Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
17.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διεθνή: Επείγουσα ανάκληση λόγω E.coli σε ακατέργαστο γάλα

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΔιεθνή: Επείγουσα ανάκληση λόγω E.coli σε ακατέργαστο γάλα
spot_img

Η εταιρεία Toboton Creek Dairy έχει προχωρήσει στην ανάκληση από το λιανεμπόριο δύο παρτίδων του νωπού πλήρους γάλακτός της, επειδή μπορεί να είναι επιμολυσμένο με Escherichia coli (E. coli), ένα βακτήριο που μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ασθένεια.

Η ανάκληση ξεκίνησε έπειτα από δειγματοληψία ρουτίνας που διενεργήθηκε από το Υπουργείο Γεωργίας της Ουάσινγκτον (WSDA) και αποκάλυψε την παρουσία E. coli που παράγει τοξίνες σε μια παρτίδα νωπού γάλακτος. Το ανακαλούμενο προϊόν εμφιαλώθηκε σε δοχεία μισού γαλονιού (~1.89 lt) και πωλήθηκε μέσω καταστημάτων λιανικής πώλησης σε διάφορα μέρη της πολιτείας. Η Toboton Creek Dairy και η WSDA συνεχίζουν να εργάζονται από κοινού για την αντιμετώπιση της πηγής του προβλήματος.

Το νωπό, ακατέργαστο γάλα επιτρέπεται να πωλείται στο λιανεμπόριο στην Πολιτεία της Ουάσινγκτον, αλλά οι πιθανοί κίνδυνοι για την υγεία παραμένουν σοβαροί. Οι καταναλωτές θα πρέπει να διαβάσουν προσεκτικά την προειδοποιητική ετικέτα στο δοχείο νωπού γάλακτος λιανικής πώλησης και να ζητήσουν από τον λιανοπωλητή τους να επαληθεύσει ότι το γάλα παρήχθη και υποβλήθηκε σε επεξεργασία από εγκατάσταση αδειοδοτημένη από τον WSDA.

Σχετικά με τις λοιμώξεις από E. coli

Απαιτούνται ειδικές εξετάσεις για τη διάγνωση των λοιμώξεων από E.coli, τα συμπτώματα των οποίων μπορούν να μιμηθούν άλλες ασθένειες.

Τα συμπτώματα των λοιμώξεων E. coli ποικίλλουν για κάθε άτομο, αλλά συχνά περιλαμβάνουν σοβαρές κράμπες στο στομάχι και διάρροια, η οποία είναι συχνά αιματηρή. Ορισμένοι ασθενείς μπορεί επίσης να έχουν πυρετό. Οι περισσότεροι ασθενείς αναρρώνουν μέσα σε πέντε έως επτά ημέρες. Άλλοι μπορούν να αναπτύξουν σοβαρά ή απειλητικά για τη ζωή συμπτώματα και επιπλοκές, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Περίπου 5 έως 10% εκείνων που διαγιγνώσκονται με λοιμώξεις από E. coli αναπτύσσουν μια δυνητικά απειλητική για τη ζωή επιπλοκή νεφρικής ανεπάρκειας, γνωστή ως αιμολυτικό ουρεμικό σύνδρομο (HUS). Τα συμπτώματα του HUS περιλαμβάνουν πυρετό, κοιλιακό άλγος, αίσθημα πολύ κόπωσης, μειωμένη συχνότητα ούρησης, μικρές ανεξήγητες μελανιές ή αιμορραγία και ωχρότητα.

Πολλοί άνθρωποι με HUS αναρρώνουν μέσα σε λίγες εβδομάδες, αλλά μερικοί υποφέρουν από μόνιμους τραυματισμούς ή θάνατο. Αυτή η κατάσταση μπορεί να εμφανιστεί σε άτομα οποιασδήποτε ηλικίας, αλλά είναι πιο συχνή σε παιδιά ηλικίας κάτω των πέντε ετών λόγω του ανώριμου ανοσοποιητικού τους συστήματος, σε ηλικιωμένους ενήλικες λόγω επιδείνωσης του ανοσοποιητικού συστήματος και σε άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα όπως ασθενείς με καρκίνο.

Τα άτομα που παρουσιάζουν συμπτώματα HUS θα πρέπει να αναζητήσουν αμέσως επείγουσα ιατρική περίθαλψη και πιθανότατα θα νοσηλευτούν επειδή η κατάσταση μπορεί να προκαλέσει άλλα σοβαρά και συνεχιζόμενα προβλήματα όπως υπέρταση, χρόνια νεφρική νόσο, εγκεφαλική βλάβη και νευρολογικά προβλήματα.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα «φάουλ» της Ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων το 2023 – Κατασχέθηκαν 128,8 τόνοι μη ασφαλών τροφίμων

Απολογισμός ελέγχων του ΕΦΕΤ για το 2023 - Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών είχαν το υψηλότερο ποσοστό μη συμμορφούμενων εγκαταστάσεων.

Άρχισαν οι εγγραφές στα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Διάκριση, προβολή και σημαντικά έπαθλα που προσφέρουν οι χορηγοί των FΕΑ 2024 στους νικητές.

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας του Campden BRI για την εκπαίδευση ασφάλειας τροφίμων στη Βιομηχανία

Αυτή είναι η 8η παγκόσμια έρευνα κατάρτισης για την ασφάλεια τροφίμων που διοργανώθηκε με την Intertek Alchemy σε συνεργασία με τις BRCGS, BSI, Intertek, SGS, SQF, TSI.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα