Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
17.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διεθνή: Γυναίκα ισχυρίζεται πως cheeseburger που αγόρασε το 2017 έμεινε ανέπαφο μέχρι και σήμερα!

ΑρχικήΝέαΔιεθνή: Γυναίκα ισχυρίζεται πως cheeseburger που αγόρασε το 2017 έμεινε ανέπαφο μέχρι και σήμερα!
spot_img

Μια ρεσεψιονίστ ιατρικών κέντρων από τις ΗΠΑ, δηλώνει ότι εγκαταλείπει οριστικά το γρήγορο φαγητό αφού ανακάλυψε ότι ένα τσίζμπεργκερ από τα McDonald’s, το οποίο κρατούσε για πέντε χρόνια (!) φαινόταν τόσο φρέσκο όσο την ημέρα που το αγόρασε.

Η Μέγκαν Κόντρι, από την Ουάσινγκτον, ισχυρίζεται ότι αγόρασε δύο τσίζμπεργκερ και μερικές πατάτες τον Νοέμβριο του 2017, αλλά, αφού κατανάλωσε το ένα, πέταξε το άλλο στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου της και σχεδίαζε να το φάει αργότερα.

Η 41χρονη λέει ότι, όταν βρήκε το μπιφτέκι πέντε ημέρες αργότερα, συνειδητοποίησε ότι δεν έχει αρχίσει ακόμα να σαπίζει.

Αποφάσισε λοιπόν να πραγματοποιήσει ένα «πείραμα» για να δει πόσο καιρό θα διαρκούσε αναλλοίωτο και άφησε το μπιφτέκι ανέγγιχτο στο πίσω μέρος της ντουλάπας της μέχρι τον περασμένο μήνα.

Ενώ τακτοποιούσε τα Χριστουγεννιάτικα στολίδια, το συνάντησε και, παρά το γεγονός ότι ήταν «σκληρό σαν πέτρα», η Μέγκαν είπε ότι εξακολουθεί να φαίνεται οπτικά το ίδιο, όπως ήταν τη μέρα που το αγόρασε.

Το ψωμάκι, το μπιφτέκι και το τυρί παραμένουν άθικτα χωρίς κανένα σημάδι μούχλας ή σήψης.

Τα McDonald’s δήλωσαν ότι χρησιμοποιούν μόνο το 100% επιθεωρημένο από το USDA βόειο κρέας και ότι δεν υπάρχουν «συντηρητικά ή πληρωτικά» στα μπιφτέκια τους.

Η Μέγκαν αγόρασε το τσίζμπεργκερ στις 5 Νοεμβρίου 2017. Έγραψε την ημερομηνία στην τσάντα και την έβαλε στην ντουλάπα της για πέντε χρόνια.

Η ίδια είπε στην Daily Mail: “Ήταν ανέγγιχτο μέχρι πριν από περίπου τρεις εβδομάδες.

Ήμουν στην ντουλάπα και τακτοποιούσα τα Χριστουγεννιάτικα πράγματά μου και κατά λάθος χτύπησα την τσάντα και βγήκε το μπέργκερ. Το είχα ξεχάσει.

Ήταν σκληρό σαν πέτρα, θα μπορούσα να σπάσω ένα παράθυρο μ’ αυτό. Όλα είναι εντελώς στεγνά.

Δεν υπήρχε καμία μυρωδιά και μοιάζει οπτικά με τη μέρα που το αγόρασα.

Προσπάθησα να το διαλύσω, αλλά αν προσπαθήσω να το διαλύσω, νομίζω ότι θα σπάσει. Είναι απλά μια συμπαγής μάζα.

Θέλω να μάθω πώς είναι εσωτερικά, αλλά δεν μπορώ να το δω.

Δεν έχει συρρικνωθεί σε μέγεθος ή έχει εξατμιστεί. Υποθέτω ότι δεν υπάρχουν βακτήρια σε αυτό, με αρρωσταίνει. Νομίζω ότι έχει τόσα πολλά συντηρητικά ή πώς αλλιώς θα διαρκούσε τόσο πολύ;”

Η Μέγκαν λέει ότι εμπνεύστηκε να πραγματοποιήσει το πείραμα αφού είδε ένα παλιό μπέργκερ στο γραφείο του γιατρού της.

Αφού βρήκε το τσίζμπεργκερ στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου της πέντε ημέρες μετά την αγορά του, η ρεσεψιονίστ έγραψε την ημερομηνία στην τσάντα και την κράτησε κρυμμένη.

«Λίγες μέρες αργότερα, καθάριζα το αυτοκίνητό μου και συνειδητοποίησα ότι το είχα ξεχάσει», πρόσθεσε.

“Το μπιφτέκι τυριού και το ψωμάκι έμοιαζαν τα ίδια, ήταν πολύ σκληρά. Δεν μύριζε, δεν είχε σαπίσει ή αναπτύξει μούχλα.

Μου αρέσουν τα επιστημονικά πράγματα. Μερικά χρόνια πριν πάω στο γιατρό και είχε μια βάση κέικ με ένα μπιφτέκι που είχε κρατήσει για 20 χρόνια.

Θα το είχα πετάξει αν δεν έβλεπα το μπέργκερ στο γραφείο του γιατρού.

Το πέταξα στο πίσω μέρος της ντουλάπας μου και το άφησα ανέγγιχτο μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες.”

Αφού είδε τα αποτελέσματα του πειράματός της, η Μέγκαν έχει ορκιστεί να μην ξαναφάει από τα McDonald’s και έχει παρατήσει εντελώς το γρήγορο φαγητό σε μια προσπάθεια να χάσει βάρος.

Καθώς η Μέγκαν σχεδιάζει να συνεχίσει το πείραμά της, τύλιξε εκ νέου το μπιφτέκι και το τοποθέτησε πίσω στο ντουλάπι όπου θα το αφήσει για άλλα πέντε χρόνια.

Η McDonald’s σύμφωνα με την Daily Mail, έδωσε τη δική της εξήγηση: «Για να αποσυντεθεί, χρειάζεστε ορισμένες συνθήκες – συγκεκριμένα υγρασία. Χωρίς επαρκή υγρασία – είτε στο ίδιο το τρόφιμο είτε στο περιβάλλον – τα βακτήρια και η μούχλα μπορεί να μην αναπτυχθούν και επομένως, η αποσύνθεση είναι απίθανη.

«Έτσι, εάν τα τρόφιμα είναι ή γίνονται αρκετά ξηρά, είναι απίθανο να αναπτύξουν μούχλα ή βακτήρια ή να αποσυντεθούν. Τα τρόφιμα που παρασκευάζονται στο σπίτι και αφήνονται να αφυδατωθούν θα μπορούσαν να έχουν παρόμοια αποτελέσματα.»

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα «φάουλ» της Ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων το 2023 – Κατασχέθηκαν 128,8 τόνοι μη ασφαλών τροφίμων

Απολογισμός ελέγχων του ΕΦΕΤ για το 2023 - Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών είχαν το υψηλότερο ποσοστό μη συμμορφούμενων εγκαταστάσεων.

Άρχισαν οι εγγραφές στα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Διάκριση, προβολή και σημαντικά έπαθλα που προσφέρουν οι χορηγοί των FΕΑ 2024 στους νικητές.

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας του Campden BRI για την εκπαίδευση ασφάλειας τροφίμων στη Βιομηχανία

Αυτή είναι η 8η παγκόσμια έρευνα κατάρτισης για την ασφάλεια τροφίμων που διοργανώθηκε με την Intertek Alchemy σε συνεργασία με τις BRCGS, BSI, Intertek, SGS, SQF, TSI.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα