπρεπε να φτάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο με πλοίο, δρόμο ή σιδηρόδρομο.

Πηγή: euronews.com

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
spot_img

Must read

39χρονη vegan καταδικάστηκε για φόνο – Το μωρό της πέθανε από την πείνα καθώς έτρωγε μόνο λαχανικά

Μια vegan μητέρα αντιμετωπίζει ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του 18 μηνών παιδιού της που πέθανε από την πείνα ακολουθώντας μια αυστηρή vegan δίαιτα με ωμά φρούτα και λαχανικά. 

Η Γαλλία η πρώτη χώρα στη Ευρώπη που απαγορεύει τον όρο “κρέας” στα φυτικά τρόφιμα

Σε αγώνα δρόμου οι εταιρείες για να "βαφτίσουν" φυτικά προϊόντα -υποκατάστατα κρέατος ή ψαριού- καθώς δεν μπορούν να έχουν στην ετικέτα τον όρο κρέας ή ψάρι - Παραμένει ως έχει το Burger

ΔΩΔΩΝΗ: Διευκρινίσεις για την ανάκληση των φυτικών επιδορπίων Plant’d

Ανιχνεύτηκε σε υψηλά επίπεδα η ουσία Chlorane στην πρώτη ύλη μπιζελιού που χρησιμοποιείται στα φυτικά επιδόρπια της ΔΩΔΩΝΗ
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα