Δευτέρα, 14 Απριλίου, 2025
16.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σιγκαπούρη: Κλείσιμο εταιρείας catering μετά από αναφορές για τροφική δηλητηρίαση

ΑρχικήΝέαΔελτία ΤύπουΣιγκαπούρη: Κλείσιμο εταιρείας catering μετά από αναφορές για τροφική δηλητηρίαση
spot_img

Η λειτουργία της επιχείρησης τροφίμων Stamford Catering Services έχει ανασταλεί από τις αρχές μετά από αναφορές για τροφική δηλητηρίαση.

Ο Οργανισμός Τροφίμων της Σιγκαπούρης (SFA) και το Υπουργείο Υγείας (MOH) διερευνούν τρία περιστατικά γαστρεντερίτιδας που επηρέασαν 51 άτομα τα οποία έφαγαν τρόφιμα που τους παρείχε η εταιρεία τροφοδοσίας στις 12 Οκτωβρίου, ανέφερε ο οργανισμός σε δελτίο τύπου τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου.

- Advertisement -

Το δελτίο τύπου αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Λαμβάνοντας υπόψη το περιστατικό, ο SFA ανέστειλε τις επιχειρηματικές δραστηριότητες τροφίμων της Stamford Catering Services με ισχύ από τις 14 Οκτωβρίου μέχρι νεωτέρας.

Η Stamford Catering Services πρέπει να συμμορφωθεί με τα μέτρα κατά τη διάρκεια της αναστολής, συμπεριλαμβανομένου του καθαρισμού και της απολύμανσης των χώρων, του εξοπλισμού και των σκευών της.

Οι χειριστές τροφίμων που εργάζονται στις εγκαταστάσεις της υποχρεούνται επίσης να παρακολουθήσουν εκ νέου και να περάσουν το μάθημα ασφάλειας τροφίμων επιπέδου 1, καθώς και να εξεταστούν αρνητικά για τροφιμογενή παθογόνα, προτού μπορέσουν να συνεχίσουν την εργασία τους».

«Ο διορισμένος υπεύθυνος υγιεινής τροφίμων που εργάζεται στις εγκαταστάσεις πρέπει να παρακολουθήσει εκ νέου και να περάσει το μάθημα ασφάλειας τροφίμων επιπέδου 3 πριν μπορέσει να συνεχίσει να εργάζεται ως υπεύθυνος υγιεινής τροφίμων», πρόσθεσε ο SFA.

Η υπηρεσία τροφοδοσίας που βρίσκεται στην οδό Senoko South 24A, είχε υποβαθμίσει τον βαθμό υγιεινής τροφίμων σε «C» το 2019, μετά από περιστατικό τροφικής δηλητηρίασης που έπληξε 52 άτομα.

Οι κοινές επιθεωρήσεις του MOH και του SFA διαπίστωσαν τότε υψηλό βακτηριακό φορτίο σε δείγματα τροφίμων και περιβάλλοντος που ελήφθησαν. Ανακαλύφθηκαν επίσης και άλλες παραλείψεις στην υγιεινή, όπως η κακή καθαριότητα των συσκευών.

Τα μέλη του κοινού που συναντούν κακές πρακτικές υγιεινής σε επιχειρήσεις τροφίμων μπορούν να τις αναφέρουν ηλεκτρονικά στον SFA.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εκτεθήκαμε διεθνώς: Ελληνικό σκεύος ευθύνεται για δηλητηρίαση Γάλλου από μόλυβδο

Η Γαλλία ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό RASFF για σοβαρό κίνδυνο από ελληνικό σκεύος

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.

Το φθηνό ψάρι στο “στόχαστρο” Οργανώσεων – Γιατί και ποιοι εξέδωσαν οδηγία να μην το τρώμε – Αντιδρά η ευρωπαϊκή Αλιεία

Η αλιευτική βιομηχανία της ΕΕ καταγγέλλει τη συμβουλή των ΜΚΟ προς τους καταναλωτές να σταματήσουν να αγοράζουν το ψάρι που αλιεύει ο στόλος της ΕΕ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα