Κυριακή, 3 Ιουλίου, 2022
27.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

-Κρέας εργαστηρίου; – Ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω!

ΑρχικήΑριστερό Εξτρέμ-Κρέας εργαστηρίου; - Ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω!
spot_img

Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

Η είδηση:

Η ολλανδική κυβέρνηση διέθεσε 60 εκατομμύρια ευρώ μέσω του Εθνικού Ταμείου Ανάπτυξης για τη δημιουργία του καλλιεργούμενου κρέατος και του οικοσυστήματος της γεωργίας. Η χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για επενδύσεις στην εκπαίδευση και την καινοτομία σε αυτόν τον αναδυόμενο κλάδο. Η χρηματοδότηση θα στηρίξει τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος γύρω από την κυτταρική γεωργία, το οποίο είναι η τεχνολογία παραγωγής ζωικών προϊόντων όπως το γάλα και το κρέας απευθείας από τα κύτταρα.

Αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη δημόσια χρηματοδότηση παγκοσμίως στον τομέα της κυτταρικής γεωργίας. Η εισφορά μετρητών χορηγείται υπό όρους από το Εθνικό Ταμείο Ανάπτυξης, το οποίο αποσκοπεί στη δημιουργία διαρθρωτικής οικονομικής ανάπτυξης επενδύοντας στο δημόσιο τομέα για τη στήριξη καινοτόμων οικονομικών τομέων. Αυτό είναι ένα πρώτο βήμα προς τη χρηματοδότηση ενός πιο σημαντικού σχεδίου ανάπτυξης, το οποίο σχεδιάζει να επενδύσει 252 έως 382 εκατομμύρια ευρώ στην κυτταρική γεωργία.

Αξίζει να δείτε ένα σχετικό ντοκυμαντέρ που λέγεται: «Apocalypse Cow: how meat killed the planet». Διαφωνώ σε πολλά σημεία με αυτό το ντοκυμαντέρ αλλά θα ήταν χρήσιμο να το δείτε για να διαμορφώσετε και την δική σας άποψη. Οι προσπάθειές μας θα πρέπει να επικεντρωθούν στο πώς θα δημιουργήσουμε βιώσιμες τροφές για την κτηνοτροφία και όχι στο πώς θα φτιάξουμε στο εργαστήριο κρέας.

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
spot_img

Must read

39χρονη vegan καταδικάστηκε για φόνο – Το μωρό της πέθανε από την πείνα καθώς έτρωγε μόνο λαχανικά

Μια vegan μητέρα αντιμετωπίζει ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του 18 μηνών παιδιού της που πέθανε από την πείνα ακολουθώντας μια αυστηρή vegan δίαιτα με ωμά φρούτα και λαχανικά. 

Η Γαλλία η πρώτη χώρα στη Ευρώπη που απαγορεύει τον όρο “κρέας” στα φυτικά τρόφιμα

Σε αγώνα δρόμου οι εταιρείες για να "βαφτίσουν" φυτικά προϊόντα -υποκατάστατα κρέατος ή ψαριού- καθώς δεν μπορούν να έχουν στην ετικέτα τον όρο κρέας ή ψάρι - Παραμένει ως έχει το Burger

ΔΩΔΩΝΗ: Διευκρινίσεις για την ανάκληση των φυτικών επιδορπίων Plant’d

Ανιχνεύτηκε σε υψηλά επίπεδα η ουσία Chlorane στην πρώτη ύλη μπιζελιού που χρησιμοποιείται στα φυτικά επιδόρπια της ΔΩΔΩΝΗ
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα