Πέμπτη, 10 Απριλίου, 2025
16.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Δεκάδες κρούσματα E. coli στη Βρετανία από Τούρκικη σταφίδα

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΔεκάδες κρούσματα E. coli στη Βρετανία από Τούρκικη σταφίδα
spot_img

Εξηγήσεις από τις Τούρκικες Αρχές ζήτησαν οι Βρετανοί.

36 κρούσματα E. coli που παράγει τοξίνη Shiga (STEC) έχουν επιβεβαιωθεί στη Βρετανία με πιθανή αιτία σταφίδες προέλευσης Τουρκίας. Οι ασθένειες άρχισαν να εμφανίζονται τον Νοέμβριο του 2023.

- Advertisement -

Η Υπηρεσία Προτύπων Τροφίμων (FSA) έχει θέσει το ζήτημα στις τουρκικές αρχές, για να ενημερωθεί σχετικά με τις σχετικές διαδικασίες παραγωγής και συνεργάζεται επίσης με τους λιανοπωλητές του Ηνωμένου Βασιλείου για να λάβει διαβεβαιώσεις ότι τα έτοιμα προς κατανάλωση προϊόντα σταφίδας (RTE) που κυκλοφορούν γενικότερα στην αγορά είναι ασφαλή. 

Οι σταθμοί συνοριακού ελέγχου έχουν επίσης ενημερωθεί κατάλληλα μέσω του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης εισαγωγών να προσέχουν αυτό τα εισαγόμενα από την Τουρκία εμπορεύματα και ενθαρρύνονται να πραγματοποιούν δειγματοληψίες επιτήρησης.

Τι είναι το E. coli

Το Escherichia coli (E. coli) είναι ένας τύπος βακτηρίου που υπάρχει κανονικά σε τεράστιους αριθμούς στο περιεχόμενο του εντέρου του ανθρώπου, καθώς και ορισμένων ζώων. Οι περισσότεροι τύποι E. coli είναι αβλαβείς και βοηθούν ακόμη και στη διατήρηση της υγείας του πεπτικού συστήματος. Ωστόσο, ορισμένα στελέχη, όπως το E. coli που παράγει τοξίνη Shiga (STEC) πιστεύεται ότι είναι η πιο ισχυρή ομάδα παθογόνων E. coli και εμπλέκεται συχνά σε ανακλήσεις, ασθένειες καταναλωτών και ακόμη και θανάτους.

Ένας από τους κύριους λόγους ανησυχίας για το STEC είναι η χαμηλή μολυσματική τους δόση, με την κατάποση μόλις δέκα κυττάρων που πιστεύεται ότι προκαλούν ασθένεια. Τα συμπτώματα που προκαλούνται από τους μικροοργανισμούς STEC περιλαμβάνουν σοβαρή διάρροια (συμπεριλαμβανομένης της αιματηρής διάρροιας), κοιλιακό άλγος και μερικές φορές αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τι “κρύβεται” πίσω από τις καθημερινές ανακλήσεις τροφίμων λόγω μόλυνσης από μεταλλικά θραύσματα

Αν και οι βιομηχανίες τροφίμων εφαρμόζουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας, τα λάθη δεν μηδενίζονται ακόμη και από τους κολοσσούς της βιομηχανίας τροφίμων.

Το «πότε» μετράει όσο το «τι» : Πως το timing των γευμάτων επηρεάζει την απώλεια βάρους – Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Η ώρα που τρώμε είναι εξίσου σημαντική με το τι τρώμε, επηρεάζοντας τον μεταβολισμό, την όρεξη και τη γενικότερη υγεία.

Σήμα κινδύνου για τη δημόσια υγεία – Ανακαλύφθηκε άγνωστο έως σήμερα στέλεχος σαλμονέλας από Ιταλούς ερευνητές

Εμφάνιση Salmonella enterica που φέρει γονίδιο καρβαπενεμάσης bla OXA-181 στην Ιταλία
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα