Τετάρτη, 23 Απριλίου, 2025
25.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διαγωνισμός ποιότητας και γεύσης: οι μεγάλοι νικητές.

ΑρχικήΝέαΔιαγωνισμός ποιότητας και γεύσης: οι μεγάλοι νικητές.
spot_img

cibum team

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης των προϊόντων μικρών παραγωγών στο πλαίσιο του διαγωνισμού Athens Fine Food Awards by ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2021 με την ανάδειξη των νικητών. Τα Athens Fine Foods Awards είναι τα σημαντικότερα βραβεία ποιότητας και γεύσης προϊόντων τροφίμων μικρής παραγωγής, με έδρα την Ελλάδα.

 

- Advertisement -

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα Athens Fine Food Awards by ΕΞΠΟΤΡΟΦ έθεσαν ένα ξεκάθαρο πλαίσιο αξιολόγησης της ποιότητας και της γεύσης των τροφίμων που παράγονται στην Ελλάδα από μικρούς παραγωγούς. Η διαδικασία της «τυφλής γευσιγνωσίας» και η έμπειρη επιτροπή αξιολόγησης εξέφρασε ήδη από την πρώτη χρονιά τον ισχυρό χαρακτήρα της και έθεσε ψηλά τον πήχη της εγκυρότητας του θεσμού. Επαγγελματίες της εστίασης υψηλού επιπέδου με μεγάλη εμπειρία, sommelier, βραβευμένοι σεφ με αστέρια Michelin, αλλά και σημαντικοί chef που υπηρετούν τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα, αναζητώντας συνεχώς ποιοτικές πρώτες ύλες, ήταν μεταξύ των κριτών. Επιπλέον, επαγγελματίες σχεδιαστές οπτικής επικοινωνίας με πληθώρα διακρίσεων και σημαντικά έργα στον τομέα του τροφίμου, τίμησαν με την παρουσία τους τη διαδικασία αξιολόγησης.

Περισσότερα από 200 προϊόντα μικρών Ελλήνων παραγωγών αξιολογήθηκαν και 74 από αυτά έλαβαν διάκριση με ένα, δύο ή τρία αστέρια ποιότητας για το έτος 2021. Από αυτά, 25 προϊόντα κέρδισαν τα μεγάλα βραβεία στις κατηγορίες του ξηρού τροφίμου, του νωπού τροφίμου, των ποτών, του ελαιολάδου, της καινοτομίας, του πρωτοεμφανιζόμενου προϊόντος, του βιολογικού τροφίμου και της συσκευασίας, ενώ το μεγάλο βραβείο AFFA για το 2021 κατέκτησε η μπίρα AMMOUSA από την Πάτρα που συγκέντρωσε τη μεγαλύτερη βαθμολογία με 19,61/20. Παράλληλα, απονεμήθηκε το τιμητικό βραβείο AFFA για το 2021 στην Δρ. Σταυρούλα Κουράκου Δραγώνα για το έργο και τη συνολική προσφορά της στην ανάδειξη του ντόπιου κρασιού. Σύντομα θα ανακοινωθεί ο πλήρης κατάλογος των νικητών.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Οδοντόκρεμες μολυσμένες με μόλυβδο και άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα – Δοκιμή σε 51 γνωστές μάρκες

Μια νέα έρευνα που διεξήχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες αποκάλυψε ότι πολλές εμπορικές οδοντόκρεμες είναι μολυσμένες με μόλυβδο και άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα.

Aκτινοβολημένα τρόφιμα: Είναι ασφαλή ή πρέπει να τα αποφεύγουμε; – Πώς τα ξεχωρίζουμε

Η ακτινοβόληση τροφίμων είναι μια μέθοδος επεξεργασίας τροφίμων με ιονίζουσα ακτινοβολία που αποσκοπεί στην εξόντωση παθογόνων βακτηρίων

Ευρωπαϊκό μπλόκο σε ελληνικά μύδια λόγω μόλυνσης με κολοβακτηρίδια – Ειδοποίηση RASFF

Η γνωστοποίηση στην Ευρώπη έγινε από την Ιταλία μέσω RASFF, στις 18/04/2024, ύστερα από ελέγχους που έγιναν από κτηνιάτρους στην Puglia
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα