Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024
28.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

1994-2024 : 30 χρόνια σχολικών επισκέψεων στο Εργοστάσιο Παυλίδης σε συνεργασία με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

ΑρχικήΝέαΔελτία Τύπου1994-2024 : 30 χρόνια σχολικών επισκέψεων στο Εργοστάσιο Παυλίδης σε συνεργασία με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο
spot_img

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχολικών επισκέψεων «Μια μέρα στο εργοστάσιο», μια συνεργασία της Mondelēz με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και για την φετινή σχολική χρονιά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχολικών επισκέψεων «Μια μέρα στο εργοστάσιο», μια συνεργασία της Mondelēz με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο. Από το 1994, όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα σε συνεργασία με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, έχουν πραγματοποιηθεί 715 επισκέψεις με την συμμετοχή πάνω από 16.000 μαθητών/μαθητριών και 756 εκπαιδευτικών.

Βασικός σκοπός του προγράμματος «Μια μέρα στο εργοστάσιο» είναι να δώσει την ευκαιρία στους μαθητές και εκπαιδευτικούς τους να έρθουν σε επαφή με τον κλάδο της σύγχρονης βιομηχανίας ανακαλύπτοντας τεχνολογικά ερεθίσματα που διευρύνουν το μαθησιακό τους υπόβαθρο, να δούνε από κοντά την παραγωγική διαδικασία της σοκολάτας και να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο βασικές αρχές υγιεινού τρόπου ζωής και διατροφής.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα «Μια μέρα στο εργοστάσιο», το οποίο απευθύνεται στη μαθητική κοινότητα εφήβων (Β’ & Γ’ Γυμνασίου) και στους εκπαιδευτικούς συνοδούς τους, επικεντρώνεται στους παρακάτω άξονες:

Γνωριμία με την ιστορία του εργοστασίου, της εξέλιξής του και των παραγόμενων προϊόντων:
με παρουσία πάνω από 160 χρόνια στην Ελληνική αγορά, το εργοστάσιο σοκολατοποιίας Παυλίδης αποτελεί ορόσημο στην ιστορία της σοκολάτας με την καινοτόμο δημιουργία από τον Σπυρίδωνα Παυλίδη το 1861 της 1ης σοκολάτας Υγείας χωρίς γάλα, η οποία μέχρι σήμερα έχει αποσπάσει συνολικά 12 μετάλλια, τα περισσότερα εκ των οποίων κοσμούν την μπροστινή όψη της συσκευασίας.
–          Ενημέρωση για τον σωστό τρόπο κατανάλωσης σνακ (Mindful Snacking) που αποτελεί δέσμευση και φιλοσοφία της Mondelēz:

η έννοια του «mindfulness» χρησιμοποιείται από την Mondelēz και αναφέρεται στον σωστό τρόπο κατανάλωσης των σνακ. Eκτείνεται πολύ πέρα ​​από την ικανοποίηση και ευχαρίστηση που νιώθουν οι καταναλωτές όταν δοκιμάζουν τα νόστιμα σνακ και περιλαμβάνει την επιλογή της σωστής ποσότητας, συχνότητας και χρόνου για την κατανάλωση και απόλαυση των σνακ.
Εξοικείωση με τους κανόνες ασφαλείας που οφείλει να έχει το εργοστάσιο για να διασφαλίσει ένα σωστό περιβάλλον για τους εργαζόμενούς του:
το εργοστάσιο, χώρος ζωντανός και λειτουργικός, αποτελεί μια κοινωνία, οργανωμένη και ιεραρχημένη πάνω σε ισχυρές και σταθερές δομές, όπου οι έφηβοι μπορούν να εξοικειωθούν με την τεχνολογία και οργάνωση της σύγχρονης βιομηχανίας σχηματίζοντας μία σφαιρική εικόνα για τον ρόλο της στον σύγχρονο πολιτισμό.
 

«Η γόνιμη συνεργασία του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου με τη Mondelēz μετρά αδιάλειπτα από το 1994 ως σήμερα, πλήθος πρωτοποριακών εκπαιδευτικών έργων -εκθέματα και εκπαιδευτικά προγράμματα που, κύριο σκοπό έχουν την ενεργό συμμετοχή εφήβων, την εξέλιξη των ικανοτήτων τους και κυρίως την κατανόηση του κόσμου που τα περιβάλλει. Στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας και στο Εργοστάσιο Παυλίδη χιλιάδες έφηβοι, αλλά και όσοι ασχολούνται με την ανάπτυξή τους έχουν εξοικειωθεί με τη βιομηχανική παραγωγή της σοκολάτας, τη λειτουργία και το εργασιακό περιβάλλον ενός εργοστασίου, αλλά και βασικές αρχές ευζωίας και υγιεινού τρόπου διαβίωσης», ανέφερε η κα Ζαμπέλ Μουρατιάν, Πρόεδρος Δ.Σ. Ελληνικού Παιδικού Μουσείου.

«Για την Mondelēz Ελλάδας η υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης μέσα από την συνεργασία με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο μας δίνει ξεχωριστή χαρά, καθώς επιτρέπει να μπορούμε να μεταφέρουμε στους εφήβους δεδομένα για την λειτουργία του σύγχρονου βιομηχανικού και επιχειρηματικού γίγνεσθαι», επισήμανε η Κατερίνα Παπακωνσταντίνου, Corporate & Government Affairs Manager για την Ελλάδα. Και συνέχισε, λέγοντας «παράλληλα, προάγοντας την ενσυνείδητη κατανάλωση (Mindful Snacking) ενθαρρύνουμε το σύνολο των καταναλωτών να απολαμβάνουν τα σνακ τους με τον σωστό τρόπο και στην σωστή στιγμή».

Σχετικά με την Mondelēz International

Η Mondelēz International, Inc. (Nasdaq: MDLZ) δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να καταναλώνουν σωστά τα σνακ σε περισσότερες από 150 χώρες σε όλο τον κόσμο. Με καθαρά έσοδα περίπου $36 δις για το 2023, η MDLZ ηγείται του μέλλοντος του σνακ με εμβληματικές παγκόσμιες και τοπικές μάρκες όπως τα μπισκότα Oreo, Ritz, LU, Clif Bar και Tate’s Bake Shop και baked snacks, καθώς και σοκολάτες Cadbury Dairy Milk, Milka και Toblerone. Η Mondelēz International αποτελεί υπερήφανο μέλος των δεικτών Standard and Poor’s 500, Nasdaq 100 και Dow Jones Sustainability Index. Επισκεφτείτε το www.mondelezinternational.com ή ακολουθήστε την εταιρεία στο www.twitter.com/MDLZ.

Σχετικά με την Mondelēz στην Ελλάδα

Η Mondelēz International έχει παρουσία αρκετών δεκαετιών στην Ελλάδα και διαθέτει brands με ιστορία άνω των 100 χρόνων, ενώ προωθεί με ευθύνη αγαπημένα προϊόντα όπως σοκολάτες Lacta, Παυλίδη, Kiss, 3BIT, baked snack 7Days, κρουασάν Molto, Merenda, μαρμελάδα Spin Span, τυρί κρέμα Philadelphia, μπισκότα OREO, καραμέλες Halls και Fineti.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ψάρια: Ποια είναι τα πιο μολυσμένα με παράσιτα Anisakis – Στοιχεία από το RASFF τα τελευταία 23 χρόνια

Ειδοποιήσεις για Anisakis spp. στο σύστημα ταχείας ειδοποίησης για τρόφιμα και ζωοτροφές (RASFF) που αναφέρθηκαν το 2001–2023.

Καταγγελίες για τροφική δηλητηρίαση σε κατασκήνωση στην Αττική – Παρέμβαση εισαγγελέα

Προκαταρκτική εξέταση της εισαγγελίας για τις καταγγελίες περί δηλητηρίασης σε κατασκήνωση στην Αττική.

Εμφιαλωμένα νερά: Πληθαίνουν ο ομαδικές αγωγές για μικροπλαστικά και χημικά

Οι ομαδικές αγωγές που αφορούν εμφιαλωμένο νερό αυξάνονται, καθώς η προσοχή επικεντρώνεται στα χημικά και τα πλαστικά στις συσκευασίες τροφίμων.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα