Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023
6.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί δεν υπάρχουν McDonald’s στην Αρμενία

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΓιατί δεν υπάρχουν McDonald's στην Αρμενία
spot_img

Στην Αρμενία δεν υπάρχουν ούτε McDonald’s ούτε Starbucks και τον λόγο, εξηγεί ο υπουργός Οικονομίας της χώρας, V. Kerobyan.

Τo Mc Donald’s αποτελεί αναµφισβήτητα µια από τις πολυτιµότερες µάρκες παγκοσµίως απαριθµώντας περίπου 38.000 καταστήµατα σε πάνω από 100 χώρες. Με ναυαρχίδα την Αµερική, η εταιρία έχει franchises κυρίως στην Κίνα και την Ευρώπη.
Υπάρχει όµως κάποιο συγκεκριµένο µοτίβο στην επιλογή της τοποθεσίας ή κάποια συγκεκριμένα πρότυπα που πρέπει να πληροί µια χώρα;
O υπουργός οικονοµικών της Αρµενίας Vahan Kerobyan, σε πρόσφατη συνέντευξη του στο ραδιόφωνο VAN, εξήγησε γιατί δεν υπάρχουν mc donalds στην Αρµενία. Λόγω του ανταγωνισµού τέτοιου βεληνεκούς ταχυφαγείων, µε τις τοπικές αλυσίδες, οι τελευταίες θα έπρεπε να γίνουν αυτοµάτως πιο παραγωγικές, κάτι που δεν συµβαίνει στην Αρµενία.
Αυτό είναι ένδειξη πως ο οικονοµικός ανταγωνισµός στη χώρα δεν είναι απολύτως φυσιολογικός, γι ́αυτό και δεν υπάρχουν ούτε Starbucks, αναφέρει. Παρ’ όλα αυτά, αξίζει να σηµειωθεί πως υπάρχουν άλλα αµερικάνικα εστιατόρια τέτοιου τύπου όπως το Burger King ή το KFC.
Όπως αναφέρει ο Kerobyan, ακόµα κι αν η παραγωγικότητα της Αρµενίας στον τοµέα της δηµόσιας εστίασης είναι 10 φορές χαµηλότερη από αυτή των ΗΠΑ, πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις για την ύπαρξη Mc Donald’s. Οπότε ίσως η εταιρία από την πλευρά της δεν πιστεύει πολύ στην αρµένικη αγορά ή έχει άλλους λόγους, τονίζει, και καλεί αυτές τις αλυσίδες να έρθουν στην αρµενική αγορά.
Τοπικά µέσα αναφέρουν πως ο ιδρυτής του «McDonald’s Georgia», Temur Chkonia, ανακοίνωσε επανειληµµένα ότι θα ανοίξει σύντοµα ένα κατάστηµα στην Αρµενία, όμως το εταιρικό υποκατάστηµα της McDonald’s που είναι υπεύθυνο για την περιοχή διαψεύδει αυτές τις αναφορές. Ο λόγος λοιπόν είναι η έλλειψη εταιρικού ενδιαφέροντος ή η αδυναµία των επιχειρηµατιών να τους µεταπείσουν;
Σύµφωνα µε δηµοσίευµα της Financial times, οι πωλήσεις των McDonald’s και άλλων καταναλωτικών ειδώλων των ΗΠΑ, όπως η Coca-Cola και η Kraft, κινούνται πτωτικά στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Τα ασιατικά έσοδα των McDonald’s πέρσι, υπέστησαν µεγάλη πτώση, λόγω της µη τήρησης βασικών κανόνων υγιεινής.
Το νόµισµα της Αρµενίας σε σύγκριση µε γειτονικές χώρες, έχει περίπου 100 φορές µικρότερη αξία, και όπως αναφέρει ο Kerobyan τα τελευταία 25-30 χρόνια, η οικονοµία της ήταν µικρή και κλειστή, µε υψηλό επίπεδο προστατευτισµού γι ́αυτό και δεν προσέλκυσε πολυεθνικές εταιρίες. Αναφερόµενος στο στόχο για την αύξηση του ΑΕΠ το 2023 κατά 7%, τόνισε πως ελλοχεύουν κάποιοι κίνδυνοι. Εκτός από την γεωπολιτική κατάσταση, υπάρχει µεγάλη έλλειψη εργαζόµενων λόγω χαµηλών µισθών που κατ επέκταση οφείλονται στη χαµηλή κινητικότητα των επιχειρήσεων. Ως τρίτο κίνδυνο ο υπουργός ανέφερε τα προβλήµατα µε το επενδυτικό περιβάλλον. “Μέχρι στιγµής δεν ήµασταν πολύ καλοί στην απορρόφηση των επενδύσεων, τα επενδυτικά έργα στη χώρα προχωρούν αργά λόγω γραφειοκρατίας. Ελπίζω να βρούµε έναν τρόπο να επιταχύνουµε τα επενδυτικά σχέδια”, υπογράµµισε

Ακολουθήστε μας στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μελέτη: Ποια συσκευασία αλλοιώνει περισσότερο τη γεύση και τη φρεσκάδα του γάλακτος;

Επιστημονική μελέτη συνέκρινε έξι συσκευασίες γάλακτος: χάρτινα δοχεία, τρία είδη πλαστικών, μία χάρτινη σακούλα και ένα γυάλινο μπουκάλι για να καταλήξει ποια είναι καλύτερη και ποια χειρότερη σε γεύση και φρεσκάδα.

Παράδοξα τα ευρήματα μελέτης για το οικολογικό αποτύπωμα των τροφίμων – Η “έκπληξη” των βιολογικών

Για πρώτη φορά γίνεται στοχευμένη σύγκριση για την επιρροή της παραγωγής, της μεταφοράς, και της συσκευασίας.

Τα νιτρώδη άλατα σε τρόφιμα σχετίζονται τώρα και με τον διαβήτη τύπου 2 λέει η Γαλλία

Έρευνα σε πάνω από 100.000 εθελοντές για 15 χρόνια.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα