Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Δύο νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο παραγωγής χρωστικών τροφίμων

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΔύο νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο παραγωγής χρωστικών τροφίμων
spot_img

Ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο παρασκευής χρωστικών ουσιών για τρόφιμα και ποτά, του Ελβετικού Ομίλου Givaudan.

Ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο παρασκευής χρωστικών ουσιών για τρόφιμα και ποτά, το οποίο ανήκει στον ελβετικό όμιλο Givaudan, προκάλεσε σήμερα τον θάνατο δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό αρκετών άλλων. Αδιευκρίνιστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα αίτια της έκρηξης που σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο εργοστάσιο που αγόρασε το 2021 ο όμιλος Givaudan, στο Λούισβιλ του Κεντάκι.

Ο όμιλος Givaudan διαθέτει 163 τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο, 78 εγκαταστάσεις παραγωγής και περισσότερους από 16.260 εργαζόμενους

«Συμμεριζόμαστε τη θλίψη των οικογενειών, φίλων και αγαπημένων όσων έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν σε αυτήν την πολύ δύσκολη στιγμή», αναφέρει η ανακοίνωση του ελβετικού ομίλου. «Βρισκόμαστε στα πρώτα στάδια της έρευνας για να προσδιορίσουμε τα αίτια» της έκρηξης, συμπληρώνει.

Ζημιές υπέστησαν κτίρια σε κοντινή απόσταση από το εργοστάσιο. Ο δήμαρχος Κρεγκ Γκρίνμπεργκ ζήτησε από τους κατοίκους της περιοχής να μην απομακρύνουν συντρίμμια που μπορεί να εκσφενδονίστηκαν στις αυλές σπιτιών, επειδή ενδεχομένως «θα βοηθήσουν τους ερευνητές να καταλάβουν τι συνέβη». Πρόκειται για «ένα απίστευτα θλιβερό και τραγικό περιστατικό», δήλωσε σήμερα ο Γκρίνμπεργκ, εξηγώντας ότι έχασαν τη ζωή τους δυο άνθρωποι που πήγαν στη δουλειά «για να καλύψουν τις ανάγκες των οικογενειών τους» όταν συνέβη η τραγωδία.

Ένα από τα θύματα υπέκυψε στα τραύματά του μετά τη διακομιδή του σε νοσοκομείο, ενώ άλλος ένας υπάλληλος ανασύρθηκε νεκρός από τα ερείπια του κτιρίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο