Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
16.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Delhaize: Ανάκληση προϊόντος σε 2 χώρες της ΕΕ λόγω παρουσίας Listeria monocytogenes

ΑρχικήΝέαDelhaize: Ανάκληση προϊόντος σε 2 χώρες της ΕΕ λόγω παρουσίας Listeria monocytogenes
spot_img

Η Delhaize ζητά από τους πελάτες της σε Βέλγιο και Γαλλία να μην καταναλώνουν προϊόν ιδιωτικής ετικέτας, και να το επιστρέψουν στο κατάστημα αγοράς.

Το εμπλεκόμενο προϊόν είναι το HURE DE PORC που κυκλοφορεί σε συσκευασίες 200gr, μάρκας Delhaize, με ημερομηνίες λήξης από 02/05/2022 έως 07/05/2022 το οποίο διακινήθηκε μεταξύ 08/04/2022 και 22/04/2022.

Σε συνεργασία με τις Αρχές των δύο χωρών, η Delhaize αποφάσισε να αποσύρει τα προϊόντα αυτά από την αγορά και να τα ανακαλέσει από τους καταναλωτές λόγω της παρουσίας του παθογόνου βακτηρίου Listeria monocytogenes.

Η εταιρεία δηλώνει πως κάθε μέρα, η Delhaize διενεργεί εκατοντάδες εσωτερικούς ελέγχους ποιότητας για να εγγυηθεί την ποιότητα και την ασφάλεια των τροφίμων των προϊόντων της ανά πάσα στιγμή.

Εν τω μεταξύ, η Delhaize έχει ήδη αφαιρέσει όλα τα επηρεαζόμενα προϊόντα από τα ράφια και έχει εντείνει τους ελέγχους στο προϊόν και τον προμηθευτή. Οι πελάτες που έχουν αγοράσει αυτό το προϊόν καλούνται να μην το καταναλώσουν και έχουν την ευκαιρία να το επιστρέψουν στο σημείο πώλησης από το οποίο το αγόρασαν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, δεν επηρεάζονται άλλα προϊόντα στην ίδια ποικιλία και επομένως μπορούν να καταναλωθούν με ασφάλεια. Ο Ντελχάιζ θα ήθελε να ζητήσει συγγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε.Μην καταναλώνετε το προϊόν και το φέρνετε πίσω στο κατάστημα Delhaize.

Σχετικά με τη Listeria monocytogenes

H Listeria monocytogenes μπορεί να προκαλέσει πυρετό, κεφαλαλγία και γαστρεντερίτιδα. Τα ευάλωτα άτομα, όπως οι ανοσοκατεσταλμένοι, οι ηλικιωμένοι και τα μικρά παιδιά, μπορεί να έχουν νευρολογικά συμπτώματα λόγω μηνιγγίτιδας. Οι έγκυες γυναίκες πρέπει επίσης να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές σε αυτά τα συμπτώματα. Η γαστρεντερίτιδα μπορεί να εμφανιστεί μεταξύ λίγων ωρών και 3 ημερών μετά την κατανάλωση, ενώ νευρολογικά συμπτώματα μπορούν να εμφανιστούν μόνο μετά από 3 μήνες. Οι άνθρωποι που έχουν καταναλώσει αυτά τα προϊόντα και έχουν αυτά τα συμπτώματα συνιστάται να συμβουλεύονται έναν γιατρό αναφέροντας αυτή την κατανάλωση.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα