ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΑντιμετωπίζοντας τις τροφικές αλλεργίες στο εστιατόριο - Ανάγκη εκπαίδευσης των επαγγελματιών εστίασης

Αντιμετωπίζοντας τις τροφικές αλλεργίες στο εστιατόριο – Ανάγκη εκπαίδευσης των επαγγελματιών εστίασης

3 λεπτά ανάγνωσης

Καινοτόμο project, της σχολής ΑΚΜΗ σε συνεργασία με την Ελληνική Παιδοαλλεργιολογική Εταιρεία που προετοιμάζει τους εργαζόμενους στην εστίαση για τις τροφικές αλλεργίες των καταναλωτών

Η Ανώτερη Σχολή ΑΚΜΗ σε συνεργασία με την Ελληνική Παιδοαλλεργιολογική Εταιρεία αναδεικνύουν την ανάγκη εκπαίδευσης των επαγγελματιών εστίασης απέναντι στα συνήθη φαινόμενα τροφικών αλλεργιών των πελατών. Παράλληλα, οι σπουδαστές ενημερώνονται για τον βέλτιστο και πιο αποτελεσματικό τρόπο διαχείρισης τέτοιων περιπτώσεων με υπευθυνότητα.

- Advertisement -

Ειδικότερα οι σπουδαστές Γαστρονομίας και Ξενοδοχειακών της Ανώτερης Σχολής ΑΚΜΗ είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος στο 7ο POP-UP Restaurant Project, ως μέλη του επίλεκτου team του chef και ambassador της Σχολής Σωτήρη Κοντιζά, αποκτώντας μια μοναδική επαγγελματική εμπειρία στο βραβευμένο και κατάμεστο boarding εστιατόριο KUMQUAT.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο διατμηματικό project που προετοιμάζει τους συμμετέχοντες για την καθημερινότητα, τις προκλήσεις και το αίσθημα ανταμοιβής που νιώθουν, ανταποκρινόμενοι με αποτελεσματικότητα σε μία διοργάνωση υψηλών απαιτήσεων, που απαιτεί πειθαρχία και συντονισμένη δράση. Για 4 ημέρες, οι σπουδαστές βιώνουν τις πραγματικές συνθήκες λειτουργίας ενός εστιατορίου, συμμετέχοντας στο πλήρως ενορχηστρωμένο πρόγραμμα εργασιών, από την προετοιμασία της κουζίνας και την εκτέλεση των συνταγών, μέχρι τη διαχείριση κρατήσεων και την υποδοχή των καλεσμένων.

- Advertisement -

«Η Ελληνική Παιδοαλλεργιολογική Εταιρεία με μεγάλη χαρά ανταποκρίθηκε στην πρωτοβουλία της ΑΚΜΗΣ και του Σωτήρη Κοντιζά, να βοηθήσει ως φορέας στην εκπαίδευση των σπουδαστών του Ομίλου για τη διαχείριση της τροφικής αλλεργίας στο εστιατόριο», δήλωσε ο παιδοαλλεργιολόγος Μάριος Παπαδόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Παιδοαλλεργιολογικής Εταιρείας.

«Είναι κοινά αποδεκτό», πρόσθεσε, «ότι τα περιστατικά τροφικής αλλεργίας αυξάνονται τα τελευταία χρόνια, επηρεάζοντας και δυσκολεύοντας την καθημερινότητα των αλλεργικών ατόμων. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, πρώτη μεταξύ άλλων, είναι πολύ σημαντική γιατί έρχεται να απαντήσει στο αίτημα της εποχής για βελτίωση της ποιότητας ζωής παιδιών και ενηλίκων με τροφική αλλεργία, στοχεύοντας σε λιγότερους περιορισμούς και αποκλεισμούς, ζητούμενο όμως που επιτυγχάνεται μέσα από την έγκυρη και σωστή ενημέρωση και των μελλοντικών επαγγελματιών της εστίασης».

- Advertisement -

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε μεταξύ άλλων, η Κάρτα Επικοινωνίας με τον Σεφ (Τρώω Έξω με Ασφάλεια), «που μαζί με επιπλέον ενημερωτικό υλικό και δράσεις που θα ακολουθήσουν μέσα από τη συνεργασία της ΑΚΜΗΣ με την Παιδοαλλεργιολογική Εταιρεία, στοχεύουμε να συνθέσουν ένα ολοκληρωμένο project προαγωγής της ασφάλειας των αλλεργικών ατόμων», κατέληξε ο κ. Παπαδόπουλος.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Δηλητηριάσεις από συμπληρώματα διατροφής: Στη δημοσιότητα έκθεση της Tox Info Suisse με 1.303 περιστατικά

Πενταετής ανάλυση 1.303 περιστατικών στην Ελβετία δείχνει ότι τα περισσότερα αφορούσαν παιδιά, ενώ οι σοβαρότερες δηλητηριάσεις συνδέθηκαν κυρίως με προϊόντα καφεΐνης και pre-workout

Νέα μελέτη δείχνει πώς μπορεί να μειωθεί το αρσενικό στο ρύζι χωρίς να αυξηθεί το κάδμιο

Νέα πολυετής μελέτη δείχνει ότι μια διαφορετική πρακτική άρδευσης μπορεί να μειώσει σημαντικά το καρκινογόνο αρσενικό χωρίς να αυξάνει ένα δεύτερο τοξικό μέταλλο, το κάδμιο

ΚΥΑ Ανθυγιεινού Επιδόματος στο ΥΠΑΑΤ: Το μνημείο ανισότητας που δημιουργεί υπαλλήλους δύο ταχυτήτων

Η νέα απόφαση διαχωρίζει την «ευπαθή ομάδα» των Κτηνιάτρων από τους «απρόσβλητους Χημικούς, Γεωπόνους και Βιολόγους στα εργαστήρια και τα κλιμάκια ελέγχων του ΕΦΕΤ, υπονομεύοντας τη συλλογική προσπάθεια και την κοινή λογική