ΑρχικήΝέαΔιεθνήΔιεθνή: Επιθεωρητής ασφάλειας τροφίμων των ΗΠΑ δέχθηκε απειλές για τη ζωή του

Διεθνή: Επιθεωρητής ασφάλειας τροφίμων των ΗΠΑ δέχθηκε απειλές για τη ζωή του

1 λεπτά ανάγνωσης

Οι ΗΠΑ σταμάτησαν την εισαγωγή αβοκάντο από μία πολιτεία στο Μεξικό όχι για λόγους ασφάλειας τροφίμων ή συμμόρφωσης, αλλά λόγω απειλής εναντίον της ζωής ενός επιθεωρητή εισαγωγών, των υγειονομικών αρχών των ΗΠΑ!

Το θέμα προέκυψε όταν ένα καρτέλ ναρκωτικών απείλησε τον επιθεωρητή να μην μπει στα “δικά τους χωράφια” στην πολιτεία Michoacan, η οποία είναι η μόνη που μπορεί ελεύθερα να εξάγει φρούτα στην αγορά των ΗΠΑ. Η απαγόρευση πλήττει μια βιομηχανία με εξαγωγές σχεδόν 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

- Advertisement -

Η μεξικανική κυβέρνηση αναφέρει: «Οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ πήραν την απόφαση να απαγορεύσουν τις εισαγωγές όταν ένας από τους αξιωματούχους τους, ο οποίος διενεργούσε επιθεωρήσεις στο Uruapan, στο Michoacan, έλαβε απειλητικό μήνυμα στο κινητό του».

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Επιθεώρησης Ζώων και Φυτών του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ, οι Ηνωμένες Πολιτείες σταμάτησαν προσωρινά τις επιθεωρήσεις αβοκάντο στην πολιτεία Michoacán του Μεξικού. Τα προϊόντα που έχουν ήδη ελεγχθεί ή βρίσκονται σε διαμετακόμιση καθ’ οδόν προς τις ΗΠΑ δεν επηρεάζονται από την απαγόρευση.

- Advertisement -

Τα αβοκάντο αντιπροσωπεύουν ένα μεγάλο μέρος της προώθησης προϊόντων του Μεξικού στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Πηγή: food Safety News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

«Μην το τρώτε»: Οι αρχές τεσσάρων χωρών καλούν τους καταναλωτές να αποφεύγουν αυτό το τρόφιμο λόγω καρκινογόνου αρσενικού

Διεθνείς αρχές προειδοποιούν για την παρουσία υψηλών επιπέδων ανόργανου αρσενικού, σε τρόφιμο που διατίθεται και στην ευρωπαϊκή αγορά.

Μπιμπερό: Νέα πρότυπα ασφαλείας για τα πλαστικά που χρησιμοποιούν τα βρέφη

Η αναθεώρηση των κανόνων για τα βρεφικά προϊόντα φέρνει στο επίκεντρο τις χημικές ουσίες που μπορεί να μεταναστεύσουν από τα πλαστικά υλικά και τις απαιτήσεις για αυστηρότερους ελέγχους

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το Nutri-Score – Υπό εξέταση η συμβατότητά του με το ενωσιακό δίκαιο

Δύο προδικαστικά ερωτήματα θα καθορίσουν το μέλλον του Nutri-Score στην Ευρωπαϊκή Ένωση.