ΑρχικήΝέαΔιεθνήΔιεθνή: Επιθεωρητής ασφάλειας τροφίμων των ΗΠΑ δέχθηκε απειλές για τη ζωή του

Διεθνή: Επιθεωρητής ασφάλειας τροφίμων των ΗΠΑ δέχθηκε απειλές για τη ζωή του

1 λεπτά ανάγνωσης

Οι ΗΠΑ σταμάτησαν την εισαγωγή αβοκάντο από μία πολιτεία στο Μεξικό όχι για λόγους ασφάλειας τροφίμων ή συμμόρφωσης, αλλά λόγω απειλής εναντίον της ζωής ενός επιθεωρητή εισαγωγών, των υγειονομικών αρχών των ΗΠΑ!

Το θέμα προέκυψε όταν ένα καρτέλ ναρκωτικών απείλησε τον επιθεωρητή να μην μπει στα “δικά τους χωράφια” στην πολιτεία Michoacan, η οποία είναι η μόνη που μπορεί ελεύθερα να εξάγει φρούτα στην αγορά των ΗΠΑ. Η απαγόρευση πλήττει μια βιομηχανία με εξαγωγές σχεδόν 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

- Advertisement -

Η μεξικανική κυβέρνηση αναφέρει: «Οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ πήραν την απόφαση να απαγορεύσουν τις εισαγωγές όταν ένας από τους αξιωματούχους τους, ο οποίος διενεργούσε επιθεωρήσεις στο Uruapan, στο Michoacan, έλαβε απειλητικό μήνυμα στο κινητό του».

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Επιθεώρησης Ζώων και Φυτών του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ, οι Ηνωμένες Πολιτείες σταμάτησαν προσωρινά τις επιθεωρήσεις αβοκάντο στην πολιτεία Michoacán του Μεξικού. Τα προϊόντα που έχουν ήδη ελεγχθεί ή βρίσκονται σε διαμετακόμιση καθ’ οδόν προς τις ΗΠΑ δεν επηρεάζονται από την απαγόρευση.

- Advertisement -

Τα αβοκάντο αντιπροσωπεύουν ένα μεγάλο μέρος της προώθησης προϊόντων του Μεξικού στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Πηγή: food Safety News

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Δημοφιλές καρύκευμα συνδέθηκε με αυξημένο κίνδυνο ενός θανατηφόρου καρκίνου – Μετα-ανάλυση 14 μελετών σε 11.310 άτομα

Δύο μεγάλες επιστημονικές ανασκοπήσεις εξέτασαν τη σχέση του με τον καρκίνο του οισοφάγου και άλλα νοσήματα.

EUDR: Οι αλλαγές που επηρεάζουν τις επιχειρήσεις τροφίμων – Οι νέες υποχρεώσεις για καφέ, σοκολάτα, κακάο, φοινικέλαιο, σόγια και κρέας

Οι αλλαγές στον EUDR επηρεάζουν καφέ, κακάο, φοινικέλαιο, σόγια και βοοειδή. Οι νέες υποχρεώσεις για εισαγωγείς και επιχειρήσεις τροφίμων.

Καφές: Εντοπίστηκαν καρκινογόνες και τοξικές για την αναπαραγωγή ουσίες από κοκτέιλ απαγορευμένων φυτοφαρμάκων – Διεθνής έκθεση

Η έκθεση με τίτλο «Poison in Your Coffee» αποκαλύπτει ότι πάνω από τα μισά χρησιμοποιούμενα δραστικά συστατικά στις καλλιέργειες είναι απαγορευμένα στην ΕΕ