Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Δανία: Ανακαλείται βρεφική τροφή με υψηλά επίπεδα μολύβδου

ΑρχικήΝέαΔανία: Ανακαλείται βρεφική τροφή με υψηλά επίπεδα μολύβδου
spot_img

Εντοπίστηκε αυξημένη περιεκτικότητα σε μόλυβδο σε πουρέ καρότου για μωρά, σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Κτηνιατρικών Θεμάτων και Τροφίμων της Δανίας

Η εταιρεία Semper Denmark ανακαλεί πουρέ καρότου για μωρά, καθώς στο προϊόν έχει βρεθεί αυξημένη περιεκτικότητα σε μόλυβδο.

Τα στοιχεία ιχνηλασιμότητας της ανακαλούμενης παρτίδας είναι: Ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας: 14.02.2024, Article number: 9530, EAN: 7312170095308

Το προϊόν διακινήθηκε από τις μεγάλες αλυσίδες MENY, SPAR και Superland.

Η ανακοίνωση της Υπηρεσίας Κτηνιατρικών Θεμάτων και Τροφίμων της Δανίας αναφέρει πως διαπιστώθηκε αυξημένη περιεκτικότητα μολύβδου στη συγκεκριμένη παρτίδα.

Ένα αυξημένο επίπεδο μολύβδου στον πουρέ καρότου, μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για την υγεία των μωρών.

Η Δανική Υπηρεσία Κτηνιατρικών Θεμάτων και Τροφίμων συμβουλεύει τους καταναλωτές να επιστρέψουν το προϊόν στο κατάστημα όπου αγοράστηκε ή να το απορρίψουν.

Οι κύριες πηγές μολύβδου στη διατροφή είναι το κρασί, τα φρούτα, τα λαχανικά και τα δημητριακά. Με την πάροδο των ετών, ωστόσο, ο επιπολασμός του μολύβδου στα τρόφιμα έχει μειωθεί. Αυτό θεωρείται αποτέλεσμα των προσπαθειών για τον περιορισμό της ρύπανσης του περιβάλλοντος.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο