ΑρχικήΝέαDelivery: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη μνήμη διανομέα που σκοτώθηκε στη Θεσσαλονίκη εν ώρα...

Delivery: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη μνήμη διανομέα που σκοτώθηκε στη Θεσσαλονίκη εν ώρα εργασίας

1 λεπτά ανάγνωσης

Οι διανομείς μεταξύ άλλων ζητούν να μη γίνεται καμία διανομή σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

Συγκέντρωση στην οδό Απόλλωνος, στην Κάτω Τούμπα, στο σημείο όπου ένας διανομέας έχασε το Σάββατο τη ζωή του, μετά από σύγκρουση με ΙΧ, πραγματοποιεί σήμερα, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης-Πιερίας-Χαλκιδικής.

- Advertisement -

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συνδικάτου, αν και είχαν τονίσει προς κάθε κατεύθυνση τον κίνδυνο που διατρέχουν οι διανομείς, εκτεθειμένοι για μια ακόμα φορά σε ακραία καιρικά φαινόμενα, αυτοί αναγκάστηκαν να δουλέψουν για την επιβίωση.

«Την στιγμή που αέρας ξεριζώνει δέντρα που πέφτουν σε δρόμους, σχεδόν βυθίζει αντιτορπιλικά στην παραλία, ξηλώνει σκεπές σε αθλητικούς χώρους που παίζουν μικρά παιδιά όπως στην θέρμη, την ώρα οι ριπές του ανέμου φτάνουν τα 106 χλμ/ώρα, θεωρείται φυσιολογικό να έχουμε συναδέλφους πάνω στα μηχανάκια να δουλεύουν 10ωρα και 12ωρα» τονίζεται σχετικά.

- Advertisement -

Τα μέλη του Συνδικάτου ζητούν, μεταξύ άλλων, μέτρα προστασίας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, να μη γίνεται καμία διανομή σε ακραίες καιρικές συνθήκες, κάλυψη των εξόδων της μοτοσικλέτας από τον εργοδότη, κάλυψη του εισοδήματος του διανομέα σε περίπτωση ατυχήματος και ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και σταθερό εργάσιμο χρόνο.

ΑΠΕ

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

40 νέες προσλήψεις στον ΕΦΕΤ για την ενίσχυση των ελέγχων τροφίμων – Από τον Σεπτέμβριο επιθεωρήσεις και στα κυλικεία σχολείων

O ΥπΑΑΤ Μ. Σχοινάς επισκέφθηκε τον ΕΦΕΤ και ανακοίνωσε 40 προσλήψεις για την ενίσχυση των ελέγχων ασφάλειας τροφίμων.

Ευρωπαϊκός συναγερμός για ρύζι με ορυκτέλαια έως και +19.978% πάνω από το όριο – Η Ελλάδα στις 30 χώρες διανομής, 54 follow-ups (φωτο)

Ευρωπαϊκή ειδοποίηση RASFF για ρύζι με MOSH και MOAH: Νέα επικαιροποίηση με περισσότερες χώρες, ανακλήσεις και εργαστηριακά ευρήματα.

Φαγητό στις διακοπές: Ο διαιτολόγος Ν. Ζορζοβίλης αποκαλύπτει μικρά “κόλπα” για προστασία από τροφικές δηλητηριάσεις

Πρακτικές συμβουλές για ασφαλή κατανάλωση τροφίμων σε παραλίες, ξενοδοχεία, ταξίδια και εστιατόρια.