Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Γαλλία σταματά τις εισαγωγές κρέατος από ζώα με αντιβιοτικά ανάπτυξης

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΗ Γαλλία σταματά τις εισαγωγές κρέατος από ζώα με αντιβιοτικά ανάπτυξης
spot_img

Η Γαλλία ενέκρινε διάταγμα για την απαγόρευση των εισαγωγών  κρέατος  από ζώα που έχουν υποβληθεί σε θεραπεία με αντιβιοτικά ανάπτυξης – μια πρακτική που απαγορεύεται στη γεωργία εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2006 – σε μια κίνηση που θα επηρεάσει κυρίως την αγορά πουλερικών.

Η Γαλλία αναμένει ένα μέτρο σε όλη την ΕΕ που επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ στα τέλη του περασμένου μήνα, αλλά καθυστέρησε λόγω έλλειψης νομοθεσίας για τους υγειονομικούς ελέγχους, ανέφερε σε δήλωση το υπουργείο Γεωργίας.

Η γαλλική απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ στις 22 Απριλίου, δίνοντας στους επαγγελματίες δύο μήνες για να λάβουν διαβεβαίωση από τους προμηθευτές τους ότι το  κρέας  δεν προέρχεται από αναπαραγωγή με χρήση αντιβιοτικών ανάπτυξης και να τροποποιήσουν την αλυσίδα εφοδιασμού τους εάν χρειαστεί.

Χορηγώντας αντιβιοτικά όταν τα ζώα δεν είναι άρρωστα, τα βακτήρια συνηθίζουν τη θεραπεία και σταδιακά αναπτύσσουν αντίσταση, καθιστώντας τα αντιβιοτικά λιγότερο αποτελεσματικά όταν πραγματικά χρειάζονται, ανέφερε το υπουργείο.

Επιπτώσεις στα πουλερικά

Τα πουλερικά θα είναι μακράν η μεγαλύτερη αγορά που επηρεάζεται από την απαγόρευση, δήλωσε αξιωματούχος του γαλλικού υπουργείου αγροκτημάτων.

Η Γαλλία εισήγαγε περίπου το 45% του κοτόπουλου που κατανάλωσε πέρυσι, συμπεριλαμβανομένων προέλευσης τόσο από την ΕΕ όσο και από χώρες εκτός ΕΕ, δήλωσε την Τρίτη ο γαλλικός όμιλος πτηνοτροφικής βιομηχανίας Anvol.

Η ΕΕ εισάγει κυρίως πουλερικά από τη Βραζιλία, την Ταϊλάνδη και την Ουκρανία. Δεν ήταν αμέσως σαφές πόσο από τις εισαγωγές θα μπορούσαν να επηρεαστούν από την απαγόρευση.

Η Anvol χαιρέτισε την κίνηση της Γαλλίας, αλλά είπε ότι η απαγόρευση θα ήταν αποτελεσματική μόνο όταν εφαρμοστεί σε ολόκληρη την ΕΕ, καθώς πολλές εισαγωγές διέρχονται από το λιμάνι του Ρότερνταμ.

Πηγή: ESM

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο