Μετάβαση στο περιεχόμενο
Τετάρτη, 19 Μαρτίου, 2025
9.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Δεκάδες κρούσματα E. Coli στη Φιλανδία

ΑρχικήΝέαΔεκάδες κρούσματα E. Coli στη Φιλανδία
spot_img

cibum team

Οι αρχές στη Φινλανδία ερευνούν μια σειρά από ύποπτες επιδημίες E. coli τους τελευταίους μήνες για να διαπιστώσουν εάν συνδέονται.

Το Φινλανδικό Ινστιτούτο για την Υγεία και την Πρόνοια (THL) έχει λάβει αναφορές για κρούσματα ύποπτα για E. coli (STEC) από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο

- Advertisement -

Σε αυτήν την περίοδο, 45 περιπτώσεις E. coli O103 έχουν ανιχνευθεί από το εργαστήριο THL. Η οροτυπία άλλων 22 στελεχών βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι αρχές διεξάγουν συνεντεύξεις ασθενών, αλληλουχία δειγμάτων ασθενών και τον εντοπισμό των τροφίμων που προσδιορίζονται στις συνεντεύξεις.

Από το 2016, κατά μέσο όρο 200 μολύνσεις από E. coli αναφέρονται στο Μητρώο Λοιμωδών Νοσημάτων κάθε χρόνο. Περισσότερα από τα μισά από αυτά προέρχονται από το εξωτερικό.

Ο Ε. Coli O103 είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τύπους παθογόνου που εντοπίζεται σε ασθενείς στη Φινλανδία. Είχε εντοπιστεί προηγουμένως σε βοοειδή και νωπό γάλα ενώ ένα  ξέσπασμα το 2014 αποδόθηκε σε μολυσμένο νερό.

Κανένας από τους ασθενείς του E. coli O103 από το 2001 έως το 2020 που πήραν συνέντευξη στη Φινλανδία δεν διαγνώστηκε με αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο (HUS), το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε νεφρική ανεπάρκεια.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα προειδοποίηση για τη Σοκολάτα Dubai – Καρκινογόνα συστατικά, απομίμηση σοκολάτας και επικίνδυνες χρωστικές

Νέες εργαστηριακές αναλύσεις προϊόντων σοκολάτας Dubai, επιβεβαιώνουν ότι πολλοί παραγωγοί, χρησιμοποιούν επικίνδυνες και κακής ποιότητας πρώτες ύλες και προσπαθούν να παραπλανήσουν τους καταναλωτές

Εντομοφαγία: Οι ξεκαρδιστικές απαντήσεις Ελλήνων καταναλωτών σε έρευνα 4 Πανεπιστημίων

Σύντομα θα δούμε στα ράφια και των ελληνικών σουπερμάρκετ βρώσιμα έντομα ή τρόφιμα που περιέχουν σκόνη εντόμων. Πόσο έτοιμοι είναι όμως οι Έλληνες καταναλωτές; Διαβάστε τις απαντήσεις που έδωσαν, σε έρευνα 4 Ελληνικών Πανεπιστημίων.

Καταγγελία στον ΕΦΕΤ: “Κλειστόν” λόγω… υποστελέχωσης – Ακούστε την αυτοματοποιημένη απάντηση του Φορέα

Αποδεικνύεται για άλλη μία φορά, ότι ο έλεγχος των τροφίμων ως κρατική ευθύνη και η ασφάλεια της υγείας των καταναλωτών, δεν αποτελεί προτεραιότητα των ελληνικών κυβερνήσεων
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα