Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί οι βρετανικές παμπ μειώνουν το ωράριο λειτουργίας

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΓιατί οι βρετανικές παμπ μειώνουν το ωράριο λειτουργίας
spot_img

Μειώνουν τις ώρες αλλά και τις ημέρες λειτουργίας προκαλώντας αντιδράσεις στους καθημερινούς θαμώνες.

Περισσότερο από το ένα τρίτο των βρετανικών παμπ και εστιατορίων έχουν περιορίσει το ωράριο λειτουργίας τους κατά τους τελευταίους τρεις μήνες για να ελέγξουν το αυξανόμενο κόστος της ενέργειας, ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Περίπου το 6% των παμπ, των καφέ και των εστιατορίων έχει αποφασίσει να κλείνει δύο επιπλέον ημέρες την εβδομάδα, το 7% να λειτουργεί μία μέρα λιγότερο, ενώ το 21% να έχει μειωμένο ωράριο λειτουργίας αλλά όχι τον αριθμό των ημερών που λειτουργεί, τόνισε σήμερα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ONS).

Οι μειωμένοι χρόνοι λειτουργίας είναι πολύ πιο συνηθισμένοι στον κλάδο της φιλοξενίας από ό,τι σε άλλους τομείς της βρετανικής οικονομίας, όπου μόνο το 7% των επιχειρήσεων ανέφερε μια τέτοια κίνηση.

Πολλές επιχειρήσεις στον κλάδο φιλοξενίας ανέφεραν επίσης μειωμένη ζήτηση καθώς οι θαμώνες τους έχουν πληγεί από τους αυξανόμενους λογαριασμούς ενέργειας μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε προσωρινές επιδοτήσεις στην ενέργεια για τις επιχειρήσεις τον Σεπτέμβριο, αλλά η ONS τόνισε ότι αυτό οδήγησε σε μικρή αλλαγή στο ποσοστό των επιχειρήσεων φιλοξενίας που αναφέρουν ότι οι λογαριασμοί ενέργειας είναι η κύρια ανησυχία τους.

Τον περασμένο μήνα, ο εμπορικός φορέας UKHospitality δήλωσε ότι πάνω από το ένα τρίτο του κλάδου κινδυνεύει με χρεοκοπία στις αρχές του επόμενου έτους λόγω του αυξανόμενου κόστους της ενέργειας και άλλων λογαριασμών, καθώς και της μείωσης της καταναλωτικής δαπάνης. Η στελέχωση παραμένει επίσης μια πρόκληση.

Ωστόσο, περισσότερες επιχειρήσεις τροφίμων και ποτοποιίας σχεδιάζουν να παραμείνουν ανοιχτές τον Νοέμβριο, σύμφωνα με την έρευνα της ONS, η οποία έδειξε ότι το 4% των εταιρειών σχεδιάζει να μειώσει τις ώρες λειτουργίας κατά μία ημέρα την εβδομάδα, έναντι 7% όπως έκαναν τους τελευταίους τρεις μήνες.

Κατά την περίοδο πριν τα Χριστούγεννα όλες σχεδόν οι βρετανικές επιχειρήσεις φιλοξενίας περιμένουν ένα σημαντικό εισόδημα και φέτος πολλές παμπ ελπίζουν να πάρουν ώθηση από τους τηλεθεατές του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου που διεξάγεται στο Κατάρ.

Η Wetherspoon, η οποία λειτουργεί σχεδόν 900 παμπ στη Βρετανία, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι είναι «επιφυλακτικά αισιόδοξη» για τις προοπτικές της παρά την πρόσφατη επιβράδυνση.

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο