ΑρχικήΝέαΔιεθνήFood Fraud: Απάτη με ελαιόλαδο και κρασί στην Ιταλία

Food Fraud: Απάτη με ελαιόλαδο και κρασί στην Ιταλία

1 λεπτά ανάγνωσης

Κατασχέθηκαν 20 τόνοι νοθευμένου «έξτρα παρθένου» ελαιόλαδου.

20 τόνους ελαιόλαδου σε μπουκάλια του ενός λίτρου που έφεραν ψευδώς την επισήμανση «έξτρα παρθένο» εντόπισαν οι υπάλληλοι της τελωνειακής υπηρεσίας της Gaeta – Τμήμα Εδαφικών Επιχειρήσεων Aprilia. Η εμπορική αξία των προϊόντων ξεπερνούσε τις 60.000 ευρώ ενώ προορίζονταν για χώρες της Ασίας.

- Advertisement -

Από τις αναλύσεις που έγιναν στο προϊόν από το χημικό εργαστήριο του Τελωνειακού Οργανισμού και από άλλους διαπιστευμένους φορείς, διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για απλό ελαιόλαδο.

Επίσης στην Ιταλία 70.000 λίτρα κρασιού κατασχέθηκαν στην επαρχία Avellino από τους δασικούς καραμπινιέρους στο πλαίσιο των ελέγχων για την προστασία της ποιότητας και την καταστολή των αγροδιατροφικών απατών.

- Advertisement -

Η κατάσχεση αφορούσε το οινοποιείο Irpinia στο οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο 47.000 ευρώ για παράβαση των κανονισμών ιχνηλασιμότητας. Τα επτακόσια εκατόλιτρα του κατασχεθέντος προϊόντος, αξίας περίπου 54 χιλιάδων ευρώ, θα καταστραφούν.

Πηγή: Rai news

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ανακαλείται γιαούρτι μεγάλης εταιρείας λόγω S. aureus – Ένα σπάνιο περιστατικό επιμόλυνσης με σταφυλόκοκκο σε εμπορικό γιαούρτι

Γιατί η επιμόλυνση εμπορικού γιαουρτιού είναι ασυνήθιστη και ποιος είναι ο πραγματικός κίνδυνος για τους καταναλωτές - Του Νίκου Γδοντέλη

Η ΕΕ εγκρίνει την πρώτη πρόσθετη ύλη ζωοτροφών για μέλισσες – Τι προβλέπει η απόφαση και τι έδειξε η αξιολόγηση της EFSA

Η πρώτη πρόσθετη ύλη ζωοτροφών για μέλισσες εγκρίθηκε από την ΕΕ μετά από αξιολόγηση ασφάλειας και αποτελεσματικότητας της EFSA.

Ένα από τα πλέον διαδεδομένα πρόσθετα τροφίμων συνδέεται με φλεγμονή στο παχύ έντερο σε νέα μελέτη

Κοινό πρόσθετο που υπάρχει από παγωτά μέχρι σάλτσες και φυτικά ροφήματα, συνδέεται με φλεγμονώδεις αλλαγές στο έντερο.