Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Παραγωγή κακάο: Αυξάνεται το έλλειμμα της παγκόσμιας αγοράς – Στα ύψη και οι τιμές

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΠαραγωγή κακάο: Αυξάνεται το έλλειμμα της παγκόσμιας αγοράς - Στα ύψη και οι τιμές
spot_img

Η παγκόσμια αγορά κακάο αναμένεται να καταγράψει διευρυνόμενο έλλειμμα προσφοράς την τρέχουσα σεζόν με αποτέλεσμα την αύξηση των τιμών σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters σε οκτώ αναλυτές και μεσίτες.

Η διάμεση πρόβλεψη για το παγκόσμιο ισοζύγιο εφοδιασμού σε κακάο το 2021/22 είναι για έλλειμμα 150.000 τόνων, σε σύγκριση με έλλειμμα 125.000 τόνων που παρατηρήθηκε στην προηγούμενη δημοσκόπηση τον Σεπτέμβριο.

Οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση βλέπουν μικρότερη παραγωγή στον δεύτερο μεγαλύτερο παραγωγό στον κόσμο, τη Γκάνα και δυνητικά υψηλότερη ζήτηση, καθώς οι περισσότερες χώρες αφήνουν πίσω τους τα χειρότερα από την πανδημία του κορωνοϊού. 

Μέση πρόβλεψη

Η διάμεση πρόβλεψη για την καλλιέργεια στη Γκάνα αυτή τη σεζόν μειώθηκε στους 750.000 τόνους από 775.000 τόνους τον Σεπτέμβριο και περισσότερους από 1 εκατομμύριο τόνους το 2020/2021. Η παραγωγή στην κορυφαία παραγωγό κακάο στην Ακτή Ελεφαντοστού ήταν σταθερή στους 2,2 εκατομμύρια τόνους.

«Το έλλειμμα προσφοράς και ζήτησης είναι πιθανό να γίνει διαρθρωτικό καθώς οι συνδυασμένες καλλιέργειες από την Ακτή Ελεφαντοστού και τη Γκάνα είναι κοντά στο μέγιστο λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα έκταση και τις αποδόσεις», δήλωσε ένας μεσίτης με έδρα τις ΗΠΑ.

Οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση είπαν επίσης ότι οι δυσκολίες αποστολής, όπως η μειωμένη διαθεσιμότητα εμπορευματοκιβωτίων και η δυσκολία κράτησης χώρου στα πλοία, συνεχίζουν να επηρεάζουν την αγορά, αυξάνοντας το κόστος και τις τιμές.

Πηγή: European Supermarket Magazine.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τους κινδύνους για την υγεία από δημοφιλές γλυκαντικό που υπάρχει σε κέικ, τσίχλες και παγωτά

Μια κοινή τεχνητή γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε ανθρακούχα ποτά, τσίχλες και παγωτά μπορεί να βλάψει το έντερο, όπως έδειξε έρευνα.

Αυτό το ξέρετε; Ποιο λογότυπο δημοφιλούς τροφίμου έχει φιλοτεχνήσει ο Σαλβαντόρ Νταλί

Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ότι πίσω από το λογότυπο ενός θρυλικού και παγκόσμιου προϊόντος κρύβεται μια μεγάλη μορφή της ζωγραφικής.

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα