ΑρχικήΝέαΔιεθνήΗ Κίνα μειώνει το σογιάλευρο στις ζωοτροφές

Η Κίνα μειώνει το σογιάλευρο στις ζωοτροφές

1 λεπτά ανάγνωσης

Τριετές σχέδιο με στόχο να μειωθούν οι εισαγωγές σόγιας.

Η Κίνα προσπαθώντας να μειώσει τις εισαγωγές σόγιας, αλλάζει τα ποσοστά σογιάλευρου στις ζωοτροφές. Σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας, το τριετές σχέδιο δράσης, περιλαμβάνει η αναλογία σογιάλευρου να μειωθεί σε λιγότερο από 13% έως το 2025 από 14,5 που ισχύει σήμερα.

- Advertisement -

Το νέο σχέδιο «θα καθοδηγήσει τη βιομηχανία ζωοτροφών να μειώσει την ποσότητα αλεύρου σόγιας, να προωθήσει την εξοικονόμηση και τη μείωση της κατανάλωσης των ζωοτροφών και να συμβάλει στη διασφάλιση της σταθερής και ασφαλούς προμήθειας σιτηρών και σημαντικών γεωργικών προϊόντων», αναφέρεται στο έγγραφο, που δημοσιεύτηκε από του Υπουργείου Γεωργίας και Αγροτικών Υποθέσεων σύμφωνα με το Reuters.

Η Κίνα θα μπορούσε να μειώσει την κατανάλωση σόγιας κατά τουλάχιστον 3 εκατομμύρια τόνους ετησίως, δήλωσε ο Liu Bing, αναλυτής της Donghai Futures, που ισοδυναμεί με 4 εκατομμύρια τόνους σόγιας.

- Advertisement -

Η Κίνα αγοράζει περισσότερο από το 60% της παγκόσμιας παραγωγής σόγιας, πολύ περισσότερους από 90 εκατομμύρια τόνους ετησίως, κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βραζιλία.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Μύγες σε μία στις δύο κουζίνες εστιατορίων – Ο κίνδυνος για την ασφάλεια των τροφίμων και οι τρόποι πρόληψης

Πάνω από 130 παθογόνα, όπως Salmonella και Campylobacter, έχουν καταγραφεί σε οικιακές μύγες. Δείτε πώς προλαμβάνεται ο κίνδυνος.

Λιγότερη φέτα και υψηλότερες τιμές – Φόβος για «φέτα» που δεν είναι φέτα: Πώς να ξεχωρίζετε την αυθεντική

Ζωονόσοι και μειωμένη παραγωγή πιέζουν τη φέτα, ενώ οι έλεγχοι εντοπίζουν λευκά τυριά που παρουσιάζονται ως ΠΟΠ.

Ελληνικά κοτόπουλα: Πάνω από 4 στα 10 δείγματα θετικά σε Salmonella και σχεδόν 6 στα 10 σε Campylobacter – Μελέτη ΑΠΘ

Μελέτη του ΑΠΘ σε 233 κοτόπουλα βρήκε Salmonella στο 42,5% και Campylobacter στο 57,5% των δειγμάτων. Τι έδειξαν οι αναλύσεις.