Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024
20.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Βιομηχανική κατασκοπεία: Ιδιωτικοί ντέντεκτιβ προσποιούμενοι τους πελάτες προσπάθησαν να μάθουν συνταγή για φυτικό burger

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΒιομηχανική κατασκοπεία: Ιδιωτικοί ντέντεκτιβ προσποιούμενοι τους πελάτες προσπάθησαν να μάθουν συνταγή για φυτικό burger
spot_img

Η Impossible Foods κατηγορείται πως χρησιμοποιεί “undercover” ερευνητές για τη μάχη της πατέντας κατά της Motif Foodworks.

    Η δικαστική διαμάχη μεταξύ Impossible Foods και Motif Foodworks καλά κρατεί, αφού τώρα η δεύτερη κατηγορεί την πρώτη για αθέμιτη χρήση “ψευδών προσχημάτων” προκειμένου να εκμαιεύσει πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα της, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Η Motif Foodworks κατόπιν δήλωσης της στο δικαστήριο του Delaware, είπε πως η Impossible Foods προσέλαβε ιδιωτικούς ερευνητές ο οποίοι υποδύονταν πιθανούς συνεργάτες, προκειμένου να λάβουν πληροφορίες σχετικά με το υποκατάστατο κρέατος.

    Η Impossible Foods με έδρα το Redwood City της Καλιφόρνια μήνυσε τη Motif Food Works πέρσι για το φυτικό συστατικό Hemami, το οποίο ισχυρίστηκε πως παραβίαζε πατέντα ευρεσιτεχνίας. Η πατέντα περιγράφει τον τρόπο παρασκευής ενός χάμπουργκερ βοείου κρέατος φυτικής προέλευσης που περιέχει αίμη. Η εταιρεία κυκλοφόρησε τη συνταγή για το φυτικό μπιφτέκι το 2016, ενώ το 2020 την κατοχύρωσε. Ένα χρόνο αργότερα η Motif Food Works παρουσίασε το ίδιο συστατικό, Hemami, αφού προηγουμένως, και οι δυο χρησιμοποιούσαν την ίδια διαδικασία παρασκευής μπιφτεκιών.

   Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, η Modif ισχυρίστηκε πως η χρήση “ψευδών προσχημάτων” από το Impossible για απόκτηση πληροφοριών ήταν “ανησυχητική” και “ανήθικη”. Ένας εκπρόσωπος είπε ακόμη ότι τα αρχεία “μιλούν από μόνα τους”. Η εταιρεία έχει αρνηθεί τους ισχυρισμούς της Impossible για παράβαση. Οι εκπρόσωποι του Impossible από την άλλη, είπαν στο δικαστήριο πως «δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια προσπάθεια της Motif να αποσπάσει την προσοχή από την κατάφωρη παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας». «Είναι σύνηθες και ηθικό για τους κατόχους διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας να αποκτούν και να αξιολογούν προϊόντα που παραβιάζουν – όπως το Motif’s – στην αγορά», είπε η Impossible.

   Μια υπάλληλος του Motif κατέθεσε πως μια γυναίκα που ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί την υπηρεσία κιτ γεύματος, η Sarah Jamil, εμφανίστηκε με το όνομα “Sarah Nasir” σε μια βιντεοκλήση πριν αλλάξει το όνομά της κατά τη διάρκεια αυτής. Η υπάλληλος είπε ότι αργότερα βρήκε μια Sarah Nasir στο LinkedIn, η οποία είναι ο διευθύνων σύμβουλος μιας εταιρείας ιδιωτικών ερευνών που ονομάζεται Integrity One Solutions. Η υπάλληλος τηςMotif είπε επίσης ότι ο ιστότοπος της υποτιθέμενης εταιρείας κιτ γευμάτων, Food4Thought, ήταν «πολύ υποτυπώδης» και δεν προσδιόρισε τα άτομα που ισχυρίστηκαν ότι την εκπροσωπούσαν. Μια άλλη υπάλληλος της Motif είπε ότι την πλησίασε σε μια εμπορική έκθεση στο Σαν Φρανσίσκο ένας άντρας ονόματι Lindon Lilly, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι προμηθεύονταν φυτικά τρόφιμα για μια άγνωστη αλυσίδα φαστ φουντ. Η υπάλληλος είπε ότι αργότερα ανακάλυψε ότι το προφίλ του Lilly στο LinkedIn τον ανέφερε ως πρόεδρο της “California Active Shooter Academy LLC” και δεν αποκάλυψε καμία σχέση με τις βιομηχανίες τροφίμων.

  Η Motif ζήτησε από το δικαστήριο να διατάξει το Impossible να αποκαλύψει πρόσθετες επικοινωνίες και ζήτησε προστατευτική εντολή για τις δικές του πληροφορίες. 

https://www.reuters.com/legal/impossible-foods-accused-misusing-private-investigators-meat-substitute-patent-2023-05-25/

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πώς νιώθουν οι Θεσσαλονικείς όταν τρώνε έντομα – Μελέτη του ΑΠΘ

Μελέτη του ΑΠΘ διερεύνησε την προθυμία των Ελλήνων καταναλωτών που κατοικούν στη Θεσσαλονίκη να εντάξουν τα έντομα στη διατροφή τους.

Το Ισραήλ αρνήθηκε να παραλάβει φορτία με ελληνικές ντομάτες

Διευκρινίσεις από τον εκπρόσωπο του Incofruit Hellas στο cibum.

Είναι τα κατεψυγμένα τρόφιμα θρεπτικά; Είναι ασφαλής η χρήση λαδόκολλας; Ο Επιστήμονας τροφίμων Ν. Γδοντέλης απαντά σε ερωτήσεις του κοινού

Σε κρίσιμα ερωτήματα καταναλωτών σχετικά με την ασφάλεια τροφίμων απάντησε ο επιστήμονας τροφίμων Νίκος Γδοντέλης.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο