ΑρχικήΝέαFSAI: Ανάκληση φύλλων λόγω παρουσίας του φυτοφαρμάκου Chlorpyrifos-ethyl

FSAI: Ανάκληση φύλλων λόγω παρουσίας του φυτοφαρμάκου Chlorpyrifos-ethyl

1 λεπτά ανάγνωσης

Η Ιρλανδική Υπηρεσία Ασφάλειας Τροφίμων – FSAI ανακοίνωσε την ανάκληση παρτίδων φύλλων Biteku λόγω της παρουσίας του φυτοφαρμάκου Chlorpyrifos-ethyl.

Τα ακριβή στοιχεία του ανακληθέντος προϊόντος είναι:

- Advertisement -

Φύλλα Biteku, μάρκα: AfroAse, μέγεθος συσκευασίας: 500g 2104120146, 2107190129, 2108170055 και 2110140053, ημερομηνία λήξης: 31/12/2024, προέλευσης Καμερούν.

Και αν το όνομα σας ξενίζει, να σημειωθεί πως το Biteku είναι απλά ο γνωστός μας Αμάραντος. Τα είδη αμάραντου καλλιεργούνται και καταναλώνονται ως λαχανικά φύλλων σε πολλά μέρη του κόσμου, και στο Κονγκό και μερικά ακόμα μέρη της Αφρικής είναι γνωστά ως λένγκα λένγκα ή biteku teku.

- Advertisement -

Οι παραπάνω παρτίδες φύλλων Afroase Biteku ανακαλούνται λόγω της παρουσίας του φυτοφαρμάκου chlorpyrifos-ethyl το οποίο δεν έχει πλέον έγκριση για χρήση σε τρόφιμα στην ΕΕ. Αν και η κατανάλωση των ανακαλούμενων παρτίδων φύλλων είναι απίθανο να αποτελέσει άμεσο κίνδυνο για την υγεία, η συνεχής κατανάλωση της ουσίας όμως για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να αποτελέσει δυνητικό κίνδυνο για την υγεία. Ως εκ τούτου, η έκθεση σε αυτή την ουσία πρέπει να ελαχιστοποιηθεί. Θα εμφανίζονται ειδοποιήσεις ανάκλησης στα σημεία πώλησης των καταστημάτων που πωλούν τις εν λόγω παρτίδες.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Μπορούν τα αποξηραμένα τρόφιμα και τα μπαχαρικά να κρύβουν σαλμονέλα; Νέα μέθοδος αξιολογεί τον κίνδυνο

Νέο επιστημονικό πλαίσιο επιχειρεί να ξεχωρίσει τα αποξηραμένα συστατικά με τον υψηλότερο μικροβιολογικό κίνδυνο και να δείξει πότε απαιτείται πρόσθετη επεξεργασία

Τα δύο πιο κοινά γλυκαντικά συνδέθηκαν με ανησυχητικές αλλαγές στον οργανισμό ακόμη και δύο γενιές αργότερα

Βρίσκονται σε αναψυκτικά, γιαούρτια, γλυκά, μπάρες και δεκάδες προϊόντα χωρίς ζάχαρη – Τι έδειξε νέα μελέτη

Αύγουστος 2026: Μηνιαία Ανασκόπηση Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας Τροφίμων

Οι σημαντικότερες νομοθετικές εξελίξεις για τα τρόφιμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κάθε μήνα στο cibum.