ΑρχικήΝέαΔιεθνήDole: Διακανονισμός ύψους 4,3 εκατ. δολαρίων για ψευδείς διαφημιστικούς ισχυρισμούς

Dole: Διακανονισμός ύψους 4,3 εκατ. δολαρίων για ψευδείς διαφημιστικούς ισχυρισμούς

2 λεπτά ανάγνωσης

Η ομαδική αγωγή παρουσίαζε ισχυρισμούς ότι η Dole διαφήμιζε και πουλούσε κομμένα μπολ με φρούτα σε “100% χυμό φρούτων”, ενώ τα είδη περιείχαν άλλα προστιθέμενα συστατικά.

Για όποιον κάτοικο των ΗΠΑ έχει αγοράσει ένα κύπελλο φρούτων Dole τα τελευταία έξι χρόνια, ήρθε η ώρα της δικαίωσης, καθότι μια ομαδική αγωγή οδήγησε σε διακανονισμό 4,3 εκατ. δολαρίων για τους ζημιωθέντες κανταναλωτές.

- Advertisement -

Η ομαδική αγωγή παρουσίαζε ισχυρισμούς ότι η Dole διαφήμιζε και πουλούσε κομμένα μπολ με φρούτα “Dole Fruit Bowls” που βρίσκονταν σε “100% χυμό φρούτων”, ενώ τα είδη περιείχαν ίχνη ασκορβικού οξέος και /ή κιτρικό οξύ ή άλλα συστατικά (προστιθέμενα συστατικά) και ως εκ τούτου δεν πρέπει να διατίθενται στο εμπόριο με αυτόν τον τρόπο.

Πίστωση εικόνας: Dole

Παράλληλα εκτός από τη συμφωνία στο διακανονισμό, η Dole αρνήθηκε πως τα κύπελλα φρούτων ήταν ακατάλληλα για διάθεση στην αγορά, αλλά συμφώνησε να προσθέσει στην περιγραφή του προϊόντος ότι στο προϊόν έχουν προστεθεί και άλλες φυσικές γεύσεις και οξέα, όπως για παράδειγμα βάζοντας στη συσκευασία τη φράση “με προσθήκη βιταμίνης C και φυσικές γεύσεις” ή κάτι παρεμφερές.

- Advertisement -

Ο διακανονισμός αφορά σε καταναλωτές που έχουν αγοράσει κύπελλα φρούτων Dole σε περίπου 20 κατηγορίες και είδη φρούτων, ενώ πρέπει να έχουν κάνει την αγορά μεταξύ 12 Ιανουαρίου 2017 και 27 Ιουνίου 2023 σε κάποιο κατάστημα ή στο διαδίκτυο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο κάθε καταναλωτής θα μπορούσε να λάβει 18 δολάρια ή 9, με ή χωρίς την προσκόμιση απόδειξη αντίστοιχα. Η προθεσμία υποβολής αξίωσης και λήψης πληρωμής σε μετρητά είναι η 25η Σεπτεμβρίου.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ανακαλούνται πατατάκια λόγω καρκινογόνου χημικού επιμολυντή – Τι αλλάζει με τα νέα όρια της ΕΕ για γλυκιδυλεστέρες και 3-MCPD

Νέα δεδομένα για τη βιομηχανία τροφίμων μετά την επέκταση των ευρωπαϊκών ορίων σε περισσότερες κατηγορίες προϊόντων.

Σουκραλόζη: Χημικό παράγωγο προκάλεσε βλάβες στο DNA σε εργαστηριακά πειράματα – Τι λέει η EFSA

Νεότερα δεδομένα αλλάζουν την εικόνα γύρω από έναν χημικό παράγοντα που συνδέθηκε με το δημοφιλές γλυκαντικό

Μπορεί το ChatGPT να «κάνει HACCP»; Τι έδειξε ελληνική μελέτη που το συνέκρινε με επαγγελματίες

Πόσο κοντά βρίσκεται το ChatGPT στις αποφάσεις των επαγγελματιών HACCP και σε ποια σημεία αποκλίνει.