Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διεθνή: Ανάκληση ready to eat προϊόντων πεπερόνι λόγω Bacillus cereus

ΑρχικήΝέαΔιεθνή: Ανάκληση ready to eat προϊόντων πεπερόνι λόγω Bacillus cereus
spot_img

H εταιρεία Smithfield Packaged Meats Corp., που δραστηριοποιείται ως Margherita Meats, Inc., με έδρα στην Omaha των ΗΠΑ., ανακαλεί περίπου 10.990 λίβρες (4984,98 kg) έτοιμων προς κατανάλωση προϊόντων πεπερόνι που μπορεί να έχουν επιμολυνθεί με Bacillus cereus (B. cereus), όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Ασφάλειας και Επιθεώρησης Τροφίμων του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ (FSIS).

Το προϊόν πεπερόνι παρήχθη και συσκευάστηκε στις 17 Ιουνίου 2021 σε πλαστικές συσκευασίες 8-oz (~227γρ) με την επισήμανση “Margherita PEPPERONI”.

Τα προϊόντα που υπόκεινται σε ανάκληση έχουν διανεμηθεί σε σημεία λιανικής στις ΗΠΑ σε εθνικό επίπεδο.

Το πρόβλημα ανακαλύφθηκε όταν το Τμήμα Άμυνας ενημέρωσε την FSIS ότι εντόπισαν τον B. cereus κατά τη διάρκεια των δοκιμών ρουτίνας του προϊόντος.

Ο Β. Cereus είναι ένας μικροοργανισμός που παράγει τοξίνες που προκαλεί διάρροια και έμετο στους ανθρώπους. Όσοι πάσχουν από εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα διατρέχουν κίνδυνο για πιο σοβαρή ασθένεια. Η συνήθης θεραπεία είναι η έντονη ενυδάτωση και άλλη υποστηρικτική φροντίδα, συμπεριλαμβανομένων των αντιβιοτικών.

Δεν έχουν υπάρξει επιβεβαιωμένες αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών λόγω της κατανάλωσης αυτών των προϊόντων.

Υπάρχουν ανησυχίες από την FSIS, ότι κάποιο προϊόν μπορεί να βρίσκεται στα ντουλάπια ή τα ψυγεία των καταναλωτών. Οι καταναλωτές που έχουν αγοράσει αυτά τα προϊόντα κλήθηκαν να μην τα καταναλώσουν, και να τα απορρίψουν ή να τα επιστρέψουν στον τόπο αγοράς.

Η FSIS διενεργεί τακτικά ελέγχους αποτελεσματικότητας ανάκλησης για να επαληθεύσει ότι οι εταιρείες που εμπλέκονται στην ανάκληση κοινοποιούν στους πελάτες τους τις πληροφορίες και ότι λαμβάνονται μέτρα για να βεβαιωθούν ότι το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο στους καταναλωτές.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο