Μετάβαση στο περιεχόμενο
Τετάρτη, 19 Μαρτίου, 2025
8.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε περίπου 7.000 ωφελούμενους στον Βόρειο και στον Κεντρικό Τομέα Αττικής

ΑρχικήΝέαΔιανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε περίπου 7.000 ωφελούμενους στον Βόρειο και στον Κεντρικό Τομέα Αττικής
spot_img

Από την Περιφέρεια, στο πλαίσιο του προγράμματος ΤΕΒΑ.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διανομές τροφίμων σε 2.500 ωφελούμενους στην Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ).

- Advertisement -

   Ήδη έχουν διανεμηθεί 8 είδη ξηρών προϊόντων, 6 είδη Βασικής Υλικής Συνδρομής, νωπά προϊόντα και είδη οπωροπωλείου στους Δήμους Αγίας Παρασκευής, Νέας Ιωνίας, Βριλησσίων και Κηφισιάς, ενώ στις 5 Σεπτεμβρίου θα γίνουν διανομές και στον Δήμο Χαλανδρίου.

   Επίσης προϊόντα διατέθηκαν και στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ενώ από τις 11 Σεπτεμβρίου έως και 14 Σεπτεμβρίου θα γίνει διανομή προϊόντων, στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος, σε 4.710 ωφελούμενους δήμων της περιφερειακής ενότητας κεντρικού τομέα: Ζωγράφου, Βύρωνα, Καισαριανής, Γαλατσίου, Δάφνης-Υμηττού, Ηλιούπολης, Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας.

   Συγκεκριμένα θα διατεθούν σε πακέτα:

   Είδη παντοπωλείου: αλάτι, αλεύρι, ελαιόλαδο, κριθαράκι, ρύζι, φακές, φασόλια μέτρια, μαρμελάδα.

   Νωπά προϊόντα: βόειο κρέας, χοιρινό κρέας, μήλα.

   Πακέτο καθαριστικών και ειδών ατομικής υγιεινής: σκόνη πλυντηρίου, υγρό γενικής χρήσης, υγρό πιάτων, οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, σαμπουάν, μωρομάντηλα.

   Βρεφικά είδη: πάνες.

   Παράλληλα, θα προωθηθούν οι αδιάθετες ποσότητες των νωπών προϊόντων στα Κοινωνικά Συσσίτια των δήμων της Κοινωνικής Σύμπραξης 40.

   «Η στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων είναι ηθική μας υποχρέωση και απόλυτη προτεραιότητά μας. Κατά τη θητεία μας έχουμε καταφέρει να απορροφήσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερα ποσά για τους πολίτες της Αττικής που έχουν ανάγκη και να τους στηρίξουμε, όπως είχαμε δεσμευθεί. Θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό των αδύναμων, έμπρακτα και στοχευμένα», υπογραμμίζει ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

ΑΠΕ

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα προειδοποίηση για τη Σοκολάτα Dubai – Καρκινογόνα συστατικά, απομίμηση σοκολάτας και επικίνδυνες χρωστικές

Νέες εργαστηριακές αναλύσεις προϊόντων σοκολάτας Dubai, επιβεβαιώνουν ότι πολλοί παραγωγοί, χρησιμοποιούν επικίνδυνες και κακής ποιότητας πρώτες ύλες και προσπαθούν να παραπλανήσουν τους καταναλωτές

Εντομοφαγία: Οι ξεκαρδιστικές απαντήσεις Ελλήνων καταναλωτών σε έρευνα 4 Πανεπιστημίων

Σύντομα θα δούμε στα ράφια και των ελληνικών σουπερμάρκετ βρώσιμα έντομα ή τρόφιμα που περιέχουν σκόνη εντόμων. Πόσο έτοιμοι είναι όμως οι Έλληνες καταναλωτές; Διαβάστε τις απαντήσεις που έδωσαν, σε έρευνα 4 Ελληνικών Πανεπιστημίων.

Καταγγελία στον ΕΦΕΤ: “Κλειστόν” λόγω… υποστελέχωσης – Ακούστε την αυτοματοποιημένη απάντηση του Φορέα

Αποδεικνύεται για άλλη μία φορά, ότι ο έλεγχος των τροφίμων ως κρατική ευθύνη και η ασφάλεια της υγείας των καταναλωτών, δεν αποτελεί προτεραιότητα των ελληνικών κυβερνήσεων
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα