Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
17.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αλλαγές στη φορολογία του αλκοόλ στο Ηνωμένο Βασίλειο

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΑλλαγές στη φορολογία του αλκοόλ στο Ηνωμένο Βασίλειο
spot_img

Που προβλέπεται αύξηση και που μείωση;

   Μια αύξηση της τάξεως του 10% στους φόρους των οινοπνευματωδών ποτών συνολικά, προβλέπει μεταξύ άλλων η επερχόμενη αλλαγή φορολογίας στο αλκοόλ του Ηνωμένου Βασιλείου, που επέβαλε ο πρωθυπουργός Rishi Sunak και ο καγκελάριος Jeremy Hunt. Σύμφωνα με το TheGuardian, οι αυξήσεις θα εξαρτώνται από την περιεκτικότητα του εκάστοτε ποτού σε αλκοόλ. 

    Ενώ οι τιμές των περισσότερων κρασιών και ποτών θα αυξηθούν ως αποτέλεσμα της αύξησης των δασμών κατά 10,1% συνολικά, σύμφωνα με τον πληθωρισμό του περασμένου Σεπτεμβρίου, οι τιμές θα πέσουν στα ποτά με χαμηλότερα ποσοστά αλκοόλ. Για παράδειγμα τα ποτά με αλκοόλ κατ’ όγκο (ABV) κάτω του 3,5% θα φορολογούνται με χαμηλότερο συντελεστή, ενώ τα ποτά με ABV άνω του 8,5% θα φορολογούνται όλα με τον ίδιο συντελεστή, είτε είναι κρασιά, οινοπνευματώδη ποτά ή μπύρα. Η αλλαγή σημαίνει ότι κρασιά κάτω του 11,5% ABV και ορισμένοι αφρώδεις οίνοι θα γίνουν φθηνότεροι, αλλά τα κρασιά υψηλότερης αλκοόλης θα γίνουν πιο ακριβά. «Οι αλλαγές που κάνουμε στον τρόπο με τον οποίο φορολογούμε το αλκοόλ μας εκτοξεύουν στον 21ο αιώνα, αντανακλώντας τη δημοτικότητα των ποτών χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ και ενισχύοντας την ανάπτυξη του κλάδου υποστηρίζοντας οικονομικά τους μικρούς παραγωγούς», δήλωσε ο Hunt.

    Η πρωτοβουλία υπάγεται σε ένα σχέδιο που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πριν από δυο χρόνια και στόχο είχε τη μείωση της κατανάλωσης αλκοόλ εβδομαδιαίως. Προηγουμένως, είχε επιβληθεί φόρος με βάση τις κατηγορίες κρασιού, μπύρας, οινοπνευματωδών ποτών και μηλίτη. Η αλλαγές αυτές είχαν προταθεί νωρίτερα, αλλά αναβλήθηκαν, αφού από το 2020 είχε δημιουργηθεί ένα πάγωμα στους φόρους λόγω της κρίσης κόστους ζωής

    Ο Sunak είπε: «Οι σημερινές αλλαγές όχι μόνο θα σημαίνουν ότι η τιμή της πίντας σας στην παμπ προστατεύεται, αλλά θα ωφελήσει επίσης χιλιάδες επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη χώρα». Οι επιχειρήσεις ωστόσο από την πλευρά τους έχουν άλλη άποψη. 

   Ο διευθυντής στρατηγικής του Scotch Whisky Association, Graeme Littlejohn, περιέγραψε την αύξηση των δασμών ως «πλήγμα για τους οινοπνευματοποιούς και τους καταναλωτές», ενώ ο Colin Neill, ο διευθύνων σύμβουλος της Hospitality Ulster, δήλωσε ότι θα αναγκαστούν να αυξήσουν τις τιμές τους. «Υπάρχει σαφές όφελος από έναν χαμηλότερο συντελεστή δασμού στις παμπ, αλλά αυτό που θα αυξηθεί είναι τα κρασιά και τα οινοπνευματώδη ποτά. Θα πρέπει όλοι να βρούμε πώς θα καταφέρουμε να μεταφέρουμε αυτές τις αυξήσεις στον καταναλωτή ή πώς μπορούμε να συγκρατήσουμε αυτές τις αυξήσεις και να τις απορροφήσουμε», είπε ο William Robinson, διευθύνων σύμβουλος της Robinson Brewery, σε πρόγραμμα του BBC Radio 4.

https://www.theguardian.com/business/2023/aug/01/uk-beer-wine-spirits-prices-rising-falling-duties

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.

Κατάσχεση “μαμούθ” γαλακτοκομικών στην Ιταλία – Νοθεία με καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου

Κατασχέθηκαν 200 τόνοι γάλακτος και γαλακτοκομικών - Χρησιμοποιούσαν καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου για τη διόρθωση της οξύτητας του χαλασμένου γάλακτος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα