Τετάρτη, 16 Απριλίου, 2025
18.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΗΠΑ: 50 οδηγοί λεωφορείων θύματα τροφικής δηλητηρίασης

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΗΠΑ: 50 οδηγοί λεωφορείων θύματα τροφικής δηλητηρίασης
spot_img

Οι οδηγοί στην Coachella Valley των ΗΠΑ εμφάνισαν ναυτία, έμετο και άλλα συμπτώματα, συμβατά με τροφική δηλητηρίαση.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, περίπου 50 οδηγοί λεωφορείων στο Φεστιβάλ Μουσικής και Τεχνών στην Coachella Valley των ΗΠΑ αρρώστησαν κατά τη διάρκεια του περασμένου Σαββατοκύριακου με συμπτώματα όπως ναυτία, έμετο και άλλα, τα οποία είναι συμβατά με τροφική δηλητηρίαση.

- Advertisement -

Το γεγονός ότι δεν εμφανίστηκαν άλλα άτομα με συμπτώματα, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι οδηγοί των λεωφορείων γευμάτισαν σε μια διαφορετική εγκατάσταση που δεν ήταν συνδεδεμένη με το φεστιβάλ, ωστόσο οι Αρχές δεν έχουν διασταυρώσει ακόμα ποιος ήταν ο πάροχος του φαγητού.

Ενδέχεται τα κρούσματα να είναι πολύ πάνω από 50, καθώς ορισμένοι μπορεί να μην ζήτησαν τη βοήθεια του νοσοκομείου, όπως αναφέρει το Food Safety News.

“Στόχος μας, εάν μπορούμε, είναι να βρούμε την πηγή της ασθένειας”, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομητείας Ρίβερσαϊντ Χοσέ Αρμπάλο σε δήλωσή του στα ΜΜΕ. “Μέρος αυτού είναι επίσης οι διερευνητικές συνεντεύξεις με όσους αρρώστησαν για να προσπαθήσουν για να διερευνηθεί ποια μπορεί να είναι η πηγή της ασθένειας”.

Οι αρχές της κομητείας του Ρίβερσαϊντ συνεργάζονται με τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας σε όλη τη Νότια Καλιφόρνια και το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας της Καλιφόρνια για το περιστατικό, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες διερευνητικές ερωτήσεις στους ασθενείς.

“Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει εκατοντάδες διερευνητικές συνεντεύξεις, αλλά είναι σημαντικό να συγκεντρώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες ώστε να μπορέσουμε να καθορίσουμε τι συνέβη και να προσπαθήσουμε να το αποτρέψουμε να ξανασυμβεί”, δήλωσε ο Κιμ Σαρουβατάρι, διευθυντής δημόσιας υγείας της κομητείας Ρίβερσαϊντ.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Επιβίωση των μελισσών χωρίς γύρη – Επιστημονική ανακάλυψη μετά από έρευνα 10 ετών

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια νέα πηγή τροφής που έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τις αποικίες μελισσών επ' αόριστον χωρίς φυσική γύρη

ΕΕ: Τα καλλυντικά παραμένουν και το 2024 τα πιο επικίνδυνα προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά – Έκθεση του RAPEX

Τα καλλυντικά βρίσκονται ξανά στην κορυφή της λίστας των πιο επικίνδυνων προϊόντων που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Αλλάζει το “παιχνίδι” στην ανίχνευση παθογόνων στα τρόφιμα – Νέα καινοτόμος τεχνολογία ανάλυσης

Η νέα μέθοδος μειώνει σημαντικά τον χρόνο ανίχνευσης παθογόνων σε λιγότερο από τέσσερις ώρες και κοστίζει μόλις 0,5$ ανά δείγμα
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα