Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
31.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Υπουργείο Υγείας: Ξεκινά δράση σε σχολεία για την αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας

ΑρχικήΝέαΕκπαίδευσηΥπουργείο Υγείας: Ξεκινά δράση σε σχολεία για την αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας
spot_img

Από Σεπτέμβριο σε όλα τα σχολεία θα υπάρξουν δράσεις για την προώθηση της υγιεινής διατροφής και της σωματικής δραστηριότητας στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος ‘Ασκησης και Υγιεινής Διατροφής / Αντιμετώπιση Παιδικής Παχυσαρκίας. Σήμερα το πρόγραμμα εφαρμόζεται σε 59 σχολεία.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη, Αγαπηδάκη, που επισκέφθιηκε ένα τέτοιο σχολείο στη Σύρο στο πλαίσιο της περιοδείας της σε νησιά του Αιγαίου, ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

«Το μεγάλο μας στοίχημα είναι χτίσουμε έναν υγιή πληθυσμό και αυτό μπορούμε να το πετύχουμε όταν τα παιδιά έχουν ένα υγιές ξεκίνημα στη ζωή», τόνισε από την πρωτεύουσα των Κυκλάδων η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη η οποία επισκέφθηκε το 2ο Δημοτικό σχολείο Ερμούπολης, ένα από τα σχολεία που υλοποιούν κατά την δοκιμαστική φάση του προγράμματος την εφαρμογή των εργαλειοθηκών για την προώθηση της υγιεινής διατροφής και της σωματικής δραστηριότητας στα σχολεία στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος ‘Ασκησης και Υγιεινής Διατροφής / Αντιμετώπιση Παιδικής Παχυσαρκίας.

Η κυρία Αγαπηδάκη είχε την ευκαιρία να συζητήσει με την διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Ειρήνη Τσαβαλά και να συμμετάσχει με τους μικρούς μαθητές σε επιμορφωτικά παιχνίδια για μια ισορροπημένη διατροφή. Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι η εκπαίδευση των δασκάλων έχει ήδη ολοκληρωθεί και «η καθολική εφαρμογή των εργαλειοθηκών σε όλες τις σχολικές μονάδες της επικράτειας αναμένεται να υλοποιηθεί από Σεπτέμβριο, με τη νέα σχολική χρονιά».

Σημειώνεται ότι το Εθνικό Πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας υλοποιείται σε συνεργασία με την UNICEF με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0.

Ακολούθως, επισκέφθηκε το Δημαρχείο, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο, Αλέξη Αθανασίου. Εν συνεχεία, μετέβη διαδοχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου “Βαρδάκειο & Πρώιο” και στο Κέντρο Υγείας στην Ερμούπολη, όπου είχε μια εφ΄ όλης της ύλης συζήτηση με τον διοικητή, Νικόλαο Ρούσα, το Διοικητικό συμβούλιο, τους διευθυντές του Χειρουργικού και Παθολογικού Τομέα καθώς και το προσωπικό.

«Εργαζόμαστε καθημερινά και κάνουμε μια τεράστια προσπάθεια για την αναβάθμιση των νοσοκομείων. Υπάρχει μια πολύ βασική στόχευση στο να καλύψουμε τα κενά στο ΕΣΥ», δήλωσε μεταξύ άλλων η κυρία Αγαπηδάκη.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «αυτή τη στιγμή εξελίσσεται το μεγαλύτερο πρόγραμμα που έχει γίνει ποτέ στη χώρα: Αναβαθμίζονται και ανακαινίζονται 80 νοσοκομεία και 156 Κέντρα Υγείας σε όλη τη χώρα», προσθέτοντας ότι ήδη στη Μήλο όπου βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες υπεγράφησαν σημαντικές συμβάσεις για την ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση και ανακαίνιση Κέντρων Υγείας, ΠΠΙ και Γ.Ν. στις Κυκλάδες, ανάμεσά τους και το έργο που αφορά την ανακαίνιση και εκσυγχρονισμό κτιριακών εγκαταστάσεων του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου «Βαρδάκειο & Πρώιο».

Το εν λόγω έργο αφορά στην ανακαίνιση και εκσυγχρονισμό των κτιριακών εγκαταστάσεων του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου και ειδικότερα, των Νοσηλευτικών Μονάδων Παθολογικού και Χειρουργικού Τομέα, της Καρδιολογικής, Παιδιατρικής και Μαιευτικής Νοσηλευτικής Μονάδας, του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών και της Μονάδας Βραχείας Νοσηλείας. Υπενθυμίζεται ότι υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Next Generation EU και υπάγεται στους ειδικούς όρους εκτέλεσης των δράσεων και έργων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Η κυρία Αγαπηδάκη, στο πλαίσιο της περιοδείας της πραγματοποίησε ομιλία για την Δημόσια Υγεία και παρουσίασε το Εθνικό Πρόγραμμα «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ», όπου μεταξύ άλλων τόνισε τη σημασία της Πρόληψης στη Δημόσια Υγεία, ενώ αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του παχέος εντέρου που ξεκινάει άμεσα, καθώς υπογράφηκε η σχετική ΚΥΑ από το Υπουργείο Υγείας και τα συναρμόδια υπουργεία.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μέχρι πόσο σίδηρο μπορείτε να παίρνετε την ημέρα για αποφυγή δυσμενών επιπτώσεων- Η νέα γνωμοδότηση της EFSA

H νέα επιστημονική γνώμη της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων, σχετικά με το ανεκτό ανώτερο επίπεδο πρόσληψης σιδήρου.

Πως η εξασφάλιση της ασφάλειας τροφίμων συμβάλει στη πρόληψη της ζημίας και των νομικών κινδύνων ενός εμπορικού σήματος

Η πρόβλεψη περιστατικών ασφάλειας τροφίμων διαδραματίζει στρατηγικό ρόλο στη διαδικασία λήψης αποφάσεων των ηγετών της βιομηχανίας τροφίμων.

Νέο εύρημα για τα εμφιαλωμένα νερά: Η μεταφορά και το κούνημα αυξάνουν βακτήρια και παθογόνους μικροοργανισμούς!

Πειραματική μελέτη αποκαλύπτει ότι η ανάδευση των εμφιαλωμένων νερών αυξάνει το μικροβιακό φορτίο.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα