Superfoods και προϊόντα της Αττικής Γης με στόχο τη σύνδεση του γαστρονομικού πλούτου της χώρας με την εμπειρία του επισκέπτη.
Το «Ελληνικό Πρωινό» είναι το εμπνευσμένο πρόγραμμα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος με στόχο τη σύνδεση του γαστρονομικού πλούτου της χώρας με την εμπειρία του επισκέπτη και την προώθηση της γαστρονομικής κληρονομίας του κάθε τόπου μέσα από ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο να ξεχωρίσει προϊόντα από την κάθε περιοχή. Με τη σφραγίδα πιστοποίησης του Ελληνικού Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, το «Ελληνικό Πρωινό» αποτελεί μία καινοτομία, ένα δομημένο πρόγραμμα, παρέχοντας μια ευκαιρία στον επισκέπτη να ανακαλύψει τη γαστρονομική και πολιτιστική κληρονομιά του προορισμού.
Στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Γαίας Αττικής «Νέα Θεσμοφόρια» εντάσσεται ειδική εκδήλωση την Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου, παρουσίασης της εμπειρίας του Ελληνικού Πρωινού από προϊόντα της Αττικής μέσα από το καινοτόμο Πρόγραμμα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Η εμπειρία παρουσίασης του «Αττικού Πρωινού» σε δημοσιογράφους και stakeholders του τουρισμού πραγματοποιείται στο χώρο του Ble Pavillon στον Άλιμο, μέσα από ένα σύνολο παρουσιάσεων που εκπλήσσουν ευχάριστα τους συμμετέχοντες. Η Εκδήλωση στηρίζεται σε μία βιωματική εμπειρία αποκάλυψης του «μυστικού μακροζωίας», του ελληνικού πρωινού, η οποία ξεκινά από την είσοδο του χώρου και ξεδιπλώνεται καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.
Στην εκδήλωση παρουσιάζονται superfoods και προϊόντα της Αττικής Γης στο ειδικά διαμορφωμένο Attica Corner, ενώ θα υπάρχει live cooking και παρουσίαση της αξίας του ελληνικού πρωινού από έμπειρο διατροφολόγο, συνταγών και προϊόντων που ενισχύουν την ευεξία, την ενέργεια και την ισορροπημένη διατροφή.