Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
19.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

-Κρέας εργαστηρίου; – Ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω!

ΑρχικήΑριστερό Εξτρέμ-Κρέας εργαστηρίου; - Ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω!
spot_img

Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

Η είδηση:

Η ολλανδική κυβέρνηση διέθεσε 60 εκατομμύρια ευρώ μέσω του Εθνικού Ταμείου Ανάπτυξης για τη δημιουργία του καλλιεργούμενου κρέατος και του οικοσυστήματος της γεωργίας. Η χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για επενδύσεις στην εκπαίδευση και την καινοτομία σε αυτόν τον αναδυόμενο κλάδο. Η χρηματοδότηση θα στηρίξει τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος γύρω από την κυτταρική γεωργία, το οποίο είναι η τεχνολογία παραγωγής ζωικών προϊόντων όπως το γάλα και το κρέας απευθείας από τα κύτταρα.

Αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη δημόσια χρηματοδότηση παγκοσμίως στον τομέα της κυτταρικής γεωργίας. Η εισφορά μετρητών χορηγείται υπό όρους από το Εθνικό Ταμείο Ανάπτυξης, το οποίο αποσκοπεί στη δημιουργία διαρθρωτικής οικονομικής ανάπτυξης επενδύοντας στο δημόσιο τομέα για τη στήριξη καινοτόμων οικονομικών τομέων. Αυτό είναι ένα πρώτο βήμα προς τη χρηματοδότηση ενός πιο σημαντικού σχεδίου ανάπτυξης, το οποίο σχεδιάζει να επενδύσει 252 έως 382 εκατομμύρια ευρώ στην κυτταρική γεωργία.

Αξίζει να δείτε ένα σχετικό ντοκυμαντέρ που λέγεται: «Apocalypse Cow: how meat killed the planet». Διαφωνώ σε πολλά σημεία με αυτό το ντοκυμαντέρ αλλά θα ήταν χρήσιμο να το δείτε για να διαμορφώσετε και την δική σας άποψη. Οι προσπάθειές μας θα πρέπει να επικεντρωθούν στο πώς θα δημιουργήσουμε βιώσιμες τροφές για την κτηνοτροφία και όχι στο πώς θα φτιάξουμε στο εργαστήριο κρέας.

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.

«Θα σε συναντήσω στο Greeks»: Πως η Ελληνική γαστρονομία και τα προϊόντα μας κυριαρχούν στις διεθνείς αγορές

Τα Ελληνικά προϊόντα γίνονται mainstream στον κόσμο κερδίζοντας τους καταναλωτές πολύ πέρα από την Ελληνοαμερικανική αγορά.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα